Rama Tours
9,4
36 beoordelingen
Introductie

De onderstaande rondreis is een voorbeeld van een individuele reis door het zuidoosten van Sulawesi en kan naar wens worden aangepast.

Deze pioniersreis voert door drie nog onbekende en weinig bezochte gebieden in het zuidoosten van Sulawesi. De reis begint op de eilandengroep Labengki, dat vanwege de bijzondere topografie van karsteilandjes in een azuurblauwe zee ook wel het kleine Raja Ampat (Papua) wordt genoemd. Daarna reist u naar het groene en dichtbeboste eiland Buton, waar u het grootste fort ter wereld en de tarsier, het spookdiertje, kunt bewonderen.

In de meest zuidoostelijke punt van Sulawesi, in het hart van ‘de koraaldriehoek’, ’s werelds mooiste koraalgebied, ligt het ultieme tropische paradijs Wakatobi. Het woord Wakatobi is samengesteld uit de eerste twee letters van elk van de vier grote eilanden van deze archipel. Wa komt van Wangi-Wangi, Ka van Kaledupa, To van Tomia en Bi van Binongko. In dit afgelegen eilandenrijk vindt u prachtige parelwitte stranden met zand zo fijn als bloem, uitgestrekte en ongerepte koraaltuinen, mysterieuze mangrovebossen en kristalheldere wateren waar schilpadden gracieus voorbij glijden. De eilanden zijn zeer afgelegen en dunbevolkt. Het kost wat moeite om er te komen, maar daar wordt de reiziger dan ook ruimschoots voor beloond in de vorm van ongerepte stranden, enkele fraaie hotels en met wat waarschijnlijk de mooiste duiklocaties van Indonesië zijn.

Stel uw rondreis samen »

Landkaart

Deze avontuurlijke reis begint in het rustige en beetje rommelige provinciehoofdstadje van zuidoost Sulawesi: Kendari. Na een overnachting in Kendari vertrekt u per katinting (lokale vissersboot) of speedboot naar Labengki. Labengki is een klein eilandje in deze afgelegen en ongerepte archipel en er is maar een dorpje op dit eiland. U logeert bij een lokale familie thuis in hun homestay. Op Labengki geniet u van de koraalriffen, mangroves en helderblauwe lagunes. Na een aantal overnachtingen in dit kleine Raja Ampat vaart u terug naar het vaste land en wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Baubau, de hoofdstad van het naburige Buton. Dit dichtbeboste en groene eiland herbergt vele zeldzame diersoorten, prachtige watervallen en diep verborgen grotten. De volgende stop is het Lambusango National Park. U slaapt bij een lokale familie thuis in het kleine maar prachtige dorpje Kakenauwe. In Kakenauwe kunt u onder andere op zoek naar de tarsier: het kleinste aapje ter wereld! Ook maakt u een tochtje over een mooie door groene oevers omzoomd riviertje naar een baai waar een prachtig en nog volledig authentiek zeenomaden dorpje ligt.

Reisvoorstel aanvragen »

Vervolgens vertrekt u naar de haven van Kemaru waar u aan boord gaat van de ferry naar Wanci, de kleine hoofdstad van het eiland Wangi Wangi. Na een overnachting op Wangi Wangi reist u verder naar het eiland Tomia. Deze tocht voert langs het grootste koraalrif van Indonesië bij Kaledupa Island. Onderweg kunt u uw Indonesisch oefenen met een praatje met de nieuwsgierige medepassagiers. Aangekomen in Tomia transfer naar uw guesthouse in het plaatsje Waha.

Op Tomia kunt u genieten van zon, zee en strand. U verkent met een gemotoriseerde boot de onaangetaste koraalriffen rondom Tomia, rijdt u over het groene, zeer dunbevolkte eiland en passeert rustieke dorpjes met kleurrijke moskeeën. Hierna vaart u naar het laatste en meest afgelegen van de vier Wakatobi eilanden: Binongko. U bezoekt hier de in een grot gelegen zoetwaterbron Topa La Boga en de ijzersmeden waar dit eiland beroemd om is. Bij de koraalriffen rond dit eiland is de kans zeer groot dat je  zeeschildpadden zult zien. Een excursie naar het eiland Kaledupa, waar u de kleine eilandjes bij Limbo Langge per boot verkent staat natuurlijk ook op het programma. U verblijft niet op Kaledupa zelf maar op het kleinere en vlakbij gelegen Hoga Island, waar u overnacht bij de Nederlandse Geertje in het idyllische Hoga Island resort. U sluit de reis af op Wangi Wangi waar u onder andere op zoek gaat naar dolfijnen alvorens u afscheid neemt van dit paradijs aan het einde van de wereld!

