Rama Tours
Anuradhapura | Rama Tours
Anuradhapura

Anuradhapura is de meest uitgestrekte historische stad van het land en tevens ook de oudste stad. Anuradhapura staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In 437 voor Chr. is deze stad gesticht door koning Anuradha. Tot 1015 was Anuradhapura het politieke, culturele, economische en godsdienstige centrum van Sri Lanka. Tegenwoordig is het een openluchtmuseum met unieke paleisruïnes en tempels. Verdeeld over een grote oppervlakte zijn er paleisruïnes, tempels en zeer bijzondere bezienswaardigheden te zien zoals het Sri Maha Bodhi heiligdom en de Ruwanweliseua dagoba. De stad is gelegen in de z.g. Culturele Driehoek van Sri Lanka en wordt tevens gezien als de hoofdstad van het Boeddhisme. Doordat deze bezienswaardigheden zo goed bewaard zijn gebleven, is Anuradhapura net een groot openluchtmuseum. Zeer bijzonder is bijvoorbeeld de Bodhi boom. Deze boom is 2250 jaar geleden geplant en is een afstammeling van de boom waaronder Boeddha de ‘Verlichting’ bereikte.

Op circa 10 km ten oosten van Anuradhapura gelegen bevindt zich Mihintale. Mihintale is een heilige en zeer belangrijke plaats voor de Sri Lankezen. Mihintale betekent ‘Berg van Mahinda’ en dankt deze naam aan het feit dat koning Tissa zich op deze berg liet bekeren tot het Boeddhisme. Vanuit Mihintale is het Boeddhisme op Sri Lanka verspreid. Hier liet koning Tissa zich 247 jaar voor Chr. bekeren tot het boeddhisme en sindsdien staat  Mihintale bekend als een grote kloosterstad, met zijn grote witte, zittende Boeddha. Tevens vindt u hier de Mahaseya Dagoba, wellicht de grootste dagoba in Mihintale. Het herbergt de relikwieen van Mahinda. Vanuit hier heeft u prachtig uitzicht op de meren en bomen van Anuradhapura, afgewisseld met de puntige rondingen van de vele dagobo’s. De kleine tempel aan de voet van de dagoba behuisd een Boeddha beeld en een aantal modern gekleurde fresco’s. Elk jaar wordt hier in de maand mei/juni bij volle maan een groot festival georganiseerd waarbij duizenden pelgrims naar Mihintale komen.

Meer informatie rondreis Sri Lanka »

Lees meer
Bundala National Park | Rama Tours
Bundala National Park

Het Bundala National Park ligt aan de kust in het zuiden van Sri Lanka en beschikt over het belangrijkste moerasgebied van het land. Vanwege de vele lagunes is het park vooral in trek bij vogels en wordt het park ook wel het Bundala Bird Sanctuary genoemd. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn wel meer dan 150 vogelsoorten te spotten! Er leve grote groepen flamingo’s en het is het leefgebied van onder andere de lepelaar, grijze pelikaan, Indische gaper, tureluur, dwergpapegaai, bruine klauwier, blauwstaartbijeneter en de zeldzame zwartsnavel ooievaar en grote Giel. De beste periode om deze en andere vogelsoorten te spotten is in onze winter (tussen oktober en april).

Behalve vogels leven er ook andere dieren in het park zoals olifanten, zee- en moeraskrokodillen, herten, apen, civetkatten, jakhalzen, pauwen, zeeschildpadden en luipaarden. De kans dat u een luipaard zult tegenkomen is klein, maar vanwege het open landschap in het park is de kans op het zien van olifanten juist weer groter. Ook op het strand zijn de olifanten te vinden, een schitterend gezicht! Bezoekt u het Bundala National Park vroeg in de ochtend dan kunt u genieten van een prachtige zonsopgang aan zee.

Het Bundala National Park is één van de kleinste nationale parken van Sri Lanka en wordt een stuk minder bezocht dan bijvoorbeeld het nabijgelegen Yala National Park. Omdat het park toch weer heel anders is, kan deze ook goed gecombineerd worden met het Yala National Park.

