Myanmar, het vroegere Birma, is nog immer een zeer mysterieus land met een rijk verleden en vele bijzondere tradities. Lange tijd hield Myanmar de grenzen gesloten voor de buitenwereld en daardoor is het nog voor een groot deel ongerept. Het land kent nog geen massatoerisme en de bevolking is buitengewoon vriendelijk, geïnteresseerd en behulpzaam. De indrukwekkende monumenten en de kennismaking met vele bevolkingsgroepen staan garant voor een onvergetelijke rondreis.

Myanmar: de schone slaapster van Azië

In de lommerrijke en charmante hoofdstad Yangon zult u zich verwonderen over de 2500 jaar oude Shwedagon Pagode waar 11 ton goud en 4.350 diamanten in zijn verwerkt! Ook Mandalay, het centrum van de Birmese cultuur, laat een onvergetelijke indruk achter. Buiten Mandalay bevinden zich de oude koningssteden Amarapura, Inwa en Sagaing met hun prachtige kloosters en tempels. Bagan, gelegen in een droge vlakte grenzend aan de Ayeyarwaddy rivier, is bezaaid met de meest indrukwekkende pagodes en tempels.

Idyllisch, magisch en mysterieus zijn maar een paar van de trefwoorden waarmee het gebied van het Inle-meer wordt aangeduid. Hier maakt u prachtige boottochten langs drijvende tuinen, markten en ambachtsdorpjes. Kalaw en de Kengtung regio bieden uitstekende mogelijkheden voor mooie wandeltochten. Ngapali vlakbij Sandoway is dankzij het prachtige witte strand de mooiste strandbestemming van Birma. U kunt hier heerlijk nagenieten van de vele indrukken van uw prachtige rondreis door Myanmar!