Rama Tours

Ons verhaal

Het verhaal van Rama Tours

U kunt gerust zeggen dat wij ons hart hebben verloren aan Zuidoost-Azië en dat merkt u aan alles! Bijvoorbeeld aan onze zeer uitgebreide kennis van alle bestemmingen, want we hebben ze ten slotte al meer dan 150 keer bezocht. Of aan ons enthousiasme en onze vertelkunst, aan onze service en klantgerichtheid, ons gezellige en met prachtige Aziatische kunst ingerichte kantoor in Amsterdam-Zuid, aan onze lieve en behulpzame medewerkers, aan de accuratesse en ons meedenken met u, aan de zeer informatieve en goed navigerende website, de sfeervolle brochure en natuurlijk aan onze mooie offertes voor reizen met een enorm goede prijs/kwaliteitverhouding.

De oude voorgevel van Rama Tours Holland

In 1984 begonnen de vorige eigenaren, Elly en Ton, vanuit huis rondreizen naar Indonesië te verkopen. Ze waren idolaat van het land en toen de zaken in 1991 steeds beter gingen, volgde er een fysieke winkel in de Geleenstraat in Amsterdam. Het is nu haast niet meer voor te stellen, maar de hotelboekingen en vluchtreserveringen gingen toen nog per fax en per telefoon. Er werden nog echte papieren tickets geprint die bij de kantoren van de luchtvaartmaatschappijen hier in Amsterdam persoonlijk werden opgehaald en contant werden betaald!

Ondertussen was Meta in 1988 gaan werken op de faculteit Pharmacie van de Gadjah Mada Universtitas van Yogyakarta, uitgezonden door de Vrije Universiteit hier in Amsterdam. Natuurlijk ging Henk bij haar op bezoek en zo raakte ook hij verzot op Indonesië, de vriendelijke bevolking en het heerlijke Aziatische eten. Als het even kon reisde hij met een rugzakje en een Lonely Planet richting Zuidoost-Azië om nieuwe bestemmingen te ontdekken, niet wetende dat hij vijf jaar later van zijn hobby zijn beroep zou kunnen maken.

In 1992 vroegen Ton en Elly of Henk hen wilde helpen, eerst alleen op de zaterdagen, maar al snel werd hij meer en meer een spil in het web. Henk had Duits gestudeerd, deed schrijf- en vertaalwerk, en zijn leuke reisverhalen, zijn Aziëkennis en zijn vertelkunst kwamen daarbij goed van pas. De aankomende reizigers kwamen toen nog vaak hun reis op kantoor bespreken, eerst voor een oriënterend gesprek, vervolgens voordat men op reis ging om de route nog eens goed door te spreken en soms ook nog eens na de reis om te vertellen hoe fijn de vakantie was en welk hotel beter was dan de ander.

Reclame werd in de jaren 90 slechts incidenteel gemaakt, soms in een regionale of landelijke krant of in een buurtblaadje. Maar ook toen was mond tot mond de beste reclame! Rama Tours had op dat moment nog geen brochure, maar eind jaren 90 moesten we van de KLM een brochure maken met een KLM-logo in het oortje (zie foto), wilden we hun inkooptarieven kunnen behouden. Van het een kwam het ander. De brochure werd een succes en we zagen ook het belang in van de kracht van een website, want het internet werd eind jaren 90 steeds populairder. Onze ontwerpster Anne heeft ons daarbij fantastisch geholpen met haar creatieve ideeën.

De eerste website van Rama ToursDe eerste website van Rama Tours

 

In 2003 namen Henk en Meta de zaak over van Ton en Elly. Het was meteen een pittig jaar, want in april van dat jaar brak in Azië de SARS uit en iedereen was bang om te reizen. Inmiddels leert de ervaring dat zo’n dip meestal maar van korte duur is en dat men toch al snel weer op reis wil. In dat jaar werd ook de voorgevel van de winkel aangepakt, evenals de etalages en de inrichting. We houden namelijk van Aziatische schilderkunst en brengen altijd een mooi souvenir mee terug naar huis. Er hangen daardoor prachtige schilderijen van bekende en minder bekende Aziatische kunstenaars aan de muur, merendeels Indonesisch.

Henk en Meta op de fiets in SingaporePost van Rama Tours

 

Met de jaren werd het bovendien steeds drukker, want de mond tot mond reclame deed zijn werk, de klanten waren (en zijn) erg tevreden en ook het internet leverde zijn bijdrage. Dus kwamen er ook steeds meer medewerkers. De communicatie gaat inmiddels al jaren vooral via e-mail en telefoon, maar gelukkig komen er ook nog steeds klanten bij ons op bezoek, zodat we ze beter leren kennen en zij ons ook. Persoonlijk contact is voor beide partijen immers veel leuker. Inmiddels bestaat ons team uit 8 personen en dit relatief kleine aantal is voor ons ook het maximum, groter willen we niet worden!

