Rama Tours
Sumatra

Rondreizen Sumatra

Wilt u Indonesië leren kennen, maar het liefst ook het massatoerisme ontwijken? Dan kunt u uw hart ophalen tijdens een rondreis over Sumatra! Sumatra is één van de grootste eilanden van Indonesië en of u nu van cultuur houdt, avontuurlijk door de jungle wilt trekken, orang utans in hun natuurlijke habitat wilt ontmoeten of op zoek bent naar hagelwitte stranden, op Sumatra is het allemaal mogelijk. De reisspecialisten van Rama Tours kunnen u adviseren bij het samenstellen van uw droomreis. Bekijk onderstaand de voorbeeldrondreizen door Sumatra die wij al hebben samengesteld, maar die naar wens altijd kunnen worden aangepast!

Meer lezen
Ga naar voorbeeldreizen Reisvoorstel aanvragen

Voorbeeldreizen

Hoogtepunten rondreis Sumatra

Sumatra staat in de top-5 van grootste eilanden ter wereld en is daarmee een bestemming op zich. De belangrijkste bevolkingsgroepen op het eiland zijn de Batak, Minangkabau en Acehers. Deze groepen hebben allen hun eigen cultuur en gebruiken, wat Sumatra tot een ideale bestemming maakt voor iedereen die ervan houdt om tijdens een rondreis kennis te maken met vreemde culturen. Tegenwoordig kunt u ook weer provincie Aceh bezoeken. Na jaren van onrust tussen moslims en christenen is de rust hier weergekeerd en komt het toerisme weer langzaam op gang. Vooral het paradijselijke eiland Pulau Weh, met prachtige stranden en een ongerepte natuur, is een bezoek meer dan waard. Atjeh is daarnaast zwaar getroffen door de tsunami van 2004, waarvan de indrukwekkende sporen nog overal aanwezig zijn.

Doordat Sumatra op en rond de evenaar ligt, wordt het eiland gekenmerkt door een weelderige tropische natuur. Er leven veel tot de verbeelding sprekende diersoorten, waarvan de orang oetans de meest bekende zijn. Maar ook neushoorns, olifanten en tijgers leven in de oerwouden van dit immense eiland. U kunt tijdens uw rondreis verschillende nationale parken bezoeken, zoals Gunung Leuser, Kerinci Seblat en Way Kambas. In het Gunung Leuser National Park leven nog veel orang oetans in het wild. Ook is er een rehabilitatiecentrum voor deze dieren gevestigd.

Een andere hoogtepunt van een rondreis door Sumatra is het Tobameer, een enorm groot en diep kratermeer van 100 kilometer lang en 31 kilometer breed. Midden in het meer ligt het schiereiland Samosir, dat bewoond wordt door Batak. In de omgeving van Lake Toba vindt u traditionele Batak huizen en kunt u prachtige scootertochten maken. Kijk wel goed uit, de wegen zijn niet al te best!

Tot slot zijn er op Sumatra ook nog prachtige stranden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de stranden van Pulau Weh bij Banda Aceh en het paradijselijke eiland Cubadak, vlak voor de kust van Padang. Meer afgelegen zijn de bijzondere Mentawai-eilanden in het westen, die door vele surfers worden bezocht. Andere mooie stranden vindt u bijvoorbeeld bij Padang en op de eilanden Bangko en Bilitung (Biliton) in de Riau archipel.

Rondreis Sumatra van Rama Tours

Zoals u ziet, heeft Sumatra alle ingrediënten in huis voor een ware droomvakantie. Met een individuele rondreis kunt u uw reis geheel naar wens (laten) samenstellen. Uw reisspecialist van Rama Tours kan u hierbij assisteren. U vertelt ons wat uw budget is en wat u absoluut wilt zien tijdens uw rondreis door Sumatra. Vervolgens maken wij in nauw overleg met u een reisplan, waarbij we de mogelijkheden zo goed mogelijk proberen af te stemmen op uw wensen. Zo garanderen wij dat u op Sumatra de droomvakantie krijgt, die u voor ogen heeft. Neem gerust even contact met ons op wanneer u nog vragen heeft over een rondreis op Sumatra.

Reisvoorstel aanvragen

ZELF ZOEKEN? DAT KAN!

Zoek hier tussen al onze bestemmingen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag: 020-6734773 of info@ramatours.nl

Recensies

Rama Tours wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.2 uit 10 op basis van 92 beoordelingen

Rama Tours Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.