Rama Tours
Kalimantan

Rondreizen Kalimantan

De uitgestrekte en waterrijke provincie Kalimantan beslaat het grootste deel van het eiland Borneo, waar verder ook Sarawak en Sabah (Oost-Maleisië) en Brunei deel van uitmaken. Het eiland is zowel boven- als onder water ongelooflijk rijk aan unieke natuurschatten; de echte wildlife-reiziger zal hier dan ook ogen en oren te kort komen! Maar Kalimantan is veelzijdiger en biedt meer dan alleen natuur. Zo ontmoet u in het binnenland de traditioneel levende Dayak-stammen in hun longhouses, kunt u in Loksado een tocht per bamboe vlot over de rivier maken en in Banjarmasin, ‘het Venetië van Azië’, vindt u nog een van de laatste écht authentieke drijvende markten van Zuidoost-Azië.

Meer lezen
Ga naar voorbeeldreizen Reisvoorstel aanvragen

Voorbeeldreizen

Hoogtepunten rondreis Kalimantan

Een bezoek aan het moerasgebied van het Tanjung Puting nationaal park is een must. Op een zogenaamde ‘klotok’ maakt u hier een prachtige meerdaagse boottocht, waarbij u met enig geluk  onder andere neusapen, krokodillen en orang oetans kunt spotten. In één van de opvangcentra in het park kunt u deze dieren bovendien ook gegarandeerd van zeer dichtbij meemaken.

Een ander hoogtepunt is een reis over de majestueuze Mahakam rivier. Tijdens een meerdaagse tocht op uw eigen rivierboot vaart u steeds dieper de binnenlanden van Kalimantan in en gaat u op zoek naar inheemse stammen, neusapen, zwarte orchideeën en de zeldzame zoetwaterdolfijn.

Ook Banjarmasin, de grootste stad van het zuiden, is het beste per boot te verkennen. Niet alleen om zo de kleurrijke en bijzondere drijvende markt te bezoeken, maar ook om het leven aan de oevers van de wirwar aan rivieren en kanalen van dichtbij mee te maken. Iedereen groet en lacht u hier toe, honderden kinderen spelen in het water, zwemmen naar uw boot of klampen zich eraan vast!

Een heerlijke afsluiting van een Kalimantan reis zijn de Derawan eilanden, omgeven door witte zandstranden en een heldere zee. Een absolute highlight is het kwallenmeer op Kakaban, waar u tussen ongevaarlijke kwallen snorkelt. Rond de eilanden Kakaban, Sangalaki en Maratua liggen bovendien kleurrijke koraalriffen waar u bijvoorbeeld met de mantaroggen mee zwemt, een onvergetelijke ervaring!

Rondreis Kalimantan van Rama Tours

Wilt u een optimale rondreis door Kalimantan en helemaal zelf bepalen hoe uw vakantie eruit gaat zien? Dan helpen onze reisspecialisten u graag bij het samenstellen van een individuele rondreis door Kalimantan. Vertel ons uw reisperiode, reisduur, budget en de hoogtepunten die u absoluut niet wilt missen en wij stellen voor u een haalbaar reisplan op. Ontdek de natuur- en cultuurschatten van Kalimantan op geheel eigen wijze, en stel samen met onze reisspecialisten uw droomreis samen door een van de meest pure en ongerepte delen van Indonesië!

Reisvoorstel aanvragen

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag: 020-6734773 of info@ramatours.nl

Recensies

Rama Tours Holland wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.2 uit 10 op basis van 92 beoordelingen

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.