Rama Tours

Gunung Mulu National Park

Het Gunung Mulu National Park is één van de grootste nationale parken van Borneo en nóg belangrijker, het is misschien wel het meest indrukwekkende nationale park van het land. Gaat u naar Sarawak, dan is het absoluut de moeite waard om Mulu in de reis op te nemen. Binnen dit gebied vindt u de meest spectaculaire grotten ter wereld. Eén van die grotten is de prachtige kalkstenengrot ‘Sarawak Chamber’, de grootste grot ter wereld! De grot heeft een lengte van maar liefst 600 meter en is 450 meter breed en bijna 100 meter hoog.

Gunung Mulu National Park is gelegen op de grens van Sarawak en Brunei, en in het jaar 2000 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park is beroemd vanwege z’n vele grotten. In totaal zouden er 26 grotten zijn, zowel groot als klein. Niet alle grotten zijn echter toegankelijk voor bezoekers. De 4 bekendste grotten zijn de ‘show’ grotten: Deer Cave, Lang Cave, Clearwater Cave en Wind Cave. Deze grotten zijn voorzien van verlichting en wandelpaden, waardoor ze gemakkelijk te verkennen zijn. De meest bezochte grot is de Deer Cave. Bij het invallen van de nacht verlaten namelijk zo’n drie miljoen vleermuizen deze grot, een spectaculair en onvergetelijk schouwspel! De Lang cave staat vooral bekend om haar prachtige verlichte stalagmieten en stalactieten. Door de Clearwater cave stroomt een mysterieuze ondergrondse rivier die midden in de jungle uitmondt in een kristalheldere poel met koel water: ideaal om een heerlijke, verkoelende duik te nemen. De Wind cave is onderdeel van de Clearwater cave en wordt zo genoemd vanwege de tocht die u in de smalle gedeeltes van de grot langs u heen voelt gaan.

Hoewel de belangrijkste attracties voornamelijk onder de grond liggen, is het gebied bovengronds ook ontzettend mooi. Het nationale park is ongeveer 544 km² groot en heeft een adembenemend landschap van ongerepte jungle en kalkstenenrotsen (toppen), en een enorme diversiteit aan flora en fauna. Er bloeien meer dan 1500 soorten planten en er leven veel verschillende soorten zoogdieren, vogels, vissen en vlinders. Vanaf de Canopy Walkway heeft u sensationeel uitzicht over de omgeving. Deze touwbrug op 20 meter hoogte gaat dwars door de jungle en is met zijn lengte van 480 meter ’s werelds langste touwbrug! Verder is er nog het ‘koppensnellers’ pad. Dit pad brengt u naar de authentieke dorpjes waar de oorspronkelijke koppensnellers woonden en leefden.

In het midden van het park liggen ook twee kalksteengebergte: Gunung Mulu en Gunung Api, en beiden meer dan 5 miljoen jaar oud. De Gunung Mulu is de tweede hoogste berg van Sarawak en echte avonturiers kunnen deze berg eventueel beklimmen. De bekende en bijzondere ‘Pinnacles’ liggen naast de berg Api. Dit zijn naalden van kalksteen met een hoogte van zo’n 45 meter. U moet er wel wat voor over hebben om deze Pinnacles te zien. De Pinnacles trail duurt namelijk drie dagen en gaat door de dichte jungle van het nationale park. Het is een intense tocht, maar absoluut een unieke en onvergetelijke ervaring.

Meer informatie rondreis Sarawak »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Djordy Smits
Product Manager / Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeeldreizen met dit hoogtepunt
Gunung Mulu National Park, Mulu Marriott resort | Rama Tours
Gunung Mulu National Park, Mulu Marriott resort

Het Mulu Marriott resort is de beste accommodatie van het Gunung Mulu National park.

Lees meer
Gunung Mulu National Park | Rama Tours
Gunung Mulu National Park

Het spectaculaire Gunung Mulu National Park is misschien wel het meest indrukwekkende nationale park van Maleisië.

Lees meer
Gunung Mulu National Park, Mulu Marriott resort | Rama Tours
Gunung Mulu National Park, Mulu Marriott resort

Het Mulu Marriott resort is de beste accommodatie van het Gunung Mulu National park.

Lees meer
Gunung Mulu National Park | Rama Tours
Gunung Mulu National Park

Het spectaculaire Gunung Mulu National Park is misschien wel het meest indrukwekkende nationale park van Maleisië.

Lees meer