Rama Tours

Duurzaam Toerisme

Reizen doen we graag, want wat heeft de wereld ontzettend veel moois te bieden. Daar willen we niet alleen nu van genieten, maar ook in de toekomst. Duurzaam reizen is in opkomst en het belang hiervan wordt steeds meer erkend. Hierbij gaat het om de juiste balans tussen sociale, milieu en economische aspecten.

Rama Tours Holland is aangesloten bij de ANVR en voldoet aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van het ‘Duurzaam Toeristisch Ondernemen’ (DTO). Wij hebben een DTO-coördinator benoemd, een basistraining afgerond en het daarbij behorende duurzaamheidcertificaat van Travelife behaald.

Toerisme levert een belangrijke bijdrage aan economische, sociale en culturele ontwikkelingen.
Doormiddel van samenwerking met lokale ondernemers (agenten, accommodaties, gidsen etc.) proberen wij een positieve stimulans te geven aan de lokale economie en cultuur. Zo gaat onze voorkeur uit naar kleinschalige accommodaties, vaak in handen van lokale ondernemers.
We streven er naar om het belang van duurzaam toerisme meer onder de aandacht te brengen bij onze reizigers maar ook bij onze lokale agenten. Zodoende kunnen niet alleen wij, maar ook toekomstige generaties blijven genieten van prachtige reizen en bestemmingen.

Hoe kunt u meehelpen aan duurzaamheid?

  • Respecteer de lokale cultuur en tradities
  • Laat geen afval achter en ga zorgvuldig om met water
  • Laat geen lichten of airconditioning onnodig aan wanneer u de hotelkamer verlaat
  • Koop lokale souvenirs. Let er op dat u geen illegale souvenirs koopt die van bedreigde dier- en plantensoorten zijn gemaakt. Op de website van de belastingdienst staat een overzicht van wat u wel en niet mee mag nemen naar Nederland.
  • Maak kennis met de authentieke keuken van de bestemming en eet in lokale restaurantjes
  • Neem deel aan milieuvriendelijke activiteiten zoals fiets- en wandeltochten en raften. Jetski’s kunt u beter laten liggen en ritjes per olifant of olifantenshows kunt u ook beter overslaan.
  • Geniet van de prachtige onderwaterwereld, maar raak niks aan. Koraal sterft al na één aanraking.

Green seats

Graag bieden wij u de mogelijkheid om de schadelijke uitstoot van uw vliegreis te compenseren, door gebruik te maken van Greenseat.

U betaalt dan extra voor uw ticket en dit bedrag wordt geïnvesteerd in projecten die zijn opgezet om de wereldwijde CO2-uitstoot te reduceren. Op deze manier kunt u op een eenvoudige manier de impact van uw vliegreis op het klimaat neutraliseren.
Ter indicatie: een retourvlucht Bali compenseren kost. ca. € 25,– per persoon.

Wilt u meer weten, klik hier voor extra informatie op de website van Greenseat.

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.