Rama Tours
9,4
36 beoordelingen

Rondreizen India

Wie India zegt, denkt al gauw aan een enorm land met een immense bevolking en hectische steden. Daarnaast zijn ook de Taj Mahal en het Himalaya gebergte onlosmakelijk verbonden met dit veelzijdige subcontinent. Gaat u een rondreis door India maken, dan zult u echter al snel merken dat deze reisbestemming heel veel te bieden heeft!

Doordat India zo’n groot oppervlak heeft, is het landschap en het klimaat er enorm gevarieerd. In het noorden van India vindt u gigantische bergen, centraal in India lopen vruchtbare rivieren en het zuiden van India staat bekend om het uitgestrekte plateaulandschap.

Als houvast tijdens het samenstellen van een rondreis, hebben wij alvast enkele India reizen voor u samengesteld. Neem contact met ons op en wij helpen u bij het samenstellen van een onvergetelijke individuele rondreis door het fascinerende India!

Meer lezen
Ga naar voorbeeldreizen Reisvoorstel aanvragen
India

Voorbeeldreizen

Hoogtepunten rondreis India

India is zo groot, dat het bijna onmogelijk is om alle hoogtepunten van India in één reis op te nemen, daarvoor is er te veel te zien en te doen. Het is beter om de reis tot een bepaald gebied te beperken, en ook dan heeft u al gauw 2 of 3 weken nodig om die streek te verkennen. Zo zou u kunnen kiezen voor een reis door Rajasthan, gecombineerd met Varanasi, of een reis in het zuiden van India, of juist door de staat Karnatka of in een van de Himalaya deelstaten. Graag noemen wij enkele hoogtepunten die u zeker in uw rondreis door India moet verwerken.

Zo mag de graftombe Taj Mahal absoluut niet ontbreken. Dit bijzondere bouwwerk wordt zelfs beschouwd als één van de zeven (moderne) wereldwonderen. Geroemd vanwege de prachtige symmetrie en het schitterende marmer, ingelegd met de mooiste halfedelstenen. Minder bekend is de stad Jaipur, maar niet minder mooi! Deze stad wordt ook wel de ‘Pink City’ genoemd. De roze kleur is ruim een eeuw geleden aangebracht ter ere van een prins die een bezoek bracht aan de stad. Sindsdien is deze roze kleur gebleven en geeft hij de stad een unieke sfeer.

Ook natuurliefhebbers kunnen in India hun hart ophalen. Hoewel de hoogste berg ter wereld, ‘Mount Everest’, niet in Inda ligt, is het Indiase deel van het Himalaya gebergte erg indrukwekkend. Daarnaast is de rivier ‘Ganges’ erg belangrijk en tevens heilig voor de inwoners van India. Een tocht over deze rivier mag dus eigenlijk niet ontbreken. Bent u een dierenliefhebber? Dan kunt u er tot slot voor kiezen om een speciale ‘wildlife’ reis door India te maken. Tijdens een dergelijke rondreis kunt u tijgers, leeuwen en zeldzame vogels spotten.

Cultuur tijdens rondreis India

India kent vele culturen en is de bakermat van verschillende religies. Daarom vindt u bijvoorbeeld overal in India kleine en grote tempels. Daarnaast wordt er altijd wel ergens een (religieus) festival gehouden of een feestdag gevierd. Een ander kenmerk van de Indiërs is dat zij van heerlijk gekruid eten houden. Wanneer u uit eten gaat kunt u daarom kennismaken met allerlei nieuwe smaaksensaties. Het bekendste gerecht uit India is curry en omdat de koe als heilig dier wordt beschouwd, wordt er in India bijna geen rundvlees gegeten. Dit zijn slechts enkele kenmerken van de Indiase cultuur, die u zeker zal verwonderen tijdens uw rondreis!

India reizen van Rama Tours

Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met reizen door Zuidoost-Azië, dus ook met individuele maatwerkreizen naar India. Alle locaties, hotels en bezienswaardigheden zijn door ons zelf bezocht! Daarom bent u bij ons verzekerd van een unieke reis, een goede prijs/kwaliteit verhouding en uitstekende service. Bekijk alvast onze voorbeeld India reizen op de website of geef ons uw wensen en uw budget door, zodat we op maat een individuele rondreis door India voor u kunnen samenstellen! Heeft u nog vragen over dit prachtige land of wilt u één van onze experts spreken om meer te weten te komen over een rondreis door India? Neem dan gerust contact met ons op!

Reisvoorstel aanvragen

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag: 020-6734773 of info@ramatours.nl

Onze recensies
Recensies

Rama Tours wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.3 uit 10 op basis van 128 beoordelingen

Meer recensies
Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.