Rama Tours
9,5
47 beoordelingen

Rondreizen Sri Lanka

Sri Lanka (vroeger Ceylon genoemd) is een zeer divers land met een tropisch klimaat, weelderige natuur en vele culturen. Een rondreis door Sri Lanka zal u daarom geen moment vervelen! De belangrijkste religie is het boeddhisme, maar ook het hindoeïsme, de islam en het christendom zijn op het eiland vertegenwoordigd. Sinds de jaren ‘70 van de vorige eeuw was Sri Lanka verwikkeld in een felle burgeroorlog, maar sinds 2009 is de rust wedergekeerd. Het land is een prachtige vakantiebestemming die nog relatief onontdekt is. Wilt u een individuele rondreis door Sri Lanka maken die geheel naar uw wens is samengesteld? Bekijk dan hieronder enkele voorbeeldreizen die u kunt maken via Rama Tours. Iedere reis kan geheel naar uw wensen worden aangepast.

Meer lezen
Ga naar voorbeeldreizen Reisvoorstel aanvragen
Sri Lanka

Voorbeeldreizen

Hoogtepunten rondreis Sri Lanka

Sri Lanka staat bekend als een groen eiland met een uitbundige natuur. Het eiland telt maar liefst 22 nationale parken, waarvan het bekendste het Yala National Park is. Tijdens een safari in Sri Lanka kunt u oog in oog komen te staan met krokodillen, luipaarden, olifanten en vele andere diersoorten. Daarnaast is het ook mogelijk om voor de kust van Sri Lanka zeeschildpadden, dolfijnen en zelfs walvissen te spotten. Voor wellicht het mooiste uitzicht van Sri Lanka is het tot slot een aanrader om de ‘leeuwenrots’ van Sigiriya te beklimmen. Het fenomenale uitzicht is de klim van 1.200 treden meer dan waard!

Tijdens een individuele rondreis door Sri Lanka mag een bezoek aan een van de vele theeplantages bovendien niet ontbreken. Hier wordt de bekende Ceylon thee verbouwd, die over de hele wereld gedronken wordt. De theeplantages worden doorkruist door een spoorlijn en het maken van een treinreis is de ideale manier om dichter bij de lokale bevolking te komen.

Cultuur rondreis Sri Lanka

Ook aan culturele hoogtepunten heeft Sri Lanka geen gebrek. Sla tijdens een rondreis op het prachtige eiland dan ook zeker niet Kandy en Anuradhapura over. Hier vindt u vele boeddhistische bouwwerken en kunt u bijvoorbeeld een traditionele dansvoorstelling bijwonen.

Daarnaast hebben ook Nederlandse kolonisten een rol gespeeld in de geschiedenis van Sri Lanka. De overblijfselen van deze periode kunt u onder andere terugvinden op het eiland Delft en in het stadje Galle. Hier vindt u gebouwen in Nederlandse stijl, zoals de kerk en het fort van Galle. Bij Negombo ligt bovendien een netwerk van kanalen dat door de Nederlandse kolonisten is aangelegd. Deze kanalen zijn ’s avonds verlicht en daarmee de ideale mogelijkheid voor een mooie boottocht.

Tot slot kunt u tijdens een rondreis op Sri Lanka ook heerlijk ontspannen op een van de vele mooie stranden. De oostelijke stranden zijn hierbij rustiger dan de westelijk gelegen stranden. U kunt er snorkelen, surfen of gewoon heerlijk aan het strand liggen. Met een beetje geluk heeft u uitzicht op de traditionele paalvissers die vanaf een paal in de branding aan het vissen zijn. Aan welke stranden u het beste kunt verblijven, aan de west- of oostkust, is afhankelijk van de periode van het jaar en de bijbehorende moesson. Uw reisspecialist van Rama Tours kan u hierover adviseren.

Sri Lanka reizen van Rama Tours

Zoals u heeft kunnen lezen, heeft Sri Lanka alles in huis voor een afwisselende en onvergetelijke rondreis. Wilt u een reis die compleet is afgestemd op uw wensen, uw budget en uw ideale reisperiode? Dan kunt u samen met onze reisspecialisten een individuele rondreis naar Sri Lanka samenstellen. Bij Rama Tours boekt u de vakantie van uw dromen!

Reisvoorstel aanvragen

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag: 020-6734773 of info@ramatours.nl

Onze recensies
Recensies

Rama Tours wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4 uit 10 op basis van 139 beoordelingen

Meer recensies
Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.