Rama Tours

Sihanoukville, Independence hotel

Het Independence hotel ligt buiten het centrum, aan het Independence strand dat u bereikt via een glazen lift. Het hotel was één van de eerste hotels in Sihanoukville toen het in 1963 werd geopend en kent een lange geschiedenis. Begin jaren zestig is het hotel ontworpen door de Franse architect Mondet die samen met zijn collega architect Leroy verantwoordelijk was voor meerdere belangrijke gebouwen in Pnom Penh. Koning Sihanouk ontwierp het interieur, de tuin en de boulevard langs de rotsen en zee (“Promenade des Anglais”). Het gebouw was modern en het hoogste in Sihanoukville, bestaande uit 7 verdiepingen en 45 kamers met zeezicht. In 1967 heeft Jacky Kennedy er zelfs gelogeerd. Tijdens de donkere periode van Cambodja (de Rode Khmer periode) stond het hotel er verlaten bij. In de jaren tachtig kwamen de gasten langzaam terug. De afgelopen jaren is men begonnen met de grote renovatie. Thans is het een prachtig internationaal hotel. Juist vanwege zijn geschiedenis, sfeer en mooie locatie is dit hotel een aanrader!

Kamers
De kamers in het hoofdgebouw zijn ruim en kijken alle uit naar zee. Daarnaast heeft het hotel nog 36 de luxe kamers die niet in het hoofdgebouw gevestigd zijn, maar in een nieuw complex dichter bij het strand. Alle kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over airconditioning, kluisje, tv, haardroger, koffie- en theefaciliteiten en een minibar. Sinds kort staan er ook zogenaamde ‘pods’ op het terrein; kleine ronde huisjes die comfortabel ingericht zijn en die garant staan voor een bijzonder verblijf.

Faciliteiten
Het hotel heeft wifi, een pinautomaat, een groot zwembad dat onlangs vernieuwd is, een fitnessruimte en biedt fietsen te huur aan. Een heerlijk ontbijtbuffet met grote variatie wordt geserveerd in het restaurant in het hoofdgebouw. In het pittoreske restaurant op het strand, the Sunset terrace, kunt u terecht voor lunch, snacks, koele drankjes en een heerlijke BBQ in de avonduren.

Meer informatie rondreis Cambodja »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Djordy Smits
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.