 

 

Lees meer
Colombo | Rama Tours
Colombo

Colombo is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka. De stad staat bekend als een drukke stad, waar u alsnog wel gemakkelijk de weg kunt vinden. De interessante stad kent een grote diversiteit aan culturen en religies. Op eigen gelegenheid kunt u het commerciële stadscentrum, wat voornamelijk bekend staat als het ‘Fort’, verkennen. Het Fort is door de Portugezen opgebouwd in de 16e eeuw en u vindt hier vele koloniale, maar ook moderne gebouwen en bezienswaardigheden terug. Maak een wandeling langs het gemeentehuis, het International Convention Center, de met bomen omringde wijk Cinnamon Garden en een boeddhistische tempel. U kunt een bezoek brengen aan de drukke markten, de bazaar van Pettah met goudsmeden winkels of bijvoorbeeld het National Museum met zijn mooie collectie van Sri Lankese antiek en kunst.

Meer informatie rondreis Sri Lanka »

Lees meer
De Culturele Driehoek | Rama Tours
De Culturele Driehoek

Van Anuradhapura tot Dambulla tot Polonnaruwa, binnen dit enorme gebied vindt u de bijzondere Culturele Driehoek. U waant zich terug in de tijd dankzij de eeuwenoude koningssteden, de vele tempels en paleisruïnes. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is de oudste stad van dit land. Dankzij de vele bijzondere bezienswaardigheden is de stad een groot openluchtmuseum. In Dambulla vindt u de interessante Dambulla Caves met zijn 5 Boeddistische heiligdommen. Deze tempel dateert uit de eerste eeuw voor Chr. en bevat zeer interessante boeddhistische en hindoeïstische schilderingen. Koning Valagambahu was voor 14 jaar verbannen naar de grotten van Dambulla. Tijdens deze periode legde hij de rotstempel aan om zijn tijd te doodde. Via trappen kunt u de 160 meter hoge top van de tempel bereiken. Tijdens deze klim komt u langs de verschillende 5 heilige ruimtes. In de eerste grot vindt u de grootste Boeddha (14 meter) van de in totaal 150 boeddha beelden. Vervolgens  komt u bij de tweede en tevens grootste en meest indrukwekkendste. In Polonnaruwa vindt u prachtige overblijfselen van de Hindoetempels.

Meer informatie rondreis Sri Lanka »

Lees meer
Ella, Sri Lanka | Rama Tours
Ella, Sri Lanka

Ella is een prachtig pittoresk dorp, gelegen tussen de bergen en groene theevelden. Dit knusse plaatsje in Sri Lanka is

Lees meer
Galle | Rama Tours
Galle

Galle is een gemoedelijk stadje gelegen aan de westkust van Sri Lanka. Deze interessante stad staat bekend als oude Nederlandse VOC-vesting en heeft vele goed bewaarde Nederlandse gebouwen.

Het oude stadsgedeelte van Galle wordt omringd door dikke stadsmuren vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de Indische Oceaan. Het “Dutch Fort” is één van de mooiste forten in Zuidoost-Azië en staat tevens op de World Heritage list. Een iconisch beeld van Galle is de vuurtoren die omringt wordt door tropische palmbomen en uitkijkt op de blauwe zee. Bij zonsondergang is het uitzicht extra mooi en komen locals hier samen om te genieten van het uitzicht en bij te kletsen. Vanaf de vuurtoren is het mogelijk om een te wandeling maken over de muren van het fort. Een volledig rondje rondom het fort is ongeveer de 4 kilometer.

Historisch gezien is Galle ook een interessante plaats, met naast Nederlandse ook Portugese en Britse invloeden. Bezoek bijvoorbeeld de Nederlands Hervormde kerk, een schitterend pand dat uit 1755 dateert en mooie houten en rotan bankjes als interieur heeft. In het oude Nederlandse ziekenhuis zijn tegenwoordig winkels en restaurants gevestigd en kunt u een rondje lopen.  Ook het koloniale Amangalla boutique hotel (voormalig New Oriental hotel) is een bezoek waard. Deze oude huisvesting van de gouverneur, VOC-ambtenaren en soldaten dateert uit 1684 en is in de afgelopen 100 jaar nauwelijks veranderd.