Onze filosofie

We willen klein en fijn blijven, dichtbij huis werken, onze klanten blijven kennen en niet verhuizen naar een groter pand met meer personeel. Niet voor niets zijn we in 2017 door het publiek verkozen tot beste kleinschalige reisorganisatie in Nederland. Onze teamgenoten worden stuk voor stuk opgeleid tot allround medewerkers en weten na een aantal jaren precies hoe alles binnen het bedrijf reilt en zeilt. Iedereen wordt overal bij betrokken, is op de hoogte van lopende zaken, beslist mee over reclame-uitingen en doet er alles aan om een reis tot in de perfectie voor te bereiden. Ook werken we al jaren samen met partners die kwaliteit en service eveneens hoog in het vaandel hebben staan, zoals met Paul, onze IT-man, Anne, onze ontwerpster, Theo onze boekhouder, accountant Tjakko en Dennis, onze websitebeheerder. In elk land werken we daarnaast samen met een of meerdere lokale agenten; in Indonesië hebben we zelfs op elk eiland een andere agent die we vaak al langer dan 25 jaar kennen en waaruit ook goede vriendschappen zijn ontstaan.

Onze grootste uitdaging

Onze grootste uitdaging is om droomreizen zo samen te stellen dat deze geheel aansluiten bij de persoonlijke wensen van onze klanten en dat zij bij thuiskomst laaiend enthousiast zijn over hun gemaakte reis en de wijze waarop wij alles voor hen hebben verzorgd.

WIE IS RAMA?

Rama is de zevende incarnatie van de hindoe god Vishnu en staat voor rechtvaardigheid en deugdzaamheid. Velen zien hem als de ideale mens: dapper, vriendelijk en trouw.

Rama is tevens de hoofdpersoon uit het beroemde hindoeïstische heldenepos de ‘Ramayana’. In dit verhaal wordt Rama, samen met zijn vrouw Sita voor 14 jaar verbannen uit zijn vaders koninkrijk Ayodhya. Wanneer Sita wordt ontvoerd door de demonenkoning Ravana, gaat Rama haar bevrijden met behulp van zijn broer Lakshmana en het apenleger van Hanuman. Nadat Sita haar zedelijke onschuld heeft bewezen door een aantal proeven te doorstaan, keren ze terug naar Ayodhya waar Rama tot vorst wordt gekroond. Hij wordt beschouwd als voorbeeld voor het ideale hindoeïstische koningschap en daarom staan Rama en Sita vaak samen afgebeeld op een wereldbol.

Op Java wordt tijdens volle maan bij de Prambanan tempel het Ramayana ballet gedanst, begeleid door traditionele gamelanmuziek, met prins Rama en zijn vrouw Sita in de hoofdrollen.

Rama is ook een koninklijke naam. De Thaise koningen uit de Chakri-dynastie (1782-heden) heten allemaal formeel koning Rama. Zo was koning Rama IX, beter bekend als koning Bhumibol, zeer geliefd bij zijn bevolking en regeerde hij meer dan zeventig jaar. Hij was de langst regerende monarch ter wereld en overleed op 13 oktober 2016. Aan de plechtigheden rond de crematie ging ongeveer een jaar van voorbereidingen vooraf.

Wij zijn enorm trots op onze bedrijfsnaam die in Azië wijdverbreid en beroemd is en altijd geassocieerd wordt met koninklijk, dapper, heldhaftig, vriendelijk en trouw!

Rama in het logo van Rama ToursAfbeelding van Rama

 

Waarom een reis naar Zuidoost-Azië?

Nou, dat is eigenlijk niet zo moeilijk, want Zuidoost-Azië is een van meest veelzijdige bestemmingen ter wereld. De bijzondere mix van authentieke culturen, eeuwenoude tempelcomplexen, tropische stranden, vulkanen, regenwouden, rijstvelden, kleurrijke dorpjes en Aziatische metropolen maken het een ideale reisbestemming. Bovendien zijn de mensen er bijzonder gastvrij en vriendelijk, altijd goedlachs en willen ze het u steeds naar de zin maken.

En dan het eten! Verrukkelijk! Op elke hoek van de straat kunt u terecht voor een enorme variatie aan lokale delicatessen. In de fantastische restaurants en kleine foodstalls worden de heerlijkste gerechten geserveerd. Dus ook voor foodies is Zuidoost-Azië een waar paradijs!

Daarnaast zijn reizen naar Zuidoost-Azië erg geschikt voor families. Elke reis biedt een gezonde mix van cultuur en natuur, avontuur en ontspanning en de meeste hotels hebben natuurlijk een heerlijk zwembad! Zo’n reis samen met het gezin is een ervaring die u nooit meer vergeet!

Bel ons vooral vrijblijvend op of kom langs op ons gezellige kantoor en we bespreken graag de mogelijkheden voor uw eigen droomreis naar Zuidoost-Azië.

Het verhaal van Rama Tours

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.