Rama Tours

Volg ons op:

djordy rama tours
Auteur
Djordy Smits
Product Manager / Reisspecialist
Stel een vraag
reisspecialist-djordy-smits-hoofdfoto-1700x1000

  Djordy Smits

  Mijn persoonlijke verhaal

  Als klein kind al was ik gefascineerd door de wereldbol die ik van mijn ouders had gekregen. Ik kon urenlang fantaseren over al die verschillend gekleurde landen, en mij afvragen hoe het landschap er daar uit zou zien, hoe de mensen er zouden leven en welke dieren er te vinden zouden zijn. Het was dan ook onvermijdelijk dat ik ooit in het toerisme terecht zou komen en veel zou gaan reizen. Azië heeft altijd al een grote aantrekkingskracht op mij gehad en ik heb inmiddels enkele fantastische reizen kunnen maken naar Indonesië, Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië, Singapore, India en Nepal. Vooral Indonesië heeft mijn hart gestolen; geen land ter wereld heeft zo’n enorme verscheidenheid aan landschappen en culturen. Van de felgroene sawa’s en donkerblauwe silhouetten van vulkanen op Java, tot de mystieke cultuur van Bali, de kleurrijke koraalriffen van Sulawesi en de primitieve volkeren van Papua. Als afsluiting van mijn studie aan de NHTV in Breda heb ik mijn scriptie geschreven over Aceh, een van de minst bezochte, maar ook een van de meest ongerepte delen van Indonesië. Ik vertel u met plezier over deze en andere unieke bestemmingen in Azië, en help u graag met het samenstellen van uw ideale droomreis!

  Mijn favoriete foto’s

  Mijn favoriete hotel

  reisspecialist djordy smits favoriete hotel mesa stila resort

  Het Mesa Stila resort in midden-Java, omdat hier werkelijk alles klopt! Ten eerste ligt het in het mooiste tropisch en exotische landschap dat je je kunt voorstellen, op een oude koffieplantage uit de koloniale tijd, aan de rand van de natuur en omringd door maar liefst 8 vulkanen! Dan zijn er de charmante en ruime villa’s in typisch Javaanse stijl, de uitstekende cuilinaire verzorging bij het Java Red of Java Green restaurant, het heerlijke zwembad met uitzicht over de omgeving en de fantastische en sfeervolle spa. En natuurlijk het historische Club House op de heuvel, waar je door het gastvrije en vriendelijke personeel in de watten wordt gelegd met hapjes en drankjes tijdens de afternoon tea!

  Mijn hoogtepunt in Azië

  rondreis lombok hoogtepunt gunung rinjani 6

  Dat is ontzettend moeilijk kiezen, want het zijn er eindeloos veel! Als ik er dan toch één moet kiezen, dan kies ik de Rinjani vulkaan op Lombok. Het is een pittige beklimming van minimaal 2 tot 3 dagen, maar het landschap dat je onderweg doorkruist is afwisselend en het uitzicht op de top alle moeite geheel meer dan waard! Op de lagere flanken van de vulkaan wandel je door stukken jungle met hoge woudreuzen en watervallen, of door uitgestrekte plantages van de lokale Sasak-bevolking. Eenmaal hoger loop je eerst door een soort alpine bos met veel mossen, waarna je het laatste stuk richting de krater flink moet afzien door het vulkanische grind. Je zit hier boven de boomgrens en vaak ook boven de wolken, en je hebt hierdoor vaak een helder en zonnig uitzicht op andere vulkanen in de omgeving, zoals de Gunung Agung op Bali. Kijk je de krater in, dan wordt je getrakteerd op een haast surrealistisch uitzicht op het felblauwe kratermeer met daarin een ‘baby- vulkaan’. Dit is een hele unieke plek op aarde!

  Mijn favoriete gerecht in Azië

  reisspecialist djordy smits favoriete eten rijsttafel

  Nasi campur in Indonesië, ofwel een mini-rijsttafel. Een kleurrijk en goed gevuld bord met smaakvolle rijst, gebakken seizoensgroente, een pittig gekruid eitje, kroepoek, viskoekjes en saté gambing (lamssaté) of saté ayam (kipsate). Verrukkelijk!

  Terug naar reisspecialisten

  Recente reisverslagen van Djordy

  rondreis laos hoogtepunt luang prabang blogfoto 2