Rama Tours

Kaliklatak, Wisata Irdjen Guesthouse (Banyuwangi)

Wisata Irdjen is het gastenverblijf van een traditionele plantage, ‘onderneming’ zoals ze het zelf ouderwets nog noemen, op de hellingen van het Ijen gebergte. Men verbouwt hier o.a. cacao, rubber, koffie tabak en allerlei specerijen. U geniet van de Indonesische gastvrijheid onder leiding van uw persoonlijke roomboy: Hij verzorgt uw ontbijt , ’s middags pisang goreng (gebakken banaan) met een traditionele kopi tubruk (Javaanse koffie) en uw avondeten.

Kamers
De plantage heeft een aantal gastenverblijven met de volgende namen: pondok Jambu, Jeruk, Sawo en Manggis. Pondok betekent letterlijk hut, maar in Indonesië bedoelt men er vaak “een vakantieoptrekje in de bergen” mee. Elke pondok heeft een kleine, eenvoudige maar gezellige huiskamer met 1 of 2 slaapkamers, elk met eigen badkamer. De kamers zijn sober en op een typische Indische stijl ingericht. Elke pondok heeft ook een tuin met terrasstoelen en zijn eigen keukentje waar de roomboy uw thee, koffie en avondeten maakt. Er is geen tv en ook geen airconditioning, maar die heeft u ook echt niet nodig, want vanwege de hoge ligging in de bergen, koelt het ‘s avonds heerlijk af.

Faciliteiten
De gastenverblijven zelf hebben geen zwembad, maar u kunt eventueel gebruik maken van het zwembad van de eigenaar, gelegen naast het hoofdhuis. Na het ontbijt dat u in uw woonkamer, op het terras en zelfs in de tuin kunt nuttigen, krijgt u een uitgebreide rondleiding door de plantage waar gewassen zoals cacao, rubber, koffie, tabak en allerlei specerijen op traditionele wijze worden verbouwd en geoogst. Op het hoogste punt van de plantage, tevens een prachtig uitkijkpunt, worden koffie of thee en gebakken banaan geserveerd. U ziet tevens hoe rubber wordt verwerkt in de kleine looifabriek van de plantage. De plantagetour is dan ook zeker de moeite waard.

Meer informatie rondreis door Java »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Henk Halferkamps
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voorbeeldreizen met dit hotel