Rama Tours

Vakantie Singapore

De ligging en faciliteiten van Singapore zorgt ervoor dat het land voor zowel toerisme als zakelijke reizen geschikt is. De bekroonde Changi luchthaven biedt vluchten naar grote steden over de hele wereld. Ook het openbare vervoer in Singapore is goed geregeld, de trein- en metro systemen zijn schoon, snel en efficiënt. Het is dan ook heel gemakkelijk om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Daarnaast is de bekende Hop-on Hop-off bus een aanrader als u voor de eerste keer in Singapore bent!

De stadsstaat Singapore is niet alleen erg leuk als stopover bestemming, het is tevens het belangrijkste handelscentrum van Zuidoost Azië. Mensen van over de hele wereld wonen en werken in Singapore. Hierdoor is de stad door de jaren heen een mengelmoes geworden van vele verschillende culturen. Dit is niet alleen terug te zien in het straatbeeld, maar ook in de zeer gevarieerde keuken.

Kortom, het is een prachtige stad met mooie parken en bossen. Thans is Singapore ook bekend als “shopping paradijs”. Overal vindt u grote shopping malls, boutique winkels en markten. Het is niet voor niets één van de favoriete steden van Azië!

Landkaart Singapore

Singapore: het meest westerse stukje Azië

Hoewel Singapore in oppervlaktes relatief klein is, is het land een reus in de economie. De stad Singapore is al ruim een eeuw één van de meest moderne steden van Zuidoost-Azië. Singapore is rijk aan cultuur: de Maleisische, Chinese, Indiase, Engelse en Arabische culturen en religies leven en werken allemaal samen. U kunt er heerlijk eten en voor volledige luxe kiezen in één van de vele hotels of natuurlijk gaan shoppen in één van de grote shopping malls! Bij aankomst in Singapore zult u verbaasd zijn over het weelderige, tropische groen, de parken en de schitterende natuurreservaten.

Singapore kent vele gezellige etnische wijken zoals Little India, Little Arabische town en de Chinese wijk.

Bij Boat Quay en Clarke Quay kunt u heerlijk flaneren langs de vele terrasjes, bars en restaurants waar u meteen kunt genieten van de overheerlijke lokale specialiteiten. Sentosa Island, direct onder Singapore is één groot attractiepark waar u zich uitstekend kunt vermaken. Daarnaast wordt Singapore geroemd om zijn uitstekende Aziatische en internationale cuisine. Aan de oostkust van Singapore vindt u heerlijke “Seafood” restaurants en lange (zand)stranden. Daarnaast zijn er meer dan vijftig eilandjes in de wateren van Singapore. U kunt er voor kiezen om een dagexcursie naar één van deze eilandjes te maken. Ook muziek, theater en nachtleven zijn volop aanwezig in deze bruisende stad.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Quinn Montvidas
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Praktische informatie

Visuminformatie

Vaccinaties

Kleding

Taal

Telefonie & internet

Verzekeringen

Paspoort

Geldzaken

Tijd

Elektriciteit

Beste reistijd

Visuminformatie

Vanaf heden hoeven reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit geen visum meer te kopen bij aankomst in Singapore. Dit geldt alleen voor reizen met een toeristisch verblijf van maximaal 3 maanden en bij binnenkomst op en vertrek van een groot aantal luchthavens.

Blijft u langer dan 3 maanden in Singapore, dan dient u voorafgaand aan uw reis in Nederland een visum aan te vragen. U kunt een visum aanvragen bij de VisumCentrale (mogelijk tegen voordeligere tarieven doordat Rama Tours met deze organisatie samenwerkt. U kunt ons naar meer informatie vragen), of direct bij de ambassade van Singapore in Brussel. Singapore heeft geen ambassade in Nederland.

 

Vaccinaties

Voor Singapore zijn over het algemeen geen inentingen verplicht. Wel wordt een aantal vaccinaties aangeraden zoals hepatitis B en Gele Koorts, indien u vanuit een hoog risicogebied reist. Raadpleeg voor actuele informatie altijd tijdig uw huisarts, de lokale GGD of het vaccinatiebureau. Het is raadzaam 4 tot 6 weken voor vertrek bij één van bovengenoemde instanties te informeren. Tip: neem uw reisprogramma mee, zodat de instantie kan zien waar uw reis exact heengaat.

U kunt ook informatie inwinnen via de vaccinatielijn: 0900-9584 of via de website http://www.gezondopreis.nl/.

