Indonesië is wellicht het mooiste en meest afwisselende land ter wereld. Indonesiërs noemen hun land ‘Tanah Air Kita’, wat ‘ons land en water’ betekent. Dit uitgestrekte eilandenrijk bestaat uit duizenden grote en kleine eilanden, met ieder hun eigen historie, natuur en cultuur. De grote culturele en religieuze diversiteit is mede ontstaan door de invloeden van de vele volkeren die hier in de loop der eeuwen voet aan land hebben gezet, met name Chinezen, Indiërs, Arabieren, Portugezen en Nederlanders. De archipel strekt zich uit over een lengte van ruim 5000 km, net zo ver als van Ierland tot aan de Oeral. Het eiland Java is vier keer zo groot en Sumatra zelfs 13 keer zo groot als Nederland. Een reis door Indonesië maak je dus niet zomaar even.

Indonesië: de Gordel van Smaragd

Rama Tours Holland organiseert al sinds 1985 individuele maatwerkreizen naar de bekendere eilanden zoals Sumatra, Java, Bali, Lombok, Sulawesi en de Kleine Sunda eilanden, maar ook naar de meer afgelegen gebieden zoals Kalimantan, de Molukken en Papua. Indonesië heeft zoveel te bieden dat er vaak meerdere reizen nodig zijn om een goed beeld te krijgen van dit unieke land en zijn vriendelijke bevolking.

Elk eiland heeft zijn eigen cultuur, karakter en natuurlijke schoonheid. Zo heeft Sumatra een uitbundige natuur met uitgestrekte regenwouden, orang utans en koele bergmeren. Op Java vindt u dichtbevolkte steden, groene sawa’s en theetuinen, prachtige tempels zoals de Borobudur en Prambanan en de indrukwekkende Bromo vulkaan. Het hindoeïstische Bali is beroemd om zijn kleurrijke tradities en ceremonies en heeft paradijselijke stranden, prachtige rijstterrassen en mooie hotels. Sulawesi is vooral bekend vanwege de cultuur van Tana Toraja, de ongerepte natuur en tropische koraalriffen. De eilanden ten oosten van Bali zijn zeer dunbevolkt en bieden een ruig landschap, aparte oude culturen, voorhistorische Komodo varanen en onaangetaste zeetuinen.

De ‘Gordel van Smaragd’ wordt omringd door de helderste en zuiverste wateren ter wereld, en ongeveer een vierde van alle zeeleven komt in de Indonesische wateren voor. Het is dan ook het mooiste duik- en snorkelparadijs ter wereld. Bovendien is Indonesië een zeer vruchtbaar land door de vulkanische oorsprong en zorgt de ligging op en rond de evenaar voor een weelderige tropische flora en fauna.

Veel Nederlanders hebben een speciale band met Indonesië en gaan op reis voor familiebezoek, uit nostalgie of uit nieuwsgierigheid naar de plekken waar familieleden hebben gewoond. Daarnaast wil iedereen natuurlijk vooral genieten van al het prachtigs dat het land te bieden heeft: het indrukwekkende natuurschoon, de intrigerende cultuur, heerlijke stranden, prachtige hotels en een bevolking die tot de vriendelijkste en meest gastvrije ter wereld mag worden gerekend.

Laat ons weten welke gebieden u zou willen bezoeken en wat uw interesses zijn en in gezamenlijk overleg stellen wij de ideale reis voor u samen!