Het centrum van Galle heeft gezellige kronkelstraatjes met koloniale huizen, kunstgalerieën, musea, stijlvolle boetiek winkeltjes en leuke restaurantjes en barretjes. Een heerlijk stadje om door heen te slenteren en absoluut een bezoekje waard tijdens een rondreis door Sri Lanka.

Meer informatie rondreis Sri Lanka »

Lees meer
Hiriwaduna | Rama Tours
Hiriwaduna

Niet ver van Polonnaruwa ligt het kleine dorpje Hiriwaduna. Hier maakt u kennis met het authentieke plattelandsleven van Sri Lanka. Per houten wagen met twee bulls ervoor wordt er een stukje door het platteland gereden richting Hiriwaduna Lake. Een prachtig meer met lotussen, veel groen, kleurrijke vlinders, vogels en op de achtergrond de bekende Sigiriya Rock. Na een stukje te hebben gevaren, wordt er aangemeerd en krijgt u van een lokale boer een rondleiding over het platteland. De familie van de boer woont iets verderop, maar de boer slaapt in een boomhut om over het land te waken en deze onder andere te beschermen van olifanten die hier blijkbaar ‘s nachts nog wel eens opduiken. U krijgt een kijkje in de Sri Lankaanse keuken en kunt genieten van een heerlijke homemade Rice & curry. Per bootje en tuk tuk wordt u weer teruggebracht naar het beginpunt van de village tour. Een leuke excursie waarbij je een goede indruk krijgt van het lokale plattelands leven van Sri Lanka!

Meer informatie rondreis Sri Lanka »

Lees meer
Horton Plains National Park | Rama Tours
Horton Plains National Park

Gelegen in de centrale hooglanden van Sri Lanka, op een plateau van 2.100 meter hoogte, ligt het prachtige beschermde natuurgebied Horton Plains National Park. Dit grote nationale park ligt leent zich uitstekend voor wandelingen door de natuur, langs watervallen, rotsformaties, uitgestrekte graslanden, bossen en schitterende panoramische uitzichten. In het park leven onder andere Sri Lankaanse Sambar herten, wilde zwijnen, apen, luipaarden en de zeldzame beeraap. Ook zijn er wel meer dan 87 soorten vogels te ontdekken. Vanwege deze bijzondere flora en fauna staat Horton Plains National Park op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Vanaf de ingang van het park loopt u in ongeveer een uur naar World’s End, een 870 meter diepe afgrond met prachtig uitzicht! We raden u aan hier vroeg in de ochtend te zijn, omdat de kans op goed en helder uitzicht dan vaak het grootst is. Als u de weg vanaf World’s End volgt, komt u bij Bakerfalls, een 22 meter hoge waterval. De watervallen van Bakerfalls zijn vernoemd naar de Britse ontdekkingsreiziger en jager Sir Samuel Baker. Wanneer u een verfrissende duik in het water wilt nemen, kan dit bij Gouvernors Pool. Hierna loopt u weer terug naar de ingang van het park. Het is een rondje wandelen van ongeveer 9km waar u ongeveer 3 uur over doet. Een leuke excursie voor natuurliefhebbers om vanuit uw verblijf in Nuwara Eliya ondernemen.

Lees meer
Jaffna | Rama Tours
Jaffna

In het uiterste noorden van Sri Lanka maakt u kennis met een bijzonder en uniek stukje Sri Lanka. Tot het einde van de Sri Lankaanse burgeroorlog in 2009, was de stad Jaffna niet te bezoeken door toeristen. Sinds het noorden en de stad Jaffna weer zijn opengesteld wordt er gewerkt aan de wederopbouw, maar de littekens van de oorlog zijn nog altijd zichtbaar. De lokale bevolking ziet er anders uit dan in de rest van het land, er wordt een andere taal gesproken en er is een andere godsdienst en geschiedenis. De locals zijn zeer vriendelijk en behulpzaam en maken graag een praatje.

