Rama Tours

Stand van zaken rondom het coronavirus

15 januari 2021

Laatst bijgewerkt: 18 november 2021

Het coronavirus is nu al bijna twee jaar een realiteit waar bijna iedereen nog dagelijks wel wat van merkt. Er wordt hier en wereldwijd veel gevaccineerd en er kan dan ook weer veel meer, maar hebben we nog steeds te maken met de nodige (reis-) beperkingen.

De reisregels en -mogelijkheden verschillen per land, regio en zijn ook voortdurend nog aan veranderingen onderhevig. We doen ons uiterste best om onze informatievoorziening te updaten en actueel te houden en volgen de situatie op de voet. We hebben daarom nauw contact met de ANVR, onze agenten ter plekke, de lokale autoriteiten en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor reizen naar een bepaalde bestemming, neem dan gerust per telefoon of e-mail contact met ons op. Ook kunt u zich in deze blog aanmelden om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen op uw bestemming.

Daarnaast bent u van harte welkom op ons kantoor in Maarssen, echter dient u van tevoren wel een afspraak te maken. Telefonisch zijn we van maandag tot en met vrijdag gewoon bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur.

Ik vertrek aankomend jaar. Kan de reis gewoon doorgaan?

Inmiddels is de vaccinatiecampagne in veel Aziatische bestemmingen goed op stoom en zijn de diverse landen continu bezig om heropeningsplannen te maken voor de toeristische industrie, die in veel gevallen van groot belang is voor de economie. Ondertussen is de verwachting dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken aankomend jaar reisadviezen (kleurcodes) gaat geven die genuanceerder zijn dan het huidige beleid. We verwachten dan ook dat er steeds meer landen kleurcode geel of wellicht zelfs groen zullen krijgen, in plaats van oranje, en toeristische reizen niet meer worden afgeraden. Wel is het goed denkbaar dat, net als in Nederland, ook op die bestemmingen de nodige maatregelen van kracht blijven, zoals afstand houden, vaak handen wassen en het dragen van een mondkapje in binnenruimtes.

Onze lokale partners en luchtvaartmaatschappijen doen er in ieder geval alles aan om een veilige reis en verblijf in deze uitdagende tijden mogelijk te maken. Tot die tijd houden we de situatie nauwlettend in de gaten en nemen we, op volgorde van vertrekdatum, contact op met onze reizigers. Voorop staat dat we onze klanten de beste en veiligste oplossing willen bieden, natuurlijk ook met inachtneming van onze voorwaarden en belangen. Wij zijn daarbij afhankelijk van de flexibiliteit van de luchtvaartmaatschappijen, hotels en onze lokale partners. Indien u niet wilt reizen of wanneer het onverstandig is om de reis te laten plaatsvinden, zullen wij proberen de reis tegen geen of minimale kosten te verplaatsen. We hopen dat u begrijpt dat als u pas in later in het jaar vertrekt, het op dit moment nog te vroeg is om daar nu al een verregaande beslissing over te nemen.

Wilt u uw reis voor dit jaar nu toch al annuleren, dan gelden onze gebruikelijke voorwaarden. In sommige gevallen dekt een (all-risk) annuleringsverzekering deze kosten, mits die verzekering vóór de uitbraak van het coronavirus al afgesloten was.

Ik wil een reis boeken voor volgend jaar, wat is jullie advies?

Dat is natuurlijk uw persoonlijke keuze en iedereen staat daar anders in. Wij begrijpen uw eventuele twijfels. We hebben er vertrouwen in dat reizen volgend jaar naar veel bestemmingen weer zorgeloos kan en dat landen hun grenzen weer openen. Wel is de verwachting dat er bepaalde voorwaarden zullen gelden voor een toeristisch bezoek en dat er maatregelen van kracht blijven zoals het dragen van mondkapjes in binnenruimtes. Ieder land gaat daar anders mee om. Zowel wij, onze lokale partners en de luchtvaartmaatschappijen, zullen er hoe dan ook, als het zover is, alles aan doen om te zorgen dat u kunt genieten van een onbezorgde en onvergetelijke reis!

Ook bieden we een flexibele omboekgarantie aan; mocht de reis de u geboekt heeft tegen de tijd dat u vertrekt nog niet uitgevoerd kunnen worden zoals gepland omdat er bijvoorbeeld inreisbeperkingen gelden of de code oranje (weer) van kracht is, dan kunnen we de reis omboeken naar eventueel een andere bestemming of naar een latere vertrekdatum. Uw aanbetaling blijft dan staan voor de nieuw geboekte reis en met de nieuwe reisbevestiging die u ontvangt, valt uw reis ook weer onder de garantie van de SGR. We zijn bij het omboeken van een reis wel afhankelijk van de flexibiliteit van luchtvaartmaatschappijen, hotels en onze lokale partners, maar zullen dat vooraf zo goed mogelijk ook met hen afstemmen.

Daarnaast zijn wij een financieel gezond bedrijf dat aangesloten is bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Deze instanties geven u de meeste garantie en zekerheid voor zowel de kwaliteit van uw reis, maar ook uw reisgeld.

Mocht u twijfelen om op reis te gaan, neem dan contact met ons op! Rekening houdend met de bestemming en de periode waarin u gaat reizen, overleggen we dan samen hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. U kunt ons telefonisch bereiken op 020 – 6734773 en per e-mail op: info@ramatours.nl

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.