Kleding

Wij adviseren u met name dunne katoenen kleding mee te nemen vanwege het tropische klimaat in Indonesië. Over het algemeen is bedekte kleding de norm in Azië. U zult merken dat er deuren voor u opengaan die voor anderen gesloten blijven, als u zich aanpast aan kleding en gewoonten. Het is daarom verstandig T-shirts met een kort mouwtje en shorts en rokjes tot op de knie mee te nemen, dan zit u altijd goed. Neem in ieder geval ook een set nette kleding mee voor bepaalde gelegenheden (een duurder restaurant, een uitnodiging om bij iemand te eten, officiële en religieuze bijeenkomst). Daarnaast raden wij u aan niet al te veel kleding mee te nemen omdat u uw kleding doorgaans gemakkelijk kunt laten wassen in hotels waar u minimaal 2 nachten verblijft. Een paraplu tegen de regen of tegen de zon is ook geen overbodige luxe.

Sommige plaatsen kunnen redelijk streng Islamitisch zijn, waardoor wij u adviseren om in deze omgeving niet te blote en te korte kleding te dragen. Bij het bezoeken van religieuze plaatsen zoals moskeeën en tempels moeten uw schouders en benen bedekt zijn.

Wat betreft de schoenen raden we aan naast goed zittende schoenen en slippers ook goede en stevige (wandel)schoenen met een goede profielzool mee te nemen wanneer u een trekking gaat maken.

Taal

De officiële taal van Singapore is Maleis. Er worden echter vier verschillende talen gesproken: Engels, Tamil, Mandarijns en Maleis. Daarnaast wordt er ook Singlish gesproken, hoewel dit geen officiële taal is.

Telefonie & internet

In Singapore kunt u tegenwoordig vanuit de meeste hotels met een satelliettelefoon bellen met het thuisfront. Houdt er wel rekening mee het hotel hier vaak hoge kosten voor rekent. Het is ook mogelijk ter plaatse een simkaart aan te schaffen. De kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon zijn in dit geval lager dan bij het gebruik van uw Nederlandse simkaart.

Tegenwoordig kunt u in de meeste hotels gebruik maken van het draadloos internet. Bij de receptie kunt u eventueel vragen naar de inloggegevens. In sommige gevallen vragen zij hiervoor een kleine vergoeding.

 

Verzekeringen

Wanneer u een mooie reis heeft geboekt of wilt gaan boeken is het natuurlijk verstandig om een goede verzekering af te sluiten. U wilt tenslotte onbezorgd op reis! Er zijn twee soorten verzekeringen: de reisverzekering en de annuleringsverzekering.

Reisverzekering
Met een goede reisverzekering gaat u onbezorgd en goed voorbereid op vakantie. U kunt bij de meeste verzekeraars kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zo kunt u zelf bepalen welke verzekering het best bij u past. Een reisverzekering bestaat standaard uit de basisdekking. Heeft u bijvoorbeeld onverwachte reiskosten, of maakt u iets stuk in de hotelkamer dan bent u hiervoor in de meeste gevallen verzekerd. Daarnaast kunt u de basisdekking uitbreiden en onder meer geneeskundige kosten, ongevallen of rechtsbijstand meeverzekeren zodat u ten allen tijden goed verzekerd bent tegen bijvoorbeeld de kosten van opname in een (privé/duur) ziekenhuis of kliniek in het buitenland, of tegen repatriëring van u en uw reisgenoten na een ongeval of ziekte.

Annuleringsverzekering
Behalve een reisverzekering, is ook een annuleringsverzekering erg belangrijk. Het zal u maar gebeuren dat de door u geboekte reis niet door kan gaan, of dat u de reis vroegtijdig dient te beëindigen. Met een annuleringsverzekering zijn zowel de kosten voor annulering als de eventuele ongebruikte reisdagen verzekerd. Daarbij kunt u de annuleringsverzekering bij de meeste verzekeraars uitbreiden met de allrisk-annulering (u bepaalt zelf de reden voor annulering) en een verzekering voor de (zaak)waarnemer.

Een doorlopende annuleringsverzekering is meestal inbegrepen in de doorlopende reisverzekering. Dit kunt u navragen bij uw verzekeraar. Houdt u er rekening mee dat bij een doorlopende annuleringsverzekering, de maximaal verzekerde reissom per persoon meestal € 1.250 of € 1.500 bedraagt. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden de mogelijkheid om het verschil tussen de totale reissom en het maximaal verzekerd bedrag bij te verzekeren.

Een kortlopende annuleringsverzekering moet doorgaans binnen 7 dagen na het boeken van de reis worden afgesloten en de premie ligt tussen de 5% en 7% van de reissom. Een voordeel van een kortlopende annuleringsverzekering is dat u per reis kunt afwegen of het nodig is.

Verzekering afsluiten
U kunt via Rama Tours geen reis- of annuleringsverzekering afsluiten. In het verleden hebben wij naar tevredenheid samengewerkt met de Europeesche en zij bieden een scherpe premie en gunstige voorwaarden. Er zijn natuurlijk nog andere aanbieders, zoals Unigarant, FBTO of ANWB. U kunt ook op de website van de Consumentenbond kijken voor meer informatie omtrent reis- en annuleringsverzekeringen en om te kijken welke verzekering het best bij u past.

