Rama Tours
9,4
36 beoordelingen

Rondreizen Kleine Sunda Eilanden

De Kleine Sunda Eilanden (in het Indonesisch Nusa Tenggara) zijn de eilanden die ten oosten van Bali en de lijn van Wallace liggen, zoals Lombok, Sumbawa, Flores, Komodo, Sumba, Timor, Alor en Wetar. Het is een gebied dat wordt gekenmerkt door een enorme variëteit aan culturele hoogtepunten en natuurschoon. Veel van de Sunda Eilanden zijn ongerept en kennen geen massatoerisme. Hier legt u nog gemakkelijk contact met de lokale bevolking, “meet the local”! Beklim vulkanen, sta oog in oog met een Komodovaraan en maak prachtige snorkeltochten. Een rondreis over de Kleine Sunda Eilanden staat garant voor een onvergetelijke ervaring! Bovendien stelt u samen met uw reisspecialist van Rama Tours gemakkelijk uw eigen droomreis samen.

Meer lezen
Ga naar voorbeeldreizen Reisvoorstel aanvragen
Kleine Sunda eilanden

Voorbeeldreizen

Hoogtepunten Kleine Sunda Eilanden

Een rondreis over (een deel van) de Kleine Sunda Eilanden is de ideale manier om kennis te maken met de oude culturen van Indonesië. Zo kunt u met uw reisspecialist van Rama Tours een bezoek aan het eiland Sumba plannen. Dit ongerepte eiland staat bekend om het geurende sandelhout wat hier groeit. Daarnaast wordt er textiel geweven in vele prachtige kleuren. Op Sumba zult u merken dat het hier voor de bevolking normaal is om hun voorvaderen te eren, wat de aanleiding is voor verschillende rituelen. Als u geluk heeft maakt u bovendien het Pasola festival mee, een spectaculair schouwspel waarbij eilandbewoners elkaar te paard te lijf gaan met houten speren. Sumba is een onbekende en geïsoleerde reisbestemming, wat een bezoek aan dit eiland al snel tot een spannend hoogtepunt maakt.

Flores is een van de grotere eilanden die deel uitmaken van de Kleine Sunda Eilanden. Het eiland staat bekend om de prachtige natuur en perfecte mogelijkheden om te snorkelen of duiken. De bekendste bezienswaardigheid van Flores is de Kelimutu vulkaan. Deze vulkaan heeft drie kratermeren in verschillende kleuren, die vanaf de top van de berg goed te zien zijn. Wie op zoek is naar de traditionele cultuur van Flores, die doet er goed aan om de omgeving van Bajawa te bezoeken. Hier zijn nog veel traditionele dorpjes te vinden, vaak gelegen tegen de hellingen van een van de vele vulkanen in deze streek. Voor snorkelen en duiken bezoekt u het best het vissersplaatsje Labuan Bajo, gelegen aan een wonderschone baai op de westpunt van Flores. Hier liggen voor de kust enkele kleine eilandjes zoals Biddadari, waar u witte stranden en kleurrijk koraal aan zult treffen. Vanuit Labuan Bajo kunt u bovendien met de boot naar de Komodo eilanden reizen.

De Komodo eilanden bestaan uit Komodo, Rinca en Padar. Deze drie eilanden vormen samen het Komodo nationaal park. Hier kunt u onder begeleiding van een ranger op zoek gaan naar de Komodovaraan. Deze enorme hagedissen kunnen tot wel drie meter lang worden. Een bezoek aan Komodo wordt daarom door velen gezien als hét hoogtepunt van een rondreis door Indonesië. Daarnaast kunt u op de Komodo eilanden ook zeer goed snorkelen en duiken. Het onderwaterleven is hier zeer divers en er groeien grote hoeveelheden kleurrijk koraal voor de kust.

Rondreis Kleine Sunda Eilanden van Rama Tours

Wilt u een individuele reis over de Kleine Sunda Eilanden maken? Dan kunnen de reisspecialisten van Rama Tours samen met u het ideale reisplan opstellen. Zij hebben alle eilanden, accommodaties en hoogtepunten zelf bezocht en kunnen u daarom voorzien van veel praktische informatie. Vertel ons wanneer u op reis wilt gaan en voor hoe lang, en onze reisspecialisten gaan voor u aan de slag. Rama Tours zorgt dat uw rondreis over de Kleine Sunda Eilanden een onvergetelijke ervaring wordt.

Reisvoorstel aanvragen

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag: 020-6734773 of info@ramatours.nl

Onze recensies
Recensies

Rama Tours wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.3 uit 10 op basis van 128 beoordelingen

Meer recensies
Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.