Vietnam is één van de meest oorspronkelijke en verrassende reisbestemmingen van Azië. Het land strekt zich van noord naar zuid uit over een lengte van 1700 kilometer en kent daardoor zowel landschappelijk als klimatologisch grote verschillen. De natuur is zeer afwisselend en tijdens uw reis ontdekt u ongerepte berggebieden, groene rijstvelden, langgerekte palmstranden en tropische baaien en eilandjes.

Vietnam: land van keizerlijke pracht

Vietnam heeft bovendien een rijke geschiedenis en cultuur en de bevolking is vriendelijk en gastvrij. In de keizerlijke stad Hue en het pittoreske Hoi An vindt u nog vele voorbeelden van de culturele historie en in de grote steden Hanoi en Ho Chi Minh City proeft u de sfeer van het koloniale verleden. Ofschoon de welvaart de laatste jaren gestaag toeneemt, gaan de Vietnamezen zorgvuldig om met hun Boeddhistische beschaving en houden zij hun eeuwenoude tradities in ere. Vooral in het zuiden heeft ook de Vietnamees-Amerkaanse oorlog zijn sporen nagelaten en kunt u een bezoek brengen aan het indrukwekkende War Remnants Museum in Saigon of de Cu Chi tunnels.

Niet te missen hoogtepunten van rondreis door Vietnam zijn verder de kleurrijke etnische minderheden in Sapa, de indrukwekkende krijtstenen rotsformaties van Halong Bay en het uitgestrekte rivier-landschap van de Mekong delta. U kunt een Vietnam-rondreis afsluiten op een van de heerlijke tropische stranden van Nha Trang, Whale Island, Mui Ne of Phu Quoc!