Goedemiddag,

Inmiddels zijn wij terug van onze reis door Thailand en hersteld van de Jet-leg.

We hebben genoten van al hetgeen wat we hebben gezien en gedaan. Dit begon al met onze vlucht met KLM, welke door jullie prima geregeld is. Aangekomen op Bangkok-airport werd ons verteld dat de rollator in Amsterdam was achtergebleven. Dit was natuurlijk een fikse teleurstelling.
Het nodige papierwerk ingevuld en daarna vertrokken naar ons eerste hotel. Hier aangekomen waren ze inmiddels op de hoogte van wat er gebeurd was en werd verteld dat de rollator zsm zou worden nagestuurd. We hebben direct een rolstoel gekregen om, totdat de rollator er was, te gebruiken. Niet ideaal maar beter dan niets.

In het hotel werd ons meteen een andere kamer aangeboden zodat we makkelijker overal konden komen. Leny heeft eerst eea nagekeken en afgesproken dat wanneer de kamer ons toch niet bevalt we terug konden vallen op de eerder gereserveerde kamer.

Twee uur na aankomst in het hotel werd de rollator nagebracht. Deze kon dus nooit in Amsterdam zijn achtergebleven, maar waren ze op het vliegveld van Bangkok uit het oog verloren. Maar goed: we hebben de rollator.

Het verblijf in hotel Loligo in Hua Hin is verder naar alle tevredenheid verlopen en ook hebben wij heerlijk gegeten in het door jullie aanbevolen restaurant met uitzicht op zee.

Na het verblijf in Hua Hin zijn we naar Bangkok gegaan om daar een aantal dagen, met excursies, te verblijven. We verbleven daar in hotel Silom Sirene en bevonden ons dus midden in de stad, met alle stadsdrukte die je je maar kunt bedenken. Wel leuk allemaal om dit mee te maken in deze wereld metropool. Het hotel ondergaat een grote renovatie, welke ook wel nodig is om aan de huidige standaard te kunnen voldoen. Nu waren nog hele delen oubollig en/of slecht gerepareerd.

In Bangkok hebben we `s-avonds, op de eerste avond na, buiten de deur gegeten. Dit is ons goed bevallen. De eerste avond vroeg naar bed gegaan omdat we de volgende morgen direct een stadstour gaan maken.

De volgende morgen zijn we al vroeg opgehaald voor de rondrit, met chauffeur en goed Engels sprekende gids. Gelukkig klikte het al snel met de gids en hebben wij een geanimeerd gesprek met haar kunnen voeren en ook heeft ze ons van alles verteld over Bangkok. Al met al hebben we veel tempels bezocht en ook zijn we per longtail boot door de zgn. klongs van Bangkok gevaren.

Het was allebei de keren een ware belevenis omdat we bij de tempels schoenen uit en aan moesten doen om deze te kunnen betreden en het aan en van boord gaan van de longtail boot ging ook met veel hulp gepaard. Tijdens de lunch hebben we nog verder met de gids kunnen praten over allerlei zaken. Ook wordt je veelvuldig geconfronteerd met het feit dat de koning is overleden. Velen nemen afscheid van hem en staan hiervoor uren in de rij.
Al met al een dag om niet te vergeten.

De volgende dag worden we al vroeg opgehaald door dezelfde gids en chauffeur voor een vaartocht met de “Grand Pearl” van Bangkok naar Ayuthaya. Deze dag verliep minder inspannend dan de dag ervoor gelukkig voor ons. Eenmaal aan boord moesten wij dus al snel buiten zitten om van alle bezienswaardigheden volop te kunnen genieten. Wij waren één van de weinigen want het merendeel van de passagiers wilde liever in de airco ruimte de tocht uitzitten.

Na de vaartocht hebben we nog even gereden om vervolgens in Ayuthaya aan te komen. Ook hier hebben we onze ogen uitgekeken bij het zien van al de tempel opgravingen en opbouwingen. Na alle indrukken zijn we veilig teruggereden naar Bangkok en hebben aangekomen bij ons hotel hartelijk afscheid genomen van onze gids en chauffeur. Ook deze dag zullen we ons blijven herinneren.

De rest van de dagen hebben wij heerlijk uit kunnen rusten in ons hotel in Bangkok en hebben genoten van alle indrukken die een wereldstad je kan geven.

Na uitgerust te zijn in Bangkok hebben we de reis naar Koh Chang gemaakt en dit was meteen een dagexcursie omdat we en lang in de auto hebben gezeten en ook nog per ferry overgezet zijn naar het eiland.

Aangekomen bij ons hotel Mercure Koh Chang Hideaway, zijn we door het receptie personeel heel snel overgeboekt naar een kamer waarin makkelijker uit bed is te komen en waarvan de douche eveneens makkelijker toegankelijk is.

We zijn, op één ochtend na, lekker in en rond het hotel gebleven omdat ons alles geboden werd wat we ons maar konden wensen. Ook hebben we nog deelgenomen aan het zgn. “Songkran” festival wat te maken heeft met het Hindoestaans nieuwjaar en waarbij je om te beginnen helemaal nat wordt gespoten. We waren blij dat we op tijd een tafel voor `s-avonds hadden gereserveerd want hierdoor konden we genieten van al wat werd vertoond en ook was het genieten geblazen van al het lekkers wat werd aangeboden. Al met al was het een gebeurtenis van jewelste en we zijn blij dit een keer meegemaakt te mogen hebben.

Op het strand van het hotel hebben we zowel een tropische bui als een schitterende zonsondergang meegemaakt. En beide keren was dit een wauw moment.
Ook zijn we op het strand en rond het zwembad wanneer we maar wilden voorzien van ons “natje en droogje”.

Maar aan alles komt een einde en zo hebben we afscheid moeten nemen van deze idyllische plek en zijn via een overnachting in Bangkok teruggevlogen naar Nederland.

Veel dank voor al het regelen en hartelijke groeten voor heel jullie team,
Leny en Willem Millenaar.