Australië, letterlijk het ‘Zuidland’ is één van de meest fascinerende en spectaculaire plekken op aarde. Het is een jonge staat, maar ook een land waar de oudste cultuur, die van de aboriginals, nog steeds aanwezig is. De aantrekkingskracht van Australië is niet alleen het prachtige landschap, maar ook de heerlijk ontspannen leefstijl en de frisse lucht in combinatie met voedsel en wijn van wereldklasse en een overvloed aan zon.

Australië: land vol contrasten

Aan de zuidwestkust vindt u moderne steden als Perth, Melbourne en Adelaide en één van ’s werelds mooiste kustwegen, the Great Ocean Road, met adembenemende uitzichten en de beroemde twaalf apostelen, indrukwekkende rotsformaties in zee.

Het roodkleurige centrum, de ‘outback’ wordt ook wel het spirituele hart van Australië genoemd met als hoogtepunt het door de Aboriginals vereerde Ayer’s Rock, de grootste monoliet ter wereld.

De outback is een uitgestrekt landschap met gigantische monolieten, ruige rotsachtige spelonken, bizarre termiethopen, wouden met spookachtige gombomen en adembenemende zonsondergangen.

In nationale parken als de Blue Mountains leven kangoeroes en koala’s. Het uitgestrekte Kakadu National Park is één van de meest bijzondere gebieden van Australië: er zijn schitterende watervallen, rotsplateaus, billabongs en rode rotswanden. Ook is er de beroemde rotskunst van de Aboriginals te zien

De bekendste stad van Australië is Sydney. Hier vindt u het beroemde Opera House, de Sydney Harbour Bridge, Darling Harbour en het befaamde Bondi Beach.

De tropische Whitsundays Islands zijn prachtig om per zeilboot te verkennen. Het mooist is het paradijselijke Whitehaven Beach, dat vanwege zijn hagelwitte zand en kristalheldere water in de top tien van mooiste stranden ter wereld staat.

De Gold Coast is de uitgelezen plek om te leren surfen. De kosmopolitische stad Brisbane, gelegen aan de oostkust, is harmonisch verweven met de natuurlijke omgeving. Het unieke Frasier Island is het grootste zandeiland ter wereld. Hier kunt u per jeep over kilometers strand rijden, zwemmen in helderblauwe meren en zonnen op witte zandstranden omringd door een uitbundige natuur.

Vanuit de gezellige kustplaats Cairns kunt u het beroemde Great Barrier Reef verkennen: het grootste koraalrif ter wereld en het leefgebied van kleurrijke vissen, schildpadden, dolfijnen en haaien.

Australië kunt u het beste op eigen initiatief verkennen. Wij verzorgen voor u de vluchten, hotels, auto- of camperhuur en stellen in overleg met u de gewenste reisroute samen.