Rama Tours
9,4
28 beoordelingen

Rondreizen Sulawesi

Sulawesi, vroeger Celebes genoemd, is een van de grotere eilanden van Indonesië en leent zich zeer goed als vakantieland. Het eiland is een bijzondere reisbestemming met een geheel eigen gezicht. De reisspecialisten van Rama Tours kennen Sulawesi van A tot Z en stellen graag uw droomreis samen. Hier vertellen wij waarom Sulawesi zo’n fijne reisbestemming is en hoe wij u kunnen helpen.

Een rondreis naar Sulawesi vraagt om iets meer regelwerk dan naar bijvoorbeeld Bali, Java of Sumatra, maar de reis er naartoe wordt meer dan beloond. Tijdens een rondreis door Sulawesi zult u verder kennismaken met de bijzondere bewoners van het eiland en hun speciale gebruiken. Daarnaast heeft Sulawesi een prachtig landschap en dito onderwaterleven.

Wilt u het eiland op uw eigen tempo verkennen en alleen de plaatsen bezoeken die uw interesse hebben? Dan kunt u samen met de specialisten van Rama Tours een individuele rondreis naar Sulawesi samenstellen. Reis met uw eigen gezelschap in een tempo dat helemaal is toegespitst op jullie wensen. Bekijk vast de onderstaande Sulawesi reizen om inspiratie op te doen.

Meer lezen
Ga naar voorbeeldreizen Reisvoorstel aanvragen
Sulawesi

Voorbeeldreizen

Hoogtepunten rondreis Sulawesi

Wanneer u een rondreis door Sulawesi gaat maken, dan komt u aan in Makassar of Manado. Beide steden kennen een grote bedrijvigheid die meteen al uw zintuigen zal prikkelen. In Makassar bevinden zich diverse overblijfselen van het koloniale verleden, met als hoogtepunt Fort Rotterdam. Voor de kust van Manado liggen Bunaken en Siladen. Deze eilanden staan bekend om de prachtige koraalriffen en zijn een geliefde plek om te duiken en te snorkelen tijdens een rondreis door Sulawesi.

Breng daarnaast een bezoek aan Tana Toraja in het zuiden van Sulawesi tijdens de reis en maak kennis met de bijzondere Toraja bevolking. Het gebied staat bekend om imposante rijstterrassen, kenmerkende huizen met bootvormige daken en de bijzondere begrafenissen die u er kunt bijwonen. De overgang naar het hiernamaals is voor Toraja’s heel belangrijk. Begrafenissen zijn hierom grote evenementen. Bezoekers reizen hiervoor van heinde en verre naar Sulawesi. Wist u dat er vaak meerdere buffels en varkens worden geofferd bij deze begrafenissen?

Natuur van Sulawesi

Bekende nationale parken op het eiland zijn Lore Lindu en Tangkoko en mogen niet missen bij een rondreis door Sulawesi. Vind hier weelderige natuur en bijzondere diersoorten. Toeristen komen tijdens een reis in Sulawesi vooral naar het Tangkoko National Park om het tarsier aapje te spotten. Dit kleinste aapje ter wereld wordt ook wel spookdiertje genoemd, vooral omdat het pas actief wordt als het gaat schemeren. Verder leven hier makaken, enorme vlinders en bijzondere vogels zoals de neushoornvogel.

Spreekt het onderwaterleven u meer aan? Dan is een bezoek aan Wakatobi of de Togian eilanden een echte aanrader tijdens een rondreis door Sulawesi. Deze afgelegen en ongerepte tropische eilanden worden gekenmerkt door prachtige stranden waar u direct voor de kust kunt snorkelen en duiken. Net zoals bij Sulawesi zelf geldt dat Wakatobi en de Togian eilanden wat moeilijker te bereiken zijn, maar beide gebieden zijn de reis meer dan waard is! 

Rondreis Sulawesi van Rama Tours

Bovenstaand beschreven wij alvast enkele hoogtepunten van onze Sulawesi reizen voor u, maar we hebben bijvoorbeeld de markt van Tomohon en het Tempemeer nog niet eens benoemd! U begrijpt wel dat Sulawesi een bijzondere vakantiebestemming is, die met de juiste voorbereiding voor een onvergetelijke droomvakantie kan zorgen. Onze reisspecialisten staan klaar om u tijdens de voorbereidingen te begeleiden. In nauw overleg stellen zij graag een reisplan naar Sulawesi voor u samen wat voldoet aan uw reisperiode, reisduur, budget en de hoogtepunten die zeker niet mogen missen. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan via onze website of bel tijdens de openingstijden van ons reisbureau.

Reisvoorstel aanvragen

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag: 020-6734773 of info@ramatours.nl

Onze recensies
Recensies

Rama Tours wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.3 uit 10 op basis van 120 beoordelingen

Meer recensies
Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.