Rama Tours
Sulawesi

Rondreizen Sulawesi

Sulawesi, vroeger Celebes genoemd, is een van de grotere eilanden van Indonesië. Het eiland is een bijzondere reisbestemming met een geheel eigen gezicht. Naar Sulawesi reizen is lastiger dan naar bijvoorbeeld naar Bali, Java of Sumatra, maar de reis er naartoe wordt meer dan beloond. Tijdens een rondreis door Sulawesi zult u namelijk kennismaken met de bijzondere bewoners van het eiland en hun speciale gebruiken. Daarnaast heeft Sulawesi een prachtig landschap en dito onderwaterleven.

Wilt u het eiland op uw eigen tempo verkennen en alleen de plaatsen bezoeken die uw interesse hebben? Dan kunt u samen met de specialisten van Rama Tours een individuele rondreis naar Sulawesi samenstellen. U reist dan met uw eigen gezelschap in een tempo dat helemaal is toegespitst op uw wensen. Bekijk vast de onderstaande Sulawesi reizen om inspiratie voor uw eigen vakantie op te doen.

Meer lezen
Ga naar voorbeeldreizen Reisvoorstel aanvragen

Voorbeeldreizen

Hoogtepunten rondreis Sulawesi

Wanneer u een rondreis door Sulawesi gaat maken, dan komt u aan in Makassar of Manado. Beide steden kennen een grote bedrijvigheid die meteen al uw zintuigen zal prikkelen. In Makassar vindt u diverse overblijfselen van het koloniale verleden, met als hoogtepunt fort Rotterdam. Voor de kust van Manado liggen Bunaken en Siladen. Deze eilandjes staan bekend om de prachtige koraalriffen en zijn een geliefde plek om te duiken en te snorkelen.

Breng daarnaast een bezoek aan Tana Toraja in het zuiden van Sulawesi en maak kennis met de bijzondere Toraja bevolking. Het gebied staat bekend om imposante rijstterrassen, kenmerkende huizen met bootvormige daken en de bijzondere begrafenissen die u er kunt bijwonen. De overgang naar het hiernamaals is voor Toraja’s heel belangrijk en van begrafenissen wordt daarom veel werk gemaakt. Bezoekers komen van heinde en verre en er worden vaak meerdere buffels en varkens geofferd.

Bekende nationale parken op Sulawesi zijn Lore Lindu en Tangkoko. Hier vindt u weelderige natuur en bijzondere diersoorten. Toeristen komen vooral naar het Tangkoko National Park om het tarsier aapje te spotten. Dit kleinste aapje ter wereld wordt ook wel spookdiertje genoemd, vooral omdat het pas actief wordt als het gaat schemeren. Verder vindt u er makaken, enorme vlinders en bijzondere vogels zoals de neushoornvogel.

Spreekt het onderwaterleven u meer aan? Dan is een bezoek aan Wakatobi of de Togian eilanden een echte aanrader. Deze afgelegen en ongerepte tropische eilanden worden gekenmerkt door prachtige stranden waar u direct voor de kust kunt snorkelen en duiken. Net zoals bij Sulawesi zelf geldt dat Wakatobi en de Togian eilanden wat moeilijker te bereiken zijn, maar beide gebieden zijn de reis meer dan waard is.

Rondreis Sulawesi van Rama Tours

Bovenstaand beschreven wij alvast enkele hoogtepunten van onze Sulawesi reizen voor u, maar wij hebben bijvoorbeeld de markt van Tomohon en het Tempemeer nog niet eens benoemd! U begrijpt wel dat Sulawesi een bijzondere vakantiebestemming is, die met wat voorbereiding voor een onvergetelijke droomvakantie kan zorgen. Onze reisspecialisten staan klaar om u tijdens de voorbereidingen te begeleiden. In nauw overleg stellen zij graag een reisplan voor u samen wat voldoet aan uw reisperiode, reisduur, budget en de hoogtepunten die u zeker niet wilt missen. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan via onze website of bel ons tijdens de openingstijden van ons reisbureau.

Reisvoorstel aanvragen

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag: 020-6734773 of info@ramatours.nl

Recensies

Rama Tours wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 95 beoordelingen

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.