Gelegen tussen Sulawesi en Papua bestaat dit gebied uit honderden kleine eilanden. Deze eilanden zijn bij veel Nederlanders bekend als de specerijeneilanden: kruidnagel, nootmuskaat en foelie zijn bekende smaakmakers uit deze regio. De Molukken kennen ook juist vanwege deze rijkdom aan specerijen een roerige geschiedenis, van overheersing en verovering.

Schatkamer van de historie

Tegenwoordig leven de Molukkers tamelijk afgesloten van de buitenwereld. De authentieke ambachten en culturen zijn hier nog goed bewaard gebleven. Ook qua natuur zijn deze eilanden uniek, zowel Australische als Aziatische flora en fauna komen in deze regio voor. De eilanden kennen maar 10 landzoogdieren, echter vindt u hier wel vele soorten vogels en insecten. Sommigen komen nergens anders ter wereld voor!

Op de afgelegen eilanden van de Molukken reist u regelmatig door een primitief en niet-toeristisch gebied. De infrastructuur is soms niet goed geregeld door de overheid, hetgeen kan betekenen dat bootverbindingen of binnenlandse vluchten niet of niet op tijd gaan en het reisprogramma hier ter plekke soms op moet worden aangepast. Sommige hotels zijn van goede standaard, anderen zijn iets minder. Wij kiezen doorgaans voor de beste hotels die er te vinden zijn. Dit wil niet zeggen dat deze hotels altijd voldoen aan de goede internationale standaarden van kwaliteit en service die wij gewend zijn, maar er zijn simpelweg geen betere alternatieven of mogelijkheden voor meer comfort en upgrades.

Een flexibele houding is dus een vereiste voor een reis door de Molukken, maar u krijgt hier een zeer ongerepte en bijzondere bestemming voor terug!