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Singapore nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Belgische reizigers dienen te beschikken over een internationale reispas. Tevens adviseren wij u om een kopie van het paspoort mee te nemen of naar uzelf te mailen. Bij verlies of diefstal kan dit erg handig zijn. Indien uw paspoort is gestolen of zoekgeraakt, dient u een nieuw reisdocument aan te vragen bij de Nederlandse ambassade in Singapore. Voor de resterende periode van uw verblijf kunt u gebruik maken van een noodpaspoort. Vergeet echter niet om ter plaatse een verklaring van vermissing in te vullen en/of aangifte van diefstal te doen.

Geldzaken

Munteenheid

De munteenheid van Singapore is de Singapore Dollar (SGD). De waarde van deze munt fluctueert en ligt de laatste jaren tussen de 1.0 tot 1.10 SGD voor 1 euro. Deze koers is aan verandering onderhevig, voor actuele koersinformatie verwijzen wij u naar: www.xe.com. Er zijn biljetten van 2, 5, 10, 20, 50, 100, 1000 en 10.000 Singapore Dollar. Zorg dat u altijd wat kleinere coupures bij u heeft voor fooitjes of kleinere uitgaven.

Pinnen

U kunt prima geld uit de geldautomaten halen (zogenaamde ATM’s), waardoor het niet persé noodzakelijk is contant geld mee te nemen. U vindt de geldautomaten op de luchthaven vrijwel overal in de stad Singapore. Wij raden u aan om voldoende geld op zak te hebben in gevallen van nood. Daarnaast adviseren wij u een kleine hoeveelheid contant geld in Euro’s of Dollars mee te nemen. (let op: biljetten zonder scheuren, zonder vouwen en volledig onbeschreven Dollars mogen niet ouder zijn dan seriejaar 1999). Deze kunt u gemakkelijk wisselen bij hotels, postkantoren en banken.

Credit Card

U kunt vaak in de grote hotels, restaurants en warenhuizen gebruik maken van uw creditcard. We adviseren u wel om het gebruik van uw credit card te vermijden omdat er namelijk nog weleens gefraudeerd wordt. In de internationale hotels kunt u uiteraard wel op een veilige manier uw credit card gebruiken.

Fooi

In Singapore is het niet heel gebruikelijk om fooien te geven. Een uitzondering daarop zijn porters en kamermeisjes in de hotels, zij kunnen een extraatje wel gebruiken. Wij adviseren u wel om de fooien persoonlijk te overhandigen. In de restaurants is de service charge vaak al verwerkt in de rekening. Soms wordt er 15 of 21% tax en service kosten aan de rekening toegevoegd. Als dit niet het geval is kunt u een fooi geven. Het bedrag dat u geeft aan fooi is volledig aan uzelf en afhankelijk van uw mate van tevredenheid.

Afdingen

Het is in Azië de normaalste zaak om te onderhandelen over de prijs van producten en diensten (vooral op markten en pasar malams). Voelt u zich dus niet bezwaard om een lagere prijs te vragen dan wat er wordt gevraagd. Ook bij het gebruik van lokaal vervoer, bijvoorbeeld taxi’s is het gebruikelijk te onderhandelen over de prijs. In supermarkten, grote winkelcentra en restaurants wordt in de regel niet afgedongen. Hier worden in de meeste gevallen vaste prijzen gehanteerd. Voor het afdingen zijn geen echte richtlijnen. Neem vooraf een bedrag in gedachte wat u maximaal wilt uitgeven voor het product of de dienst. We adviseren altijd op respectvolle manier te onderhanden. Blijf te allen tijde lachen en probeer niet te schreeuwen of kwaad weg te lopen.

Tijd

In onze zomertijd is het in Singapore 6 uur later dan in Nederland. Zodra bij ons de wintertijd ingaat, komt hier nog een uurtje bij.

 

Elektriciteit

Alle hotels beschikken over een netspanning van 230 volt. De stopcontacten betreffen type G. Stroomstoringen treden in het verre oosten vaker op dan bij ons. Het is altijd handig een wereldstekker mee te nemen. Deze zijn te koop bij onder andere ANWB, Kijkshop en Hema.

Beste reistijd

Singapore heeft een tropisch klimaat en is in principe het hele jaar door goed te bereizen. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 30 graden.

Kort gezegd kent het land slechts twee seizoenen: het ‘droge’ en het ‘natte’ seizoen. De “droge” periode wordt gezien als beste reistijd met veel zonuren en relatief weinig regen. Er kan af en toe wel een verfrissende bui vallen, maar deze zijn vaak van korte duur.

De moessonperiode is meestal van eind oktober tot en met januari. In deze periode kan er op sommige dagen behoorlijk wat regen vallen. Tevens heerst er een hoge(re) luchtvochtigheid. Desondanks kan er in deze periode goed gereisd worden. U geniet van aangename temperaturen en de natuur is, dankzij de regen, vaak erg mooi.

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.