Rama Tours

Palangkaraya, Rahai’i Pangun River Cruise

Met de schitterende rivierboot Rahai’i Pangun kunt u in 3 dagen een prachtige cruise maken door de weelderige natuur van het binnenland van Kalimantan, langs Dayak-dorpjes en met jungle begroeide eilandjes waarop orang oetans leven. De boot vertrekt vanuit de plaats Palangkaraya en vaart stroomopwaarts over de meanderende Rungan rivier steeds dieper de jungle in. U komt onderweg verschillende kleine dorpjes tegen van de Dayak bevolking, waarbij een deel van de huizen op palen zijn gebouwd boven het water en waar kinderen spelen in de rivier. U gaat diverse keren aan land, voor het bezoeken van deze dorpjes of om meer te leren over de diverse projecten voor de rehabilitatie van orang oetans in deze omgeving. Deze roodbruine mensapen zijn op diverse eilanden in de rivier uitgezet, waar ze worden voorbereid op een volledige terugkeer in de wilde natuur. Aan boord van het mooie schip waarmee u vaart is het heerlijk toeven, met een drankje in uw hand vanaf het dek uitkijkend naar wildlife, of uitrustend in uw comfortabele cabine.

Kamers

De Rahai’i Pangun heeft slechts 5 cabines. Twee standaard cabines hebben een kingsize bed en beschikken over airconditioning en een eigen badkamer. Een andere standaard cabine heeft twee losse bedden, beschikt alleen over een fan en de badkamer wordt gedeeld. Verder is er nog een familiekamer met een kingsize bed, twee losse bedden, airco en een badkamer die wordt gedeeld, evenals een extra grote ‘superior’ kamer voor twee personen met een kingsize bed, airco, eigen badkamer en eigen terrasje van waar u zicht heeft op de omgeving (de kamer ligt aan de voorkant van de boot).

Faciliteiten

De boot meet 22 meter lang en 6 meter breed, dus er is vrij veel bewegingsruimte voor het handjevol passagiers dat er op kan. Vanaf het grote dek boven heeft u een panoramisch uitzicht van 360 graden over de omgeving, hier staan comfortabele stoelen en banken en is er diverse lectuur aanwezig. Culinair is alles erg goed verzorgd; de typisch Indonesische en internationale maaltijden (3 maaltijden per dag) zijn bijzonder smaakvol!

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Irene van Steenbergen
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.