Down Under naar New Zealand.

Na reeds vele jaren met Ramatours, meer dag 20 jaar, naar Azië gereisd te hebben ,
was onze bestemming begin 2019 dit maal New Zealand. Dat is niet met Azië te vergelijken, want dit is een bezoek aan een land met een westerse cultuur pas 150 jaar oud bestaande uit twee eilanden die beiden een geheel andere natuur hebben. Geen resorts met grote zwembaden en bounty standen, maar B&B en hotels en daarbij ook nog eens een self drive van totaal 5500 km. Na een lange voor studie onze ideeën met het Ramatour team gedeeld met het verzoek om een 6 weken trip voor te bereiden.
Bezoek aan de highlights van het Noorder- en het Zuidereiland met als afsluiting een aantal dagen naar de Cook Islands in de Pacific.
De voorstellen en later de uitwerking van onze trip was geheel naar wens. Wij zijn geen echte wandelaars, en dat is toch wel een van de bijzondere attracties in dit land, waren onze verblijven zo ingericht dat met de stops van 2 a 3 dagen per locatie, genoeg te doen en te zien was om een brede indruk van dit bijzondere continent te krijgen. Ook de mix tussen verblijf en de drie grote steden en verder veel bezoeken aan natuur gebieden, gaf telkens weer een uitdaging van wat nu weer op ons pad zou gaan komen.
Het Noordereiland is vooral mooie standen en vulkanische meren en kraters, het Zuidereiland is vooral overweldigende natuurschoon zowel aan de kusten als in het binnenland. Het auto rijden op de rustige tweebaanswegen is geen enkel probleem. Links rijden went zeer snel.
Het verblijf op Cook Island is verrassend. Met een rond weg van 36 km is alles eenvoudig te bezoeken met de lokale bus. Super kleine en grote resorts direct gelegen aan een bounty strand met heerlijk warm zeewater. Een echte aanrader.
Met een stop over op zowel op de heen- als terugreis in Singapore is deze enorme vlieg afstand goed te overbruggen.

De lokale agent van Ramatours in New Zealand heeft alles bijzonder goed geregeld. Het route boek was behulpzaam en correct. Veel goede aanwijzingen en suggesties. De Hotels en B&B van hoge kwaliteit en gastvrijheid.

Team Ramatours dank voor jullie service en toewijding. Een grote wens van ons om Down Under te bezoeken is in vervulling gegaan.

Speciale dank aan Mirjam Baakman van Ramatours.

Rabina en Hans Sijthoff
Rotterdam 2019.