Rama Tours

Bako National Park

Het Bako National Park is het oudste nationale park van Sarawak en gelegen op slechts 37 km ten noorden van de hoofdstad Kuching. Omdat het vlakbij de hoofdstad ligt, is het één van de gemakkelijkste en meest toegankelijke parken om te bezoeken. In onze reizen is een tour naar dit park meestal inbegrepen, maar u kunt het park eventueel ook op eigen gelegenheid bezoeken. U bereikt het park door overland naar het vissersdorpje Kampong Bako te reizen en vanaf daar per lokale boot naar het nationale park te varen over de schilderachtige Santubong river.

Bako National Park omvat 41 km2 primair tropisch kust- en regenwoud. De kustlijn van Bako is een uniek geografisch herkenningspunt en zonder meer fotowaardig. Verspreid over de kust vindt u namelijk schitterende rotsformaties, mooie baaien en ongerepte zandstranden. Bijzonder is ook dat het park het meest diverse nationale park van Sarawak is (en misschien wel van het hele eiland!) met de mooiste flora en fauna. Er zijn namelijk 7 complete ecosystemen te vinden: (steile) kliffen, strand, heidebos, mangrovebos, veenmoerasbossen, laaglandbos en weiland. Bovendien is het één van de weinige plaatsen waar u de zeldzame neusapen (Proboscis Monkeys) kunt bewonderen. Deze apen, die voornamelijk in mangrovebossen direct langs de rivier of aan zee leven, danken hun naam aan hun grote, wat hangende (lange) neus, die overigens alleen bij mannetjes voorkomt. De mannetjesapen kunnen ruim 20 kg zwaar worden: goed herkenbaar aan hun ferme buik. Aan dit laatste en ook aan zijn markante neus danken zij wellicht hun Maleisische naam ‘Orang Belanda’ ofwel ‘de Nederlander’ vanwege de specifieke gelijkenissen… Andere diersoorten die u hier kunt tegenkomen zijn kameleons, leguanen, wilde zwijnen, dwergherten, makaken en silverleaf monkeys. Tevens vindt u er meer dan 150 verschillende soorten vogels.

In het park zijn enkele wandelroutes uitgezet variërend van lengte. Alle routes zijn duidelijk gemarkeerd zodat u niet kunt verdwalen. Wie geen zin heeft om zich te vermoeien, kan zich prima vermaken bij het ranger hoofdkwartier bij Telok Assam. Hier vindt u niet alleen een aardig strand, maar spot u ook vele vogels en wellicht wat nieuwsgierige landdieren. Echte avonturiers kunnen ook een meerdaagse excursie boeken, waarbij ook in het park wordt overnacht.

Meer informatie rondreis Sarawak »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Simone Deckers
Managing Director / Eigenaar
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeeldreizen met dit hoogtepunt
Bako National Park | Rama Tours
Bako National Park

Het Bako National Park omvat maar liefst 41 km2 primair tropisch kust- en regenwoud.

Lees meer
Bako National Park | Rama Tours
Bako National Park

Het Bako National Park omvat maar liefst 41 km2 primair tropisch kust- en regenwoud.

Lees meer