Rama Tours

Deel dit nieuws:

Auteur
Henk Halferkamps
Reisspecialist
Stel een vraag
rama tours 35 jaar in 2020 blog 1

Jubileumjaar, Rama Tours bestaat 35 jaar

Henk Halferkamps, 7 januari 2020

In 2020 vieren we ons koralen jubileum, Rama Tours bestaat dan 35 jaar! Ons jubileum valt samen met de 75ste verjaardag van de Republiek Indonesië, het Koninklijk Instituut voor de Tropen bestaat 110 jaar en het is 160 jaar geleden dat Multatuli zijn Max Havelaar schreef.

Zolang al in het vak, hoe houd je dat vol?

Al 35 jaar in de reisbranche! Dat is een hele prestatie, maar hoe houd je dat vol? Dat gaat gelukkig helemaal vanzelf! Want geen dag is hetzelfde, geen reis is hetzelfde en elke klant heeft weer andere wensen. Dat maakt ons werk enorm veelzijdig en zo verveelt het nooit! Er is zo veel te vertellen en nog te ontdekken over onze bestemmingen. Die unieke ervaringen en belangrijke informatie geven we graag aan iedereen door. Mede door de opkomst van het internet is er uiteraard ook veel veranderd in de reisbranche. Iedereen is al gewend om op zijn paspoort en e-tickets te vliegen en veel hotels zijn tegenwoordig eenvoudig op het net te vinden, maar een unieke rondreis samenstellen met de juiste transfers en dagindeling wordt gelukkig aan ons, de reisspecialisten, met vertrouwen overgelaten. Het scheelt daarbij een hoop tijd en gepuzzel.

rama tours 35 jaar in 2020 blog 2

In 1985 begonnen de vorige eigenaren, Elly en Ton, vanuit huis reizen naar Indonesië te verkopen. Toen de zaken in 1991 steeds beter gingen, volgde er een fysieke winkel in de Geleenstraat nummer 3 te Amsterdam. Op dit adres kunt u ons nog altijd vinden. In de loop der jaren gingen we steeds meer bestemmingen in Zuidoost-Azië aanbieden en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een reisorganisatie met 8 enthousiaste en toegewijde reisspecialisten die u graag informeren over uw droomreis. Onze landenkennis is in de loop der jaren enorm toegenomen dankzij de vele verkenningsreizen naar Zuidoost-Azië.

rama tours 35 jaar in 2020 blog 3

Waarom de naam Rama Tours?

De eerste hotels die we op Bali aanboden waren van de Rama hotel & resort groep. Zo had en heb je nog steeds het Rama Beach hotel in Tuban, het Ramayana hotel in Kuta en het Rama Candi Dasa hotel in het gelijknamige dorpje aan de oostkust. Rama is een belangrijke en veel voorkomende naam in Azië en het was al snel duidelijk dat ons reisbureau zou worden vernoemd naar de hoofdpersoon uit het beroemde Hindoeïstische heldenepos de ‘Ramayana’, waarin de stoere held Rama, samen met het apenleger onder leiding van de apengod Hanuman, zijn geliefde prinses Shinta uit de klauwen redde van haar ontvoerder, de demonenkoning Ravana. Wij zijn dan ook enorm trots op onze bedrijfsnaam, die overal in Azië nog altijd geassocieerd wordt met koninklijk, dapper, heldhaftig, vriendelijk en trouw!

Wilt u meer over ons en ons verhaal weten, klik dan hier

rama tours 35 jaar in 2020 blog 4

Henk en zijn teamgenoten

Henk is met zijn beeldende vertelkunst en natuurlijk zijn vele jaren reis- en werkervaring het boegbeeld van ons kantoor. Mede dankzij zijn partner Meta die in 1988 in Yogyakarta aan de universiteit werkte, ontdekte hij de schoonheid van Indonesië. Als jonge ontdekkingsreiziger is hij daarna heel vaak naar Zuidoost-Azië op pad geweest. Na zijn studie Duitse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam is hij bij toeval in de reisbranche gerold. In 1992 werd hij samen met Ton en Elly mede-eigenaar van Rama Tours. In de jaren daarna stopten zij met hun werkzaamheden en nam Henk steeds meer taken op zich. Met vlijt en inzet groeide de toko en kwamen er steeds meer medewerkers bij. Inmiddels hebben we een fantastisch team van 6 jonge energieke, loyale, slimme en humorvolle collega’s die samen met Meta en Henk elke dag weer met veel plezier en aandacht unieke en op maat gemaakte reizen samenstellen. Sinds 2003 zijn Meta en Henk samen de trotse eigenaren van dit goed lopende reisbureau.

 title=

En we zijn natuurlijk ook enorm trots op ons jonge team. Ze hebben allemaal veel reiservaring opgedaan in Zuidoost-Azië en qua opleiding een toeristische studie op HBO-niveau afgerond.
Djordy, Irene, Jesper, Kim, Rosselle en Shilla hebben sinds kort hun eigen webpagina waarop u hun verhaal, hun favoriete bestemming, hotel, hoogtepunt en favoriete eten kunt lezen.

Toekomst

Met 8 personen zit ons gezellige kantoor in het mooie Amsterdam-Zuid helemaal vol. We zouden misschien wel kunnen groeien, maar dat willen we eigenlijk niet. We willen liever klein en fijn blijven, dichtbij huis werken, onze klanten bij naam kennen en niet verhuizen naar een groter pand op een of ander industrieterrein. Niet voor niets zijn we in 2017 door het publiek verkozen tot beste kleinschalige reisorganisatie in Nederland. En daar zijn we heel trots op. Rama Tours is in de kracht van haar leven en nog steeds jong van hart. We zullen studiereizen blijven maken om nieuwe plekken te ontdekken, maar ook om de situatie te verkennen van reeds bekende oorden. Dat maakt ons werk juist zo uniek en gevarieerd. We hopen dat u loyaal aan ons blijft en op onze service en vakkennis blijft vertrouwen!

rama tours 35 jaar in 2020 blog 6

Tot gauw op de vakantiebeurs

Binnenkort staan we op vier vakantiebeurzen, en wel in Amsterdam, Utrecht, Breda en Antwerpen. Klik hier als u meer wilt weten over de data en locaties. Uiteraard bent u ook van harte welkom bij ons op kantoor in de Geleenstraat 3 te Amsterdam. En anders houden we contact via de telefoon en/of per mail. Tot gauw!

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.