Deze rondreis als basis nemen »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Irene van Steenbergen
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dag tot dag
Kendari, Claro hotel

Verrassend dat er in een plaats als Kendari toch nog een hotel te vinden is van een redelijk goede standaard, met verzorgde kamers en zelfs een groot en fijn zwembad. Het Claro Kendari is daarmee een goed start- of eindpunt van een reis door de onderontwikkelde zuidoost-poot van het eiland Sulawesi. Het is natuurlijk allemaal niet echt luxe, maar het hotel is schoon, netjes en de werknemers behulpzaam, alhoewel Engels vaak erg beperkt gesproken wordt (bijna alle gasten zijn dan ook Indonesisch). Afhankelijk van hoe vol het hotel zit en wat er wordt georganiseerd (karoake-avonden!), kan het dicht bij de lobby, lounge of het zwembad wel vrij gehorig zijn, ook omdat het hotel diverse zalen verhuurt voor bijvoorbeeld bruiloften of conventies.

Kamers

Er zijn veel verschillende kamertypen, oplopend van superior kamers tot presidential suites, waarbij de superior kamers al goed genoeg zijn voor de ene nacht die men er doorgaans verblijft. Deze kamers meten 28 m2 en zijn voorzien van een flatscreen t.v., wifi, airconditioning, koelkastje, kluisje, schrijftafel en comfortabele stoelen. Er zijn grote raampartijen, tapijt op de vloeren en batikpatronen op de bedden. Een typisch Indonesisch middenklasse hotel. Aangezien het Claro Kendari een groot hotel is in 2 hoge torens, is het bij het eerder genoemde eventuele geluidsoverlast vaak geen probleem om een kamer op een van de hogere verdiepingen aan te vragen. Vanaf deze verdiepingen heb je ook iets beter uitzicht, dat kan op de stad zijn of over de baai van Kendari met in de verte de gouden koepel van de Al Alam moskee.

Faciliteiten

Qua faciliteiten is de ‘star of the show’ het langgerekte zwembad dat tussen de twee hoteltorens in ligt. Hier vindt u ligbedden, een bar/lounge en ligbedden. Een nadeel van de ligging tussen de twee torens is dat het zwembad vaak voor een groot deel in de schaduw ligt. V erder zijn er twee restaurants, twee lounges, een karoakebar en een club in het pand gevestigd, evenals een spa en een fitnessruimte.

Lees meer
Wakatobi (Wangi Wangi), Wisata Beach hotel

Het Wisata Beach hotel ligt op het eiland Wangi Wangi van Wakatobi.

Lees meer
Wakatobi, Abi Jaya homestay

Abi Jaya homestay ligt op het Tomia eiland van Wakatobi. Dit guesthouse ligt midden in het kleine plaatsje Waha op nog

Lees meer
Wakatobi, Hoga Island resort

Hoga Island resort is een zeer charmant resortje op het Hoga eiland van Wakatobi.

Lees meer
Wakatobi (Wangi Wangi), Patuno Resort

Het Patuno resort ligt op het eiland Wangi Wangi aan een baai van wel 1 kilometer lang en bestrijkt de hele baai van kaap naar kaap, van tanjung naar tanjung. Voor het resort ligt een mooie rots die prachtig als fotodecor kan dienen.

Kamers
Het resort heeft zeer mooie houten bungalows, die van alle gemakken zijn voorzien, airconditioning, warm en koud stromend water, en een grote veranda met uitzicht op zee. De bungalows liggen tevens allemaal langs het strand. Natuurlijke bouwmaterialen zoals bamboe, teakhout, kokoshout, rotan en palmbladeren worden overal in het resort gebruikt. Het Patuno resort heeft drie soorten bungalows: de standaard bungalows, de deluxe bungalows en de executive bungalows. De bungalows zijn voorzien van airconditioning.

Faciliteiten
Witte zandstranden, een prachtige duikomgeving, een comfortabel en luxueus resort en een goed aanbod aan smakelijke internationale en Indonesische gerechten, het Patuno resort heeft het allemaal. Het resort biedt u de mogelijkheid aan om gebruik te maken van diverse watersportfaciliteiten waaronder jetskiën en tubing.

Meer informatie rondreis Sulawesi »

Lees meer
Labengke

Labengki is een nog onbekend en weinig bezocht tropisch paradijs in het zuidoosten van Sulawesi. Deze afgelegen en

Lees meer
Buton

In het zuidoosten van Sulawesi ligt het eiland Buton. Dit dichtbeboste en groene eiland herbergt vele zeldzame

Lees meer
Wangi Wangi

Uw reis naar Wakatobi begint altijd op Wangi Wangi, het hoofdeiland van deze archipel. Wangi Wangi heeft sinds kort een

Lees meer
Tomia (Wakatobi)

Het derde eiland van Wakatobi heet Tomia en is vooral bekend als duikparadijs. Tomia is het bekendste van de vier

Lees meer
Binongko

Binongko is het meest afgelegen eiland van de vier. Bij aankomst ziet u de prachtige huisjes liggen, boven op een klein

Lees meer

Kendari, Claro hotel

Verrassend dat er in een plaats als Kendari toch nog een hotel te vinden is van een redelijk goede standaard, met verzorgde kamers en zelfs een groot en fijn zwembad. Het Claro Kendari is daarmee een goed start- of eindpunt van een reis door de onderontwikkelde zuidoost-poot van het eiland Sulawesi. Het is natuurlijk allemaal niet echt luxe, maar het hotel is schoon, netjes en de werknemers behulpzaam, alhoewel Engels vaak erg beperkt gesproken wordt (bijna alle gasten zijn dan ook Indonesisch). Afhankelijk van hoe vol het hotel zit en wat er wordt georganiseerd (karoake-avonden!), kan het dicht bij de lobby, lounge of het zwembad wel vrij gehorig zijn, ook omdat het hotel diverse zalen verhuurt voor bijvoorbeeld bruiloften of conventies.

