Rama Tours

Palangkaraya

Palangkaraya ligt stroomopwaarts aan de Kahayan rivier en is de plaats van waaruit u vertrekt voor de orang oetan tour per boot. Deze provinciehoofdstad is het centrum van de handel en scholing van de provincie Centraal Kalimantan. Recentelijk heeft de Indonesische regering Palangkaraya aangewezen als één van de mogelijke plaatsen waar de nieuwe hoofdstad van het land zou kunnen worden gevestigd, mocht dit nodig zijn vanwege het structurele probleem met de bodemverzakking en de jaarlijks terugkerende overstromingen in Jakarta.

Bezienswaardigheid in Palangkaraya is het  regionale museum met een collectie historische en culturele bezienswaardigheden afkomstig uit de omgeving. Palangkaraya is beroemd vanwege het lokale gerecht Patin Bakar (gegrilde riviervis). Zo’n 45 km ten noorden van Palangkaraya ligt het Tankiling natuur reservaat. Dit reservaat bestaat uit 8 heuvels, omgeven door smalle riviertjes. Vanaf de Mount Tangkiling heeft u hier een mooi uitzicht over het smaragdgroene landschap.

Dichtbij Palangkaraya, op een paar verschillende eilanden in de Rungan rivier, is het mogelijk om orang utans te spotten. Het BOS Nyaru Menteng project ligt over drie eilanden verspreid en is in 1999 opgestart door de Deense dame Lone Droscher-Nielsen die eerst vier jaar ervaring als vrijwilligster in het Tanjung Puting park heeft opgedaan. Dit rehabilitatieproject van BOS (Borneo Orangutan Survival) is het grootste ter wereld en zorgt dat de apen die gewend zijn geraakt om in gevangenschap te leven, weer terugkeren in de vrije natuur. Helaas mag u de eilanden niet betreden, omdat de apen niet aan mensen mogen wennen, maar u kunt wel op gepaste afstand in een kleine boot de apen, in bomen en struiken aan de kant van de rivier, bewonderen. Verrekijker meenemen!

Vanuit Palangkaraya zijn er ook meerdaagse tochten per riviercruise mogelijk over de Rungan rivier, diep het binnenland in. Onderweg kunt u genieten van de prachtige ongerepte natuur, gaat u op zoek naar bijzondere dieren zoals orang oetans en rivierotters en legt u diverse keren aan bij kleine Dayakdorpjes.

Meer informatie rondreis Kalimantan »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Quinn Montvidas
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeeldreizen met dit hoogtepunt
Palangkaraya, Rahai’i Pangun River Cruise | Rama Tours
Palangkaraya, Rahai’i Pangun River Cruise

Met de schitterende rivierboot Rahai’i Pangun kunt u in 3 dagen een prachtige cruise maken door de weelderige natuur van het binnenland van Kalimantan, langs Dayak-dorpjes en met jungle begroeide eilandjes waarop orang oetans leven. De boot vertrekt vanuit de plaats <a href="https://www.ramatours.nl/rondreis-kalimantan/hoogtepunten-kalimantan/palangkaraya/"><strong>Palangkaraya</strong></a> en vaart stroomopwaarts over de meanderende Rungan rivier steeds dieper de jungle in. U komt onderweg verschillende kleine dorpjes tegen van de Dayak bevolking, waarbij een deel van de huizen op palen zijn gebouwd boven het water en waar kinderen spelen in de rivier. U gaat diverse keren aan land, voor het bezoeken van deze dorpjes of om meer te leren over de diverse projecten voor de rehabilitatie van orang oetans in deze omgeving. Deze roodbruine mensapen zijn op diverse eilanden in de rivier uitgezet, waar ze worden voorbereid op een volledige terugkeer in de wilde natuur. Aan boord van het mooie schip waarmee u vaart is het heerlijk toeven, met een drankje in uw hand vanaf het dek uitkijkend naar wildlife, of uitrustend in uw comfortabele cabine. <em>Kamers</em> De Rahai’i Pangun heeft slechts 5 cabines. Twee standaard cabines hebben een kingsize bed en beschikken over airconditioning en een eigen badkamer. Een andere standaard cabine heeft twee losse bedden, beschikt alleen over een fan en de badkamer wordt gedeeld. Verder is er nog een familiekamer met een kingsize bed, twee losse bedden, airco en een badkamer die wordt gedeeld, evenals een extra grote ‘superior’ kamer voor twee personen met een kingsize bed, airco, eigen badkamer en eigen terrasje van waar u zicht heeft op de omgeving (de kamer ligt aan de voorkant van de boot). <em>Faciliteiten</em> De boot meet 22 meter lang en 6 meter breed, dus er is vrij veel bewegingsruimte voor het handjevol passagiers dat er op kan. Vanaf het grote dek boven heeft u een panoramisch uitzicht van 360 graden over de omgeving, hier staan comfortabele stoelen en banken en is er diverse lectuur aanwezig. Culinair is alles erg goed verzorgd; de typisch Indonesische en internationale maaltijden (3 maaltijden per dag) zijn bijzonder smaakvol!

