Rama Tours
China Town Singapore | Rama Tours
China Town Singapore

Ten zuiden van de Singapore River ligt één van de bekendste wijken van de stad: China Town. Deze wijk ligt direct naast het Financial District en heeft bij vlagen zeker nog een authentiek Chinese sfeer. De wijk is erg in trek bij toeristen en dat is niet voor niets. De wijk is sfeervol met lampionnetjes, lichtjes en authentieke huizen, en biedt voor ieder wat wils. Goedkope winkeltjes, leuke en hippe eettentjes, interessante musea en mooie tempels. De meest bekende tempels zijn Sri Mariamman Temple, Buddha Tooth Relic Temple en Thian Hock Keng Temple. Laatstgenoemde is wellicht de meest indrukwekkende tempel, dankzij de serene binnenplaats en de prachtige schilderingen. Buddha Tooth Relic Temple is geopend in 2008 en betreft een imposant bouwwerk, waarin tevens een museum gevestigd is.

Hoewel er in China Town veel te zien is, komt men er vooral erg graag voor het eten. Het is namelijk één groot feest om er uit eten te gaan! Zeker als u kennis wilt maken met de lokale streetfood cultuur, is China Town dé place to be. Er zijn tal van z.g. Hawker stalls (eetstalletjes op straat) te vinden waar u voor slechts een paar dollar kunt genieten van de lekkerste gerechten, zoals noedels, saté en dimsum. Populaire eet-straten zijn onder andere Chinatown Street Market en Smith Street. Wilt u liever luxer uit eten, kan dat ook.

China Town staat daarnaast bekend om de vele kledingmakers uit India die er gevestigd zijn. Zij bieden maatpakken tegen, voor Europese begrippen, scherpe prijzen aan.

Voor een beetje geschiedenis raden we aan om een bezoek te brengen aan Baba House. In dit bijzondere museum reist u terug in de tijd, naar de tijd dat de eerste generatie Chinezen (Peranakan-Chinezen) zich vestigde in Singapore. Het museum is een van de best bewaarde erfgoedwoningen en behoorde tot een prominente Chinese familie. Eenmaal binnen ontdekt u hun bijzondere verhalen.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Little India Singapore | Rama Tours
Little India Singapore

Niet alleen is de Chinese wijk een bezoekje waard, ook Little India is een must om doorheen te wandelen.

Lees meer
Botanische tuinen Singapore | Rama Tours
Botanische tuinen Singapore

De ‘Botanical Gardens’ zijn het oudste publieke park van Singapore. Het is de ideale plek om volledig tot rust te komen en te ontsnappen aan de drukte van de stad. U kunt er prachtige wandelingen maken, een boek lezen of muziek luisteren. Er bevindt zich ook een prachtige orchideeëntuin.

De botanische tuinen zijn maar liefst 63 hectare groot en gebouwd om een origineel stuk tropisch regenwoud heen. De rubber industrie is tevens in deze streek ontstaan. In het park bevindt zich een prachtige orchideeën tuin: de National Orchid Garden. Houdt uw camera gereed, want hier groeien duizenden verschillende soorten orchideeën. U kijkt uw ogen uit! Zeer bijzonder is de ‘Vanda Miss Joaquim’, welke is gekozen tot de nationale bloem van Singapore in 1981.

Een zeer speciale botanische tuin is de Gardens by the Bay. Dit is de nieuwste tuin van Singapore en is gelegen tegenover het Marina Bay Sands hotel. Hier groeien de meest bijzondere planten en bomen in een soort grote kas geheel van glas. U vindt hier onder andere de Flower Dome waar u planten en bomen uit Mediterrane regio’s kunt aanschouwen. Zelfs de Nederlandse tulpen ontbreken hier niet! In het ‘cloud forest’ groeien tropische bomen en planten en kunt u zelfs de natuur van bovenaf bekijken via de zogenaamde ‘Canopy Walk’.  Bij deze tuin vindt u ook verschillende winkeltjes en restaurantjes.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Sentosa Island Singapore | Rama Tours
Sentosa Island Singapore

Sentosa, een eiland gelegen in het zuiden van Singapore, is het grootste recreatiegebied van het land. Het is het drie na grootste eiland van Singapore en wordt door velen gezien als een groot pretpark. De afgelopen jaren is Sentosa uitgegroeid tot één van de meest toeristische attracties van Singapore. Het is niet alleen populair bij toeristen, ook de lokale inwoners gaan hier graag een dagje uit. De kustlijn van Sentosa is ruim 2 kilometer lang en kent meerdere stranden waar men heerlijk kan vertoeven, zoals Palawan Beach, Siloso Beach en Tanjong Beach. Vanaf het strand heeft u zicht op veel grote, soms indrukwekkende, schepen. De haven van Singapore bevindt zich naast Sentosa en behoort tot een van de grootste en drukste havens ter wereld.

Op Sentosa is voor zowel jong als oud veel te zien en te doen. Bekende attracties zijn Universal Studios, Underwaterworld, Tiger Sky Tower en Songs of the Sea. Voor de sportliefhebbers is er een 18 holes golfbaan en worden er diverse strand- en watersportactiviteiten georganiseerd. Mocht je graag een hapje willen eten, dan zijn meerdere eettentjes en restaurants aanwezig.

Sentosa is zeer gemakkelijk te bereiken met de metro, bus of taxi, maar ook per kabelbaan. Vanuit de cabine heb je schitterend uitzicht over de stad. Daarnaast is sinds kort de overdekte promenade geopend waardoor men tegenwoordig ook naar Sentosa kan wandelen.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Orchard Road Singapore | Rama Tours
Orchard Road Singapore

Van oudsher is Singapore een Mekka voor mensen die van winkelen houden en de straat Orchard Road is misschien wel één van de meest beroemde straten van Azië. U kunt hier naar hartenlust shoppen in moderne winkelcentra. Deze straat is het walhalla voor de winkelliefhebber! Hier treft u de meest uiteenlopende winkelcentra aan; malls of plaza genoemd. Bekende voorbeelden zijn: The Heeren, Lucky Plaza en Takashimaya. Het Takashimaya is het meest luxueuze winkelcentrum met winkels zoals Chanel, Givenchy, Louis Vutton en Yves Saint Laurent. De etenswarenafdeling op de eerste verdieping is een ware belevenis! In Orchard Road vindt u overigens niet alleen luxe warenhuizen en boetieks. U vindt er ook prachtige hotels, koffieketens, bars en outletwinkels. Tijdens de kerstperiode is het helemaal een feestje om door de straat wandelen. Alles is dan prachtig verlicht.

Het begin van Orchard Road dateert uit het begin van de jaren 1830. Toentertijd was het nog een naamloze weg met fruitboomgaarden. In 1959 opende het eerste warenhuis genaamd Tangs, vernoemd naar de gelijknamige oprichter de heer Tang.

Orchard Road is gemakkelijk per metro te bereiken. Vanaf Orchard Road kunt u trouwens ook Scott Road inlopen, eveneens een leuke straat met diverse winkelcentra. Een hip winkelcentrum is Far East Plaza en een leuke winkel is “That CD shop”. Grote muziekkeuze met de mogelijkheid om op de bovenste verdieping te loungen en relaxed naar uw gekozen cd te luisteren.

Meer informatie rondreis Singapore »

Lees meer
Singapore Zoo | Rama Tours
Singapore Zoo

In 1973 opende de deuren van Singapore Zoological Gardens, beter bekend als Singapore Zoo.

Lees meer