Rama Tours

Flores, Belaraghi

U staat aan het begin van een prachtige tweedaagse trekking naar het traditionele dorp Belaraghi. Samen met een lokale gids en een drager wandelt u in circa 6 uur naar het dorp. De wandeling leidt u door prachtige natuur o.a. bamboebossen en rijstvelden, het pad loopt merendeels bergafwaarts. Gedurende de wandeling kruist u verschillende dorpjes die tot de Ngada bevolking behoren. Ook de eindbestemming Belaraghi is een Ngada dorp.

Bij aankomst in Belaraghi worden de gasten traditioneel welkom geheten door het dorpshoofd. Deze ceremonie draagt de naam ti’Ikaebunusi, wat vertaald ‘geef eten aan de voorouders’ betekent. Ook zal er een concert gegeven worden op een bamboefluit. Belaraghi is een typisch Ngada dorp dat bestaat uit twee rijen van 16 huizen die parallel aan elkaar lopen. Na de ceremonie is het tijd om het dagelijkse leven van de ‘belaraghi’ te aanschouwen. Het is ook mogelijk om het dorp en de omliggende weelderige natuur te verkennen. De nacht wordt doorgebracht in een homestay van het dorp. Geniet van deze unieke ervaring!

Al vroeg in de morgen komen de dagelijkse activiteiten op gang. U zult hoogstwaarschijnlijk ontwaken door de hanen die al vroeg kraaien. Na een heerlijk simpel ontbijt gaat de trekking verder naar het eindpunt. De wandeling biedt prachtige vergezichten over de ruige omgeving. Vanaf de hoofdweg wordt de reis per auto vervolgd naar de volgende bestemming. U kunt terugkijken op een prachtige en unieke belevenis!

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Shilla Verburgt
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voorbeeldreizen met dit hoogtepunt