Lees meer
Palangkaraya, Aquarius hotel | Rama Tours
Palangkaraya, Aquarius hotel

Het Aquarius hotel ligt in het centrum van de plaats Palangkaraya en is een groot, 10 verdiepingen tellend hotel met vrij uitgebreide faciliteiten voor dit deel van Kalimantan. Wij kiezen in Palangkaraya liever voor het leuke, intieme Bukit Raya Guesthouse, dat een volledig andere sfeer heeft omdat het kleinschalig is en opgetrokken uit hout. Indien u echter na een aantal dagen in de jungle of na lange reisdagen bij wilt komen in een accommodatie met moderne faciliteiten waaronder een zwembad, is het Aquarius hotel een geschiktere keuze. <em>Kamers</em> Er zijn ruim 100 kamers in het Aquarius hotel, onderverdeeld in superior, deluxe, executive en enkele suites. Er zit maar weinig verschil in de typen superior, deluxe en executive; ze zijn allen even groot alleen net iets anders ingericht met een extra voorziening zoals een bureau (deluxe) of bureau en kluisje (executive). Alle kamers hebben airco, tv en een koelkastje. De deluxe kamer is goed genoeg. Vanwege de diverse bars en de Blue Music Hall Club op de begane grond is een kamer op een hogere verdieping wel aan te raden, anders is de kans aanwezig dat u tot diep in de nacht wakker wordt gehouden door karaoke of een muziekoptreden. <em>Faciliteiten</em> De faciliteiten zijn uitgebreid. Zo zijn er diverse bars, een karaoke club en een café dat  24 uur per dag open is (geen alcohol!). Op de 5<sup>e</sup> verdieping is een fijn zwembad en bevindt zich ook de fitnesszaal en de sauna. In het restaurant worden bijna uitsluitend Indonesische gerechten geserveerd.

Lees meer
Palangkaraya, Bukit Raya Guesthouse | Rama Tours
Palangkaraya, Bukit Raya Guesthouse

De leuke, kleinschalige accommodatie Bukit Raya Guesthouse ligt in een buitenwijk van het stadje Palangkaraya, maar is een tropische oase van rust en groen. Het is voor het grootste deel opgetrokken uit hout, met de kamers, een restaurantje, veranda die gegroepeerd staan om een schaduwrijke binnenplaats met veel tropische begroeiing. In de stad zelf zijn enkele modernere hotels te vinden, maar het verblijf hier is veel persoonlijker. <em>Kamers</em> De kamers zijn onderverdeeld in standaard, comfort en deluxe kamers en wij boeken doorgaans de comfort of deluxe kamer. De kamers zijn weliswaar klein, maar goed verzorgd, gezellig en alles wat je nodig hebt is aanwezig; airconditioning, comfortabele bedden, een douche met warm en koud water, kledingkast, bureau’tje, klamboe en terrasje of patio met twee zitjes voor de deur. Naast de gewone kamers heeft Bukit Raya Guesthouse ook een unieke ‘treehouse villa’; een ruime boomhut gebouwd van bamboe, die te bereiken is via een mooi houten bruggetje. <em>Faciliteiten</em> Er is een heerlijke tuin met verschillende fruitbomen, een barbecue hoekje en een klein dompelbadje waar je even verkoeling kunt zoeken (‘zwembad’ zou een te groot woord zijn). Verder is er een eetkamer waar onder andere het ontbijt wordt geserveerd, diverse fijne zithoekjes aan de tuin en een groen dakterras waar je eventueel zou kunnen zonnen. <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Indonesië" href="/rondreis-indonesie/">Meer informatie rondreis Indonesië »</a>

