Rama Tours

Rondreis Maleisisch Borneo

Het land Maleisië is verdeeld over twee verschillende eilanden. Het westelijke schiereiland Maleisië en het eiland Borneo, wat gedeeld wordt met Maleisië, Indonesië en Brunei. Maleisisch Borneo is de ideale reisbestemming wanneer u op zoek bent naar wildlife, ongerepte jungle, cultuur en ontspanning. Heeft u altijd al eens oog in oog willen staan met de koning van het oerwoud? Tijdens een rondreis in Maleisisch Borneo kunt u orang-oetans in hun natuurlijke habitat tegenkomen, jungle tochten maken en snorkelen tussen kleurrijke koraalriffen.

Vrijblijvend reisplan aanvragen »

Voorbeeldreizen

De ongerepte natuur van Maleisisch Borneo

Maleisisch Borneo is een fantastische plek voor een liefhebber van ongerepte natuur. De provincies Sabah en Sarawak zitten vol met natuurparken. Het ene park nog mooier dan het andere. In Sarawak ligt bijvoorbeeld het Mulu National Park, wat een schitterende jungle, ondergrondse grotten en kalkstenen stalagmieten heeft. Maleisisch Borneo heeft bovendien een enorme variatie aan wilde dieren en planten. Van kleurrijke vogels tot allerlei soorten apen. Tip: Langs de Kinabatangan vindt u prachtige bossen met veel zeldzame vogels.

Het land van de orang-oetans

De Maleisische jungle zit vol met wilde dieren, het is dan ook de perfecte plek om wildlife te spotten. Maleisisch Borneo staat bekent om de orang-oetans, deze zijn erg zeldzaam en maar op een paar plekken in de wereld te zien. In Maleisisch Borneo heeft u de kans om deze zeer intelligente apensoort te zien. Als vanzelfsprekend blijven het natuurlijk wilde dieren, dus u bent er nooit zeker van of u ze ook echt gaat zien. Wilt u er wel zeker van zijn? Ga dan naar het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre of het Semonggoh Rehabilitation Centre. Hier worden de orang-oetans namelijk tijdelijk opgevangen. Daarnaast zijn er nog veel meer wilde dieren in de ongerepte jungle zoals neusapen, spookdiertjes en als u geluk heeft kunt u zelfs dwergolifanten spotten. Naast dat u een prachtige jungle trekking kan maken, kunt u ook de Gunung Kinabalu beklimmen. Een beklimming op deze prachtige berg is een echt avontuur met als beloning één van de mooiste panorama uitzichten.

Duiken op Sabah

Na alle actieve trekkingen, is het uiteraard heerlijk om even tot rust te komen. In Maleisisch Borneo zijn er dan ook een hoop prachtige witte zandstranden te vinden. Voor de kust van Kota Kinabula liggen eveneens prachtige eilanden, waar u kunt snorkelen tussen het kleurrijke koraal met talloze vissen om u heen. Houdt u van duiken? Plan dan genoeg tijd in Sabah. Hier vindt u een van de meest spectaculaire duikplekken ter wereld: Sipadan!

Rondreis Maleisisch Borneo met Rama Tours

Het mooie van Maleisisch Borneo is dat u uw reis zo avontuurlijk kunt maken als u zelf wilt. Of u nu prachtige meerdaagse jungle trekkingen wilt maken of heerlijk wilt ontspannen op een wit zandstrand, het kan allemaal! Bij Rama Tours kunt u een compleet verzorgde reis boeken. U geeft ons uw wensen, periode en budget door en vervolgens gaan wij aan de slag met het samenstellen van een op maat gemaakt reisplan. Als reisspecialist van Zuidoost-Azië weten wij precies wat er mogelijk is en garanderen wij samen met onze lokale partners een compleet verzorgde rondreis. Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvend reisplan aanvragen »

Onze recensies
Recensies

Rama Tours wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.3 uit 10 op basis van 128 beoordelingen

Meer recensies

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag: 020-6734773 of info@ramatours.nl

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.