Beste Karolien,

Wij zijn inmiddels terug van een fantastische reis van een maand naar Indonesië.

Het is een prachtig land,waar alles groeit en bloeit, met erg vriendelijke mensen en met veel cultuur en historie. Over het algemeen was de organisatie door jullie (lokale agenten) uitstekend. In het bijzonder waren wij erg tevreden over de gidsen op Java en Bali. De bootreis met Sea-Trek was een wel heel bijzondere ervaring,waar ook mijn kinderen erg van hebben genoten. Mooi schip,uitstekende bemanning, goed eten, prettig gezelschap en de bezoeken aan de vele eilandjes waren absolute hoogtepunten.

Naast al dit moois zijn er ook wel een paar minpuntjes. Het hotel in Singapore (Peninsula) moeten jullie naar mijn mening niet meer in jullie pakket opnemen. Aan twee kanten van het gebouw wordt gebouwd en dat niet alleen overdag, maar ook ’s nachts (het geluid van bouwliften begint al ’s nachts om 3.00 uur). Ook een wisseling van kamers, heeft niet veel geholpen.

Een ander punt was de tijd die wij op Java verbleven dat wil zeggen aan het eind van de Ramadan en het begin van het suikerfeest. De wegen waren overvol. De reis bijv van Bogor naar Bandung heeft ons 10 uur (!)  gekost, waardoor wij in Bandung niet meer de tijd hadden om naar een vulkaan en de warmwaterbronnen te gaan bezoeken.

In het hotel op Flores waren wij niet geregistreerd. Ik had natuurlijk wel mijn voucher bij mij en daardoor is het uiteindelijk wel goed gekomen.

Het hotel in Permuteran (Amertha) was meer dan uitstekend. Het eerste hotel (Byukukung) in Ubud (zeer toeristisch overigens) stak hier wat schril tegen af.

Dank voor de organisatie van deze mooie reis.

Met vriendelijke groet,

Niek