Rama Tours

Duurzaam Toerisme

Reizen doen we graag, want wat heeft de wereld ontzettend veel moois te bieden. Daar willen we niet alleen nu van genieten, maar ook in de toekomst. Duurzaam reizen is in opkomst en het belang hiervan wordt steeds meer erkend. Hierbij gaat het om de juiste balans tussen sociale, milieu en economische aspecten.

Rama Tours is aangesloten bij de ANVR en voldoet aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van het ‘Duurzaam Toeristisch Ondernemen’ (DTO). Wij hebben een DTO-coördinator benoemd, een basistraining afgerond en het daarbij behorende duurzaamheidcertificaat van Travelife behaald.

OutSight Travel Travelife Partner 

Daarnaast is Rama Tours onderdeel van OutSight Travel B.V. en daarmee Travellife Partner en Trees for All partner. De titel Travellife Partner is ter erkenning voor de lange termijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om voor deze certificering in aanmerking te komen moet je als reisorganisatie voldoen aan meer dan 100 criteria, met betrekking tot het kantoorbeheer van een reisorganisatie, het productaanbod, internationale zakenpartners en klantinformatie. Trees for all is een stichting die zich inzet voor het planten van nieuwe bomen, het herstel van bestaande bossen en het bewust maken van mensen van het belang van bomen.

Toerisme levert een belangrijke bijdrage aan economische, sociale en culturele ontwikkelingen. Doormiddel van samenwerking met lokale ondernemers (agenten, accommodaties, gidsen etc.) proberen wij een positieve stimulans te geven aan de lokale economie en cultuur. Zo gaat onze voorkeur uit naar kleinschalige accommodaties, vaak in handen van lokale ondernemers en werken wij samen met lokale agenten. Door met hen samen te werken en van de gebaande paden te wijken steunen we de lokale bevolking en kleine ondernemers terwijl u kunt genieten van het échte, authentieke Zuidoost-Azië.

We streven er naar om het belang van duurzaam toerisme meer onder de aandacht te brengen bij onze reizigers maar ook bij onze lokale agenten. Zodoende kunnen niet alleen wij, maar ook toekomstige generaties blijven genieten van prachtige reizen en bestemmingen.

Hoe kunt u zelf bijdragen aan duurzaam toerisme?

  • Laat geen afval achter en ga zorgvuldig om met water
  • Respecteer de lokale cultuur en tradities
  • Laat geen lichten of airconditioning onnodig aan wanneer u de hotelkamer verlaat
  • Koop lokale souvenirs. Let er op dat u geen illegale souvenirs koopt die van bedreigde dier- en plantensoorten zijn gemaakt. Op de website van de belastingdienst staat een overzicht van wat u wel en niet mee mag nemen naar Nederland: belastingdienst.nl
  • Maak kennis met de authentieke keuken van de bestemming en eet in lokale restaurantjes
  • Neem deel aan milieuvriendelijke activiteiten zoals fiets- en wandeltochten en raften. Jetski’s kunt u beter laten liggen en ritjes per olifant of olifantenshows raden we ten zeerste af.
  • Geniet van de prachtige onderwaterwereld, maar raak niks aan. Koraal sterft al na één aanraking en het duurt ontzettend lang voor koraal weer aangroeit.
  • Beperk CO2 uitstoot, bijvoorbeeld door ter plaatse te kiezen voor een treinreis in plaats van binnenlandse vlucht en maak liever één grote reis dan meerdere kleine reizen
  • Op diverse andere manieren kunt u zelf bijdragen aan CO2 compensatie. Neem eens een kijkje bij de volgende organisaties:
ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.