Steeds meer reizigers ontdekken de prachtige stranden en het fascinerende binnenland van Lombok. Dit paradijselijke eiland is dan ook hard op weg is om uit te groeien tot één van de populairste vakantiebestemmingen van Indonesië. Maar er komen nog altijd veel minder bezoekers dan op het buureiland Bali en het is er nog steeds aangenaam rustig.

Lombok: parel in de kroon

Lombok ligt ten oosten van de lijn van Wallace en heeft daardoor een karakteristieke flora en fauna. Ook de religie is anders dan het op het naastgelegen Bali. De meeste Balinezen zijn hindoeïstisch terwijl de Lombokkers het islamitische geloof aanhangen.

De belangrijkste bronnen van inkomst zijn de landbouw, visvangst, het toerisme en de mutiara, de prachtig parels die in de heldere zeeën rondom Lombok worden gekweekt. De grootste aantrekkingskracht van Lombok zijn echter zonder twijfel de eindeloze witte zandstranden, de idyllische koraaleilanden (Gili’s), het bergachtige achterland en de cultuur van de oorspronkelijke bewoners, de Sasakkers. Een buitengewoon decor voor een heerlijk ontspannend verblijf!