Lees meer
Palangkaraya | Rama Tours
Palangkaraya

Palangkaraya ligt stroomopwaarts aan de Kahayan rivier en is de plaats van waaruit u vertrekt voor de orang oetan tour per boot. Deze provinciehoofdstad is het centrum van de handel en scholing van de provincie Centraal Kalimantan. Recentelijk heeft de Indonesische regering Palangkaraya aangewezen als één van de mogelijke plaatsen waar de nieuwe hoofdstad van het land zou kunnen worden gevestigd, mocht dit nodig zijn vanwege het structurele probleem met de bodemverzakking en de jaarlijks terugkerende overstromingen in Jakarta. Bezienswaardigheid in Palangkaraya is het  regionale museum met een collectie historische en culturele bezienswaardigheden afkomstig uit de omgeving. Palangkaraya is beroemd vanwege het lokale gerecht Patin Bakar (gegrilde riviervis). Zo’n 45 km ten noorden van Palangkaraya ligt het Tankiling natuur reservaat. Dit reservaat bestaat uit 8 heuvels, omgeven door smalle riviertjes. Vanaf de Mount Tangkiling heeft u hier een mooi uitzicht over het smaragdgroene landschap. Dichtbij Palangkaraya, op een paar verschillende eilanden in de Rungan rivier, is het mogelijk om orang utans te spotten. Het BOS Nyaru Menteng project ligt over drie eilanden verspreid en is in 1999 opgestart door de Deense dame Lone Droscher-Nielsen die eerst vier jaar ervaring als vrijwilligster in het Tanjung Puting park heeft opgedaan. Dit rehabilitatieproject van BOS (Borneo Orangutan Survival) is het grootste ter wereld en zorgt dat de apen die gewend zijn geraakt om in gevangenschap te leven, weer terugkeren in de vrije natuur. Helaas mag u de eilanden niet betreden, omdat de apen niet aan mensen mogen wennen, maar u kunt wel op gepaste afstand in een kleine boot de apen, in bomen en struiken aan de kant van de rivier, bewonderen. Verrekijker meenemen! Vanuit Palangkaraya zijn er ook meerdaagse tochten per riviercruise mogelijk over de Rungan rivier, diep het binnenland in. Onderweg kunt u genieten van de prachtige ongerepte natuur, gaat u op zoek naar bijzondere dieren zoals orang oetans en rivierotters en legt u diverse keren aan bij kleine Dayakdorpjes. <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Kalimantan" href="/rondreis-kalimantan/">Meer informatie rondreis Kalimantan »</a>

Lees meer
Palangkaraya, Rahai’i Pangun River Cruise | Rama Tours
Palangkaraya, Rahai’i Pangun River Cruise