In Jaffna bevindt zich het één na grootste Nederlands fort van Sri Lanka. Het fort is tijden van de VOC door de Portugezen gebouwd en werd daarna door de Hollanders veroverd. Het heeft de vorm van een ster en wordt omringd door een brede gracht. Enkele muren zijn van koraal en steen gemaakt. Naast dit fort kunt u meer van de koloniale historie zien in en rond Jaffna, zoals Fort Hammenhiel, de Dutch Reform Church en het eiland Delft. Delft eiland (ofwel  Neduntheevu)   ligt op ongeveer een uurtje varen van Jaffna en dankt zijn naam aan de koloniale geschiedenis. Een leuke manier om het eiland te verkennen is per lokale tuk tuk. Het is een rustig eiland met onverharde wegen, honderden wilde paarden, ruïnes uit de koloniale geschiedenis, muurtjes van koraalsteen, een vuurtoren, eeuwenoude Baobab boom, palmbomen en een azuurblauwe zee op de achtergrond.

Verder staat Jaffna bekend om zijn bijzondere tempels, zoals de grote hindoetempel Nallur Kandaswamy. Hier wordt aan het einde van elke dag een speciale ceremonie gehouden waarbij de mannen hun bovenlijf ontbloten en vrouwen in sierlijke en kleurrijke sarongs bidden. Er wordt wierook gebrand en meditatieteksten gezongen. Bijzonder om te zien!  De Kadurugoda Viharaya tempel ligt ten noorden van Jaffna en bestaat uit kleine boeddhistische stoepa’s van 2 tot 7 meter hoog.

Nog altijd wordt het noorden van Sri Lanka aanzienlijk minder bezocht dan het zuiden. Toch is dit authentieke stukje van Sri Lanka de moeite waard om te bezoeken tijdens uw rondreis door Sri Lanka.

Meer informatie rondreis Sri Lanka »

Lees meer
Kandy | Rama Tours
Kandy

Tussen de 16de en 19de eeuw was Kandy de hoofdstad van Sri Lanka. Vandaag de dag is Kandy het culturele en religieuze centrum van Sri Lanka. De belangrijkste bezienswaardigheid in Kandy, die u zeker niet mag missen, is de Dalada Maligawa (tempel van de tand). Het verhaal luidt dat in deze tempel de linker boventand van Boeddha wordt bewaard. Naast de tand in Kandy, ligt er nog een tand in India en Thailand. Vlakbij de Dalada Maligawa ligt een mooi groot meer waar je omheen kunt wandelen of kunt relaxen. Een absoluut hoogtepunt in deze stad is het Esala Perahera festival dat elk jaar plaatsvindt in de maand juli of augustus. Meer dan 50 versierde olifanten, muzikanten en dansers maken dit tot een kleurrijk, onvergetelijk feest!

Ook de Botanische tuinen van Peradeniya liggen in de buurt van Kandy en zijn zeker een bezoek waard. De Botanische tuinen waren vroeger een koninklijk park en staat vooral bekend om zijn vele soorten orchideeën. Tevens kunt u in Kandy een culturele dansshow bekijken.

In de omgeving van Kandy vindt u het Pinnawela olifanten weeshuis. Een bijzonder weeshuis voor olifanten dat in 1975 opgericht is. Het is begonnen met 7 olifanten die verstoten waren door hun moeders of van wie de moeders door stropers om het leven zijn gekomen. Tegenwoordig leven er meer dan 60 olifanten, klein en groot.

Vanuit Kandy is het mogelijk om een trekking te maken naar de Knuckles Mountains. U wordt dan rond 07.30 uur opgehaald bij uw hotel en naar Tangappuwa gebracht waar uw trekking van 6 á 7 uur start door het gebied van de Knuckles Mountains. Dit is het meest wilde berggebied van Sri Lanka met toppen tot ongeveer 1900 meter hoogte. Vanwege de hoogte zijn de bergen bedekt met nevelwoud, waarin sommige planten alleen op Sri Lanka voorkomen. De vaak laaghangende mist zorgt voor een mysterieus aanzicht.  Het gebied staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Meer informatie rondreis Sri Lanka »

Lees meer