Rama Tours
9,4
36 beoordelingen

Rondreizen Sarawak

Sarawak is een provincie op het Maleisische deel van het eiland Borneo. Als reisbestemming is Sarawak vooral geliefd onder reizigers die het avontuur niet schuwen. Tijdens een rondreis door Sarawak kunt u uitgebreid genieten van ruige jungle, inheemse stammen en prachtige uitzichten. Verwacht geen typisch toeristische reisbestemming, maar een authentieke reiservaring die u nog lang bij zal blijven. Wanneer u Sarawak wilt bezoeken, is een individuele rondreis het meest ideaal. U kunt de provincie dan met uw eigen reisgezelschap en op uw eigen tempo verkennen. Uw reisspecialist van Rama Tours kan u helpen met het opstellen van een haalbaar reisplan.

Reisvoorstel aanvragen »

Meer lezen
Ga naar voorbeeldreizen Reisvoorstel aanvragen
Sarawak

Voorbeeldreizen

Hoogtepunten rondreis Sarawak

Wanneer u afreist naar Sarawak, dan begint uw reis meestal in de veelzijdige hoofdstad Kuching. Behalve dat Kuching een uitstekende uitvalsbasis is om de vele hoogtepunten van Sarawak te bezoeken, is het ook nog eens een hele mooie stad. Moderne straten en gebouwen in koloniale stijl wisselen er elkaar af. Kuching betekent “kat” in het Bahasa en daarom komen katten in vele vormen terug in het straatbeeld van Kuching. Vergeet ook geen bezoek te brengen aan het Sarawak Museum, want hier kunt u alles leren over de geschiedenis van Sarawak. Vlakbij Kuching ligt Damai Beach, het mooiste strand van Sarawak.

Vanuit Kuching kunt u gemakkelijk het Bako National Park bezoeken. Hier kunt u de even zeldzame als merkwaardige neusapen zien. Naast deze schitterende dieren ziet u er grote vleesetende planten en zelfs vliegende hagedissen. In het park zijn verschillende wandelroutes die variëren in moeilijkheidsgraad.

Een ander hoogtepunt in Sarawak is het Gunung Mulu National Park. Dit park dankt zijn naam aan Mount Mulu, een berg met zeer puntige rotsen. Naast het beklimmen van de berg, is het ook mogelijk om de spectaculaire grotten van Mulu te bezoeken. De meest populaire grot is de Dear Cave, waar u bij schemering duizenden vleermuizen en zwaluwen kunt zien die de grot in- en uitvliegen.

Wanneer u geen genoeg kunt krijgen van imposante grotten, breng dan eens een bezoek aan de grotten van Niah. Hier kunt u klimmers aanschouwen, echte waaghalzen, die zwaluwnestjes oogsten die hoog op de wanden van deze grotten zijn gebouwd. Deze zwaluwnestjes worden vervolgens in Aziatische steden als Hongkong en Singapore verkocht.

Net als in Kalimantan, Sabah en Sumatra, kunt u in Sarawak ook terecht om orang-oetans in hun eigen habitat te zien. Bij Semenggoh was vroeger een opvangcentrum gesitueerd voor deze gewonde en verweesde mensapen. Tegenwoordig is het een reservaat waar orang-oetans in het semi-wild leven. De dieren worden tweemaal per dag bijgevoerd en dat is het ideale moment om gentle giants te spotten.

Rondreis Sarawak van Rama Tours

Sarawak is een ongerepte en avontuurlijke reisbestemming voor mensen die op zoek zijn naar een unieke reiservaring. U zult merken dat u het meeste uit uw vakantie naar Sarawak zult halen wanneer u op uw eigen tempo van de omgeving en haar vele hoogtepunten kunt genieten. Bij Rama Tours kunt u samen met onze reisspecialisten een rondreis naar Sarawak op maat samenstellen. Vertel ons uw reisplannen en wij zorgen voor een haalbaar reisplan wat volledig aansluit bij uw specifieke wensen en budget.

Reisvoorstel aanvragen

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag: 020-6734773 of info@ramatours.nl

Onze recensies
Recensies

Rama Tours wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.3 uit 10 op basis van 128 beoordelingen

Meer recensies
Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.