Met de schitterende rivierboot Rahai’i Pangun kunt u in 3 dagen een prachtige cruise maken door de weelderige natuur van het binnenland van Kalimantan, langs Dayak-dorpjes en met jungle begroeide eilandjes waarop orang oetans leven. De boot vertrekt vanuit de plaats <a href="https://www.ramatours.nl/rondreis-kalimantan/hoogtepunten-kalimantan/palangkaraya/"><strong>Palangkaraya</strong></a> en vaart stroomopwaarts over de meanderende Rungan rivier steeds dieper de jungle in. U komt onderweg verschillende kleine dorpjes tegen van de Dayak bevolking, waarbij een deel van de huizen op palen zijn gebouwd boven het water en waar kinderen spelen in de rivier. U gaat diverse keren aan land, voor het bezoeken van deze dorpjes of om meer te leren over de diverse projecten voor de rehabilitatie van orang oetans in deze omgeving. Deze roodbruine mensapen zijn op diverse eilanden in de rivier uitgezet, waar ze worden voorbereid op een volledige terugkeer in de wilde natuur. Aan boord van het mooie schip waarmee u vaart is het heerlijk toeven, met een drankje in uw hand vanaf het dek uitkijkend naar wildlife, of uitrustend in uw comfortabele cabine. <em>Kamers</em> De Rahai’i Pangun heeft slechts 5 cabines. Twee standaard cabines hebben een kingsize bed en beschikken over airconditioning en een eigen badkamer. Een andere standaard cabine heeft twee losse bedden, beschikt alleen over een fan en de badkamer wordt gedeeld. Verder is er nog een familiekamer met een kingsize bed, twee losse bedden, airco en een badkamer die wordt gedeeld, evenals een extra grote ‘superior’ kamer voor twee personen met een kingsize bed, airco, eigen badkamer en eigen terrasje van waar u zicht heeft op de omgeving (de kamer ligt aan de voorkant van de boot). <em>Faciliteiten</em> De boot meet 22 meter lang en 6 meter breed, dus er is vrij veel bewegingsruimte voor het handjevol passagiers dat er op kan. Vanaf het grote dek boven heeft u een panoramisch uitzicht van 360 graden over de omgeving, hier staan comfortabele stoelen en banken en is er diverse lectuur aanwezig. Culinair is alles erg goed verzorgd; de typisch Indonesische en internationale maaltijden (3 maaltijden per dag) zijn bijzonder smaakvol!

Lees meer
Palangkaraya, Aquarius hotel | Rama Tours
Palangkaraya, Aquarius hotel

Het Aquarius hotel ligt in het centrum van de plaats Palangkaraya en is een groot, 10 verdiepingen tellend hotel met vrij uitgebreide faciliteiten voor dit deel van Kalimantan. Wij kiezen in Palangkaraya liever voor het leuke, intieme Bukit Raya Guesthouse, dat een volledig andere sfeer heeft omdat het kleinschalig is en opgetrokken uit hout. Indien u echter na een aantal dagen in de jungle of na lange reisdagen bij wilt komen in een accommodatie met moderne faciliteiten waaronder een zwembad, is het Aquarius hotel een geschiktere keuze. <em>Kamers</em> Er zijn ruim 100 kamers in het Aquarius hotel, onderverdeeld in superior, deluxe, executive en enkele suites. Er zit maar weinig verschil in de typen superior, deluxe en executive; ze zijn allen even groot alleen net iets anders ingericht met een extra voorziening zoals een bureau (deluxe) of bureau en kluisje (executive). Alle kamers hebben airco, tv en een koelkastje. De deluxe kamer is goed genoeg. Vanwege de diverse bars en de Blue Music Hall Club op de begane grond is een kamer op een hogere verdieping wel aan te raden, anders is de kans aanwezig dat u tot diep in de nacht wakker wordt gehouden door karaoke of een muziekoptreden. <em>Faciliteiten</em> De faciliteiten zijn uitgebreid. Zo zijn er diverse bars, een karaoke club en een café dat  24 uur per dag open is (geen alcohol!). Op de 5<sup>e</sup> verdieping is een fijn zwembad en bevindt zich ook de fitnesszaal en de sauna. In het restaurant worden bijna uitsluitend Indonesische gerechten geserveerd.

