Rama Tours

Onze filosofie

U kunt gerust zeggen dat wij ons hart hebben verloren aan Zuidoost-Azië en dat merkt u aan alles! Bijvoorbeeld aan onze zeer uitgebreide kennis van alle bestemmingen, want we hebben ze ten slotte al meer dan 150 keer bezocht. Of aan ons enthousiasme en onze vertelkunst, aan onze service en klantgerichtheid, aan onze lieve en behulpzame medewerkers, aan de accuratesse en ons meedenken met u, aan de zeer informatieve en goed navigerende website en natuurlijk aan onze mooie offertes voor reizen met een enorm goede prijs/kwaliteitverhouding.

rondreis papua raja ampat misool eco resort 18

In 1984 begonnen de oprichters van Rama Tours vanuit huis rondreizen naar Indonesië te verkopen. Het is nu haast niet meer voor te stellen, maar toen Rama Tours begon,  werden er nog echte papieren tickets geprint die bij de luchtvaartmaatschappijen opgehaald moesten worden en de hotelboekingen en vluchtreserveringen gingen nog per fax en per telefoon.

Sinds 2003 hebben Henk en Meta Rama Tours in 20 jaar laten groeien en bloeien. Een zeer grote groep, trouwe reizigers opgebouwd die telkens weer tevreden terug keerden uit ons geliefde Zuidoost-Azië. Zowel voor als na de reis kwamen de meeste klanten graag op het kantoor in Amsterdam langs om onder het genot van een kop koffie de reiswensen te bespreken, een route uit te stippelen of naderhand de reis te bespreken.

rondreis bali amed en tulamben hoogtepunt 11

Uiteindelijk kwam voor Henk en Meta ook de tijd om afscheid te nemen. In november 2021 hebben zij het stokje overgedragen aan Simone Deckers en is Rama Tours inclusief het voltallige team verhuisd naar Maarssen. Simone is tevens eigenaresse van OutSight Travel en WRC reizen. Samen met deze drie verschillende merken en een zeer ervaren reisteam, bundelen we nu onze krachten en kunnen we fantastische reizen over de hele wereld organiseren voor u!

Wij vinden het nog steeds heerlijk als u bij ons op bezoek komt! Zo leren we u beter kennen (en u ons!) en vinden we samen de perfecte bestemming en reisroute voor uw volgende reis. Graag vertellen we vol enthousiasme over onze bestemmingen, met een boel inspiratie uit eigen ervaring. Persoonlijk contact is voor ons allebei immers veel leuker!

rondreis laos luang prabang hoogtepunt 16

Onze filosofie

We willen klein en fijn blijven en onze klanten blijven kennen. Niet voor niets zijn we door het publiek verkozen tot beste kleinschalige reisorganisatie in Nederland. Onze teamgenoten worden stuk voor stuk opgeleid tot allround medewerkers en weten na een aantal jaren precies hoe alles binnen het bedrijf reilt en zeilt, én kennen de landen van binnen en buiten

Het team werkt nauw samen met elkaar, kennen de dossiers én elkaars klanten en bereiden iedere reis tot in de perfectie voor. U bent dus nooit een nummer bij Rama Tours!

In elk land werken we daarnaast samen met een of meerdere lokale agenten; in Indonesië hebben we zelfs op elk eiland een andere agent die we vaak al langer dan 25 jaar kennen en waaruit ook echte vriendschappen zijn ontstaan.

Onze grootste uitdaging

Onze grootste uitdaging is om droomreizen zo samen te stellen dat deze geheel aansluiten bij uw persoonlijke wensen en dat u bij thuiskomst laaiend enthousiast bent over uw gemaakte reis en de wijze waarop wij alles hebben verzorgd.

rondreis myanmar bagan hoogtepunt 1

Wie is Rama?

Rama is de zevende incarnatie van de hindoe god Vishnu en staat voor rechtvaardigheid en deugdzaamheid. Velen zien hem als de ideale mens: dapper, vriendelijk en trouw. Rama is tevens de hoofdpersoon uit het beroemde hindoeïstische heldenepos de ‘Ramayana’. In dit verhaal wordt Rama, samen met zijn vrouw Sita voor 14 jaar verbannen uit zijn vaders koninkrijk Ayodhya. Wanneer Sita wordt ontvoerd door de demonenkoning Ravana, gaat Rama haar bevrijden met behulp van zijn broer Lakshmana en het apenleger van Hanuman. Nadat Sita haar zedelijke onschuld heeft bewezen door een aantal proeven te doorstaan, keren ze terug naar Ayodhya waar Rama tot vorst wordt gekroond. Hij wordt beschouwd als voorbeeld voor het ideale hindoeïstische koningschap en daarom staan Rama en Sita vaak samen afgebeeld op een wereldbol.

Op Java wordt tijdens volle maan bij de Prambanan tempel het Ramayana ballet gedanst, begeleid door traditionele gamelanmuziek, met prins Rama en zijn vrouw Sita in de hoofdrollen.

Rama is ook een koninklijke naam. De Thaise koningen uit de Chakri-dynastie (1782-heden) heten allemaal formeel koning Rama. Zo was koning Rama IX, beter bekend als koning Bhumibol, zeer geliefd bij zijn bevolking en regeerde hij meer dan zeventig jaar. Hij was de langst regerende monarch ter wereld en overleed op 13 oktober 2016. Aan de plechtigheden rond de crematie ging ongeveer een jaar van voorbereidingen vooraf.

Wij zijn trots op onze bedrijfsnaam die in Azië wijdverbreid en beroemd is en altijd geassocieerd wordt met koninklijk, dapper, heldhaftig, vriendelijk en trouw!

rama filosofie

Waarom een reis naar Zuidoost-Azië?

Nou, dat is eigenlijk niet zo moeilijk, want Zuidoost-Azië is een van meest veelzijdige bestemmingen ter wereld. De bijzondere mix van authentieke culturen, eeuwenoude tempelcomplexen, tropische stranden, vulkanen, regenwouden, rijstvelden, kleurrijke dorpjes en Aziatische metropolen maken het een ideale reisbestemming. Bovendien zijn de mensen er bijzonder gastvrij en vriendelijk, altijd goedlachs en willen ze het u steeds naar de zin maken.

En dan het eten! Verrukkelijk! Op elke hoek van de straat kunt u terecht voor een enorme variatie aan lokale delicatessen. In de fantastische restaurants en kleine foodstalls worden de heerlijkste gerechten geserveerd. Dus ook voor foodies is Zuidoost-Azië een waar paradijs!

Daarnaast zijn reizen naar Zuidoost-Azië erg geschikt voor families. Elke reis biedt een gezonde mix van cultuur en natuur, avontuur en ontspanning en de meeste hotels hebben natuurlijk een heerlijk zwembad! Zo’n reis samen met het gezin is een ervaring die u nooit meer vergeet!

Bel ons vooral vrijblijvend op of kom langs op ons gezellige kantoor en we bespreken graag de mogelijkheden voor uw eigen droomreis naar Zuidoost-Azië.

U bent van harte welkom!

rondreis lombok gili trawangan ombak sunset hotel 1

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.