Nieuw-Zeeland kent een enorme en unieke variatie aan landschappen. Er zijn gletsjers die eindigen in groene regenwouden, actieve vulkanen, stomende geisers, prachtige bounty eilandjes en indrukwekkende fjorden. De ene dag geniet u in de baai van Kaikoura van het schouwspel van spelende walvissen, de volgende dag daalt u af in de grotten van Waitomo waar miljoenen gloeiwormpjes het duister verlichten.

Nieuw Zeeland: eilanden van uitersten

De oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori’s, noemen het land ‘Aoteaora’, wat zoiets betekent als ‘land van de lange witte wolk’. Het land kent een enorme en unieke variatie aan landschappen. Er zijn gletsjers die eindigen in groene regenwouden, actieve vulkanen, stomende geisers, prachtige bounty eilandjes en indrukwekkende fjorden. De ene dag geniet u in de baai van Kaikoura van het schouwspel van spelende walvissen, de volgende dag daalt u af in de grotten van Waitomo waar miljoenen gloeiwormpjes het duister verlichten

Nieuw-Zeeland is bij uitstek een land om met een huurauto of motorhome te verkennen. Wij verzorgen voor u de vluchten, hotels, de huur van auto- of motorhome en stellen in overleg met u de gewenste reisroute samen.


Noordereiland
Nieuw-Zeeland bestaat uit twee hoofdeilanden: het Noorder- en het Zuidereiland. De moderne stad Auckland op het Noordereiland is het startpunt van de meeste reizen en heeft een relaxte sfeer. De bijnaam van deze stad is City of Sails vanwege de vele zeilboten in de havens.
Op het Noorderleiland wonen veel meer mensen dan op het Zuidereiland. Ook vindt je hier het zakencentrum en is de regering gezeteld in de hoofdstad Wellington, in het zuiden van het Noordereiland. Hier kunt u ook het nationale museum Te Papa bezoeken voordat u de oversteek naar het Zuidereiland maakt. Aan boord van de veerboot kunt u genieten van de zon en zee en het prachtige uitzicht. Bent u geïnteresseerd in de Maori cultuur, dan bent u hier aan het goede adres! De Maori cultuur is op dit deel van Nieuw-Zeeland nadrukkelijk aanwezig. Het Noordereiland staat ook bekend om de geisers en warmwaterbronnen in het midden van het eiland en de schitterende natuur, zoals bossen en reusachtige bomen in het Waipoua Forest.. Ook vindt u hier mooie baaien, blauwe zee en prachtige zandstranden.

Zuidereiland
Het Zuidereiland is werkelijk schitterend, misschien nog wel mooier dan het Noordereiland. Het is veelzijdig, ruig, sprookjesachtig en vol prachtige natuur. In het zuiden ligt het mystieke Millford Sound, één van de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland. Ook voor de avonturier is dit plek om te zijn! In het wijngebied rondom Nelson worden de verrukkelijke Sauvignon Blanc en Pinot Noir geproduceerd. Het nabijgelegen Abel Tasman Park is een absolute ‘must’. Dit kleine maar wonderschone nationale park, vernoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger, heeft bijzonder veel te bieden: prachtige goudgele stranden, grotten, watervallen en schitterende wandelroutes door dichtbegroeide bossen waar de voor Nieuw-Zeeland zo bekende Fern Trees groeien. U kunt hier ook zeekajakken, dagtochten maken per voet of een trekking van meer dagen.