Lees meer
Palangkaraya, Bukit Raya Guesthouse | Rama Tours
Palangkaraya, Bukit Raya Guesthouse

De leuke, kleinschalige accommodatie Bukit Raya Guesthouse ligt in een buitenwijk van het stadje Palangkaraya, maar is een tropische oase van rust en groen. Het is voor het grootste deel opgetrokken uit hout, met de kamers, een restaurantje, veranda die gegroepeerd staan om een schaduwrijke binnenplaats met veel tropische begroeiing. In de stad zelf zijn enkele modernere hotels te vinden, maar het verblijf hier is veel persoonlijker. <em>Kamers</em> De kamers zijn onderverdeeld in standaard, comfort en deluxe kamers en wij boeken doorgaans de comfort of deluxe kamer. De kamers zijn weliswaar klein, maar goed verzorgd, gezellig en alles wat je nodig hebt is aanwezig; airconditioning, comfortabele bedden, een douche met warm en koud water, kledingkast, bureau’tje, klamboe en terrasje of patio met twee zitjes voor de deur. Naast de gewone kamers heeft Bukit Raya Guesthouse ook een unieke ‘treehouse villa’; een ruime boomhut gebouwd van bamboe, die te bereiken is via een mooi houten bruggetje. <em>Faciliteiten</em> Er is een heerlijke tuin met verschillende fruitbomen, een barbecue hoekje en een klein dompelbadje waar je even verkoeling kunt zoeken (‘zwembad’ zou een te groot woord zijn). Verder is er een eetkamer waar onder andere het ontbijt wordt geserveerd, diverse fijne zithoekjes aan de tuin en een groen dakterras waar je eventueel zou kunnen zonnen. <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Indonesië" href="/rondreis-indonesie/">Meer informatie rondreis Indonesië »</a>

Lees meer
Palangkaraya | Rama Tours
Palangkaraya

Palangkaraya ligt stroomopwaarts aan de Kahayan rivier en is de plaats van waaruit u vertrekt voor de orang oetan tour per boot. Deze provinciehoofdstad is het centrum van de handel en scholing van de provincie Centraal Kalimantan. Recentelijk heeft de Indonesische regering Palangkaraya aangewezen als één van de mogelijke plaatsen waar de nieuwe hoofdstad van het land zou kunnen worden gevestigd, mocht dit nodig zijn vanwege het structurele probleem met de bodemverzakking en de jaarlijks terugkerende overstromingen in Jakarta. Bezienswaardigheid in Palangkaraya is het  regionale museum met een collectie historische en culturele bezienswaardigheden afkomstig uit de omgeving. Palangkaraya is beroemd vanwege het lokale gerecht Patin Bakar (gegrilde riviervis). Zo’n 45 km ten noorden van Palangkaraya ligt het Tankiling natuur reservaat. Dit reservaat bestaat uit 8 heuvels, omgeven door smalle riviertjes. Vanaf de Mount Tangkiling heeft u hier een mooi uitzicht over het smaragdgroene landschap. Dichtbij Palangkaraya, op een paar verschillende eilanden in de Rungan rivier, is het mogelijk om orang utans te spotten. Het BOS Nyaru Menteng project ligt over drie eilanden verspreid en is in 1999 opgestart door de Deense dame Lone Droscher-Nielsen die eerst vier jaar ervaring als vrijwilligster in het Tanjung Puting park heeft opgedaan. Dit rehabilitatieproject van BOS (Borneo Orangutan Survival) is het grootste ter wereld en zorgt dat de apen die gewend zijn geraakt om in gevangenschap te leven, weer terugkeren in de vrije natuur. Helaas mag u de eilanden niet betreden, omdat de apen niet aan mensen mogen wennen, maar u kunt wel op gepaste afstand in een kleine boot de apen, in bomen en struiken aan de kant van de rivier, bewonderen. Verrekijker meenemen! Vanuit Palangkaraya zijn er ook meerdaagse tochten per riviercruise mogelijk over de Rungan rivier, diep het binnenland in. Onderweg kunt u genieten van de prachtige ongerepte natuur, gaat u op zoek naar bijzondere dieren zoals orang oetans en rivierotters en legt u diverse keren aan bij kleine Dayakdorpjes. <a class="green-btn base-theme-bg" title="Rondreis Kalimantan" href="/rondreis-kalimantan/">Meer informatie rondreis Kalimantan »</a>

Lees meer