Kamers

Er zijn veel verschillende kamertypen, oplopend van superior kamers tot presidential suites, waarbij de superior kamers al goed genoeg zijn voor de ene nacht die men er doorgaans verblijft. Deze kamers meten 28 m2 en zijn voorzien van een flatscreen t.v., wifi, airconditioning, koelkastje, kluisje, schrijftafel en comfortabele stoelen. Er zijn grote raampartijen, tapijt op de vloeren en batikpatronen op de bedden. Een typisch Indonesisch middenklasse hotel. Aangezien het Claro Kendari een groot hotel is in 2 hoge torens, is het bij het eerder genoemde eventuele geluidsoverlast vaak geen probleem om een kamer op een van de hogere verdiepingen aan te vragen. Vanaf deze verdiepingen heb je ook iets beter uitzicht, dat kan op de stad zijn of over de baai van Kendari met in de verte de gouden koepel van de Al Alam moskee.

Faciliteiten

Qua faciliteiten is de ‘star of the show’ het langgerekte zwembad dat tussen de twee hoteltorens in ligt. Hier vindt u ligbedden, een bar/lounge en ligbedden. Een nadeel van de ligging tussen de twee torens is dat het zwembad vaak voor een groot deel in de schaduw ligt. V erder zijn er twee restaurants, twee lounges, een karoakebar en een club in het pand gevestigd, evenals een spa en een fitnessruimte.

Lees meer

Wakatobi (Wangi Wangi), Wisata Beach hotel

Het Wisata Beach hotel ligt op het eiland Wangi Wangi van Wakatobi.

Lees meer

Wakatobi, Abi Jaya homestay

Abi Jaya homestay ligt op het Tomia eiland van Wakatobi. Dit guesthouse ligt midden in het kleine plaatsje Waha op nog

Lees meer

Wakatobi, Hoga Island resort

Hoga Island resort is een zeer charmant resortje op het Hoga eiland van Wakatobi.

Lees meer

Wakatobi (Wangi Wangi), Patuno Resort

Het Patuno resort ligt op het eiland Wangi Wangi aan een baai van wel 1 kilometer lang en bestrijkt de hele baai van kaap naar kaap, van tanjung naar tanjung. Voor het resort ligt een mooie rots die prachtig als fotodecor kan dienen.

Kamers
Het resort heeft zeer mooie houten bungalows, die van alle gemakken zijn voorzien, airconditioning, warm en koud stromend water, en een grote veranda met uitzicht op zee. De bungalows liggen tevens allemaal langs het strand. Natuurlijke bouwmaterialen zoals bamboe, teakhout, kokoshout, rotan en palmbladeren worden overal in het resort gebruikt. Het Patuno resort heeft drie soorten bungalows: de standaard bungalows, de deluxe bungalows en de executive bungalows. De bungalows zijn voorzien van airconditioning.

Faciliteiten
Witte zandstranden, een prachtige duikomgeving, een comfortabel en luxueus resort en een goed aanbod aan smakelijke internationale en Indonesische gerechten, het Patuno resort heeft het allemaal. Het resort biedt u de mogelijkheid aan om gebruik te maken van diverse watersportfaciliteiten waaronder jetskiën en tubing.

Meer informatie rondreis Sulawesi »

Lees meer

Labengke

Labengki is een nog onbekend en weinig bezocht tropisch paradijs in het zuidoosten van Sulawesi. Deze afgelegen en

Lees meer

Buton

In het zuidoosten van Sulawesi ligt het eiland Buton. Dit dichtbeboste en groene eiland herbergt vele zeldzame

Lees meer

Wangi Wangi

Uw reis naar Wakatobi begint altijd op Wangi Wangi, het hoofdeiland van deze archipel. Wangi Wangi heeft sinds kort een

Lees meer

Tomia (Wakatobi)

Het derde eiland van Wakatobi heet Tomia en is vooral bekend als duikparadijs. Tomia is het bekendste van de vier

Lees meer

Binongko

Binongko is het meest afgelegen eiland van de vier. Bij aankomst ziet u de prachtige huisjes liggen, boven op een klein

Lees meer

Hoga Island

Hoga island is een klein eiland voor de kust van Kaledupa. Het dunbevolkte eiland heeft langgerekte witte stranden en

Lees meer

Kaledupa

Het tweede eiland in de rij is Kaledupa. Dit is meteen ook het grootste en ruigste eiland van de vier. Voor de kust van

Lees meer
Onze recensies
Recensies

Rama Tours wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.3 uit 10 op basis van 128 beoordelingen

Meer recensies