Mei/juni 2019 Rondreis Thailand met gezin (6 personen)

Nouvo City Hotel, Bangkok
Geweldige stad. Goed te doen om zelf excursies te regelen. Jammer dat we ons onvoldoende gerealiseerd hadden dat de floatingmarkt door ons alleen op de aankomstdag te zien was.
De fietstour bij Co v. Kessel is een echte aanrader. Enthousiaste gidsen en je krijgt een mooie indruk van Bangkok.
Prima hotel met hele aardige en behulpzame medewerkers. Schone kamers en 2 zwembaden.
Hotel opende op de dag van vertrek het ontbijt speciaal voor ons een uurtje eerder.

Chang Mai:
Een geweldige villa waar we echt als VIP zijn behandeld, niets was te gek en het ontbijt en eten werd op verzoek op het terras geserveerd.
Ran -Tong save and rescue elephant center voelde een beetje dubbel aan, het is mooi om te zien dat ze deze olifanten opvangen maar om er nu een fok programma naast te hebben voor de bestaan van het center gaf een dubbel gevoel. Was wel een belevenis om de olifanten van zo dicht bij te bewonderen.

We hebben een fietstocht naar de grand canyon gedaan waar we een bezoek hebben gebracht aan het waterpark, omdat we in het voorseizoen zaten waren we hier met max 20-30 bezoekers en hadden we het park voor ons zelf. Onze kinderen hebben enorm genoten om uitdagingen aan de gaan met de locals van het park.

Bij het vertrek was er een klein misverstand omdat de medewerkers dachten dat het ontbijt en de huur van de fietsen nog moesten afrekenen maar dat zat bij de prijs in.
We hebben het netjes uitgelegd en de factuur is netjes gecorrigeerd.

Om Chang Mai te bezoeken hadden we er een dag langer moeten zitten.

Railay Great View;
Transport er naar toe was een belevenis, met 6 personen en de bestuurder in een soort tuk-tuk we hebben enorm gelachen.
Bij aankomst op het resort was er een misverstand want de medewerker gaf aan dat wij alles nog moesten betalen, gelukkig is het Engels van onze oudste zoon beter en het bleek dat jullie met creditkaart hadden betaald. Toen we de kamers wilde verdelen bleek er voor onze 2 jongste zonen geen kamer te zijn met 2 enkele bedden, we kregen niet echt de indruk dat de medewerker haar best deed om het op te lossen. Er is een kleiner bedje bij geplaatst wat voor 1 nacht zou zijn, de volgende dag navraag gedaan maar ze gaf aan dat ze vol zaten, toen wij via booking.com liet zien dat je nog kon boeken kwam er beweging in de zaak. Helaas werd een kamer bijna aan de andere kant aangeboden en hebben we toen op aandringen bij onze jongste ervoor gekozen om het te laten zoals het was.

Tevens wil ik je melden dat het park Railay Great View heet maar dat er door de hoge en dichte bebossing bij weinig huisjes je de zee nog kan zien..(jammer want de locatie is prachtig)

We hebben nog bij een local een longtail boot gehuurd waarmee we een dag op pad zijn geweest, een echte aanrader om dit bij locals te boeken en een stuk voordeliger.

Tam Khlong Sok
Deze locatie was voor ons het minste van deze vakantie erg commercieel ingesteld voor alles moest je extra betalen, ontbijtje had je keuze uit 4 kleine dingen met Thee of Koffie of een sapje maar als je thee en een sapje wilde hebben moest je bijbetalen. Het bedlinnen was echt vies, hebben dit de volgende ochtend aangegeven waarna ze het hebben verschoond.
We hebben fietsen voor 2 uurtjes gehuurd waarvan er een aantal met slechte remmen en versnellingen die niet goed werkte maar we moesten het volle pond (dag huur) gewoon betalen.

Wat een echte aanrader is om daar te doen is bij de Rungfah Farm Stay te gaan koken en eten. Een GEWELDIGE ervaring om uit zijn eigen tuin de producten te plukken en deze met elkaar klaar te maken en daarna zelf op te eten. Ze komen je ophalen en brengen je ook weer terug naar het resort. Zij zijn in de opstart fase om hutjes te gaan verhuren, misschien iets voor jullie?

Het vertrek met de medewerker liep niet echt vlot, eerst kregen we te horen dat we op tijd aanwezig moesten zijn omdat we naar een lokale bus zouden worden gebracht, toen ze uiteindelijk begreep dat jullie voor ons het transport hadden geregeld moesten we om 10:30 vertrekken want we zouden om 14:00 bij de ferry moeten zijn. Toen we bij de Ferry aankwamen bleek die pas om 15:30 te gaan.. Daardoor te lange reisdag. Jammer.

Koh Samui:
Mooi resort met voor ons een prima accommodatie, 2 kamers met een tussendeur.

De medewerkers zijn er heel aardig en behulpzaam. We hebben diverse keren een taxi genomen om er op uit te gaan wat daar prima te doen is.
Onze kinderen zijn nog een dagje gaan vissen en Diane en ik hebben toen een rondje eiland gedaan. De night market is een echte aanrader, gezellig lekker struinen over de markt.
In het straatje bij het hotel heerlijk eten. Daar ook een local aangesproken voor een massage voor 5 personen waarna van diverse locaties medewerkers aankwamen om deze te verzorgen.

Al met al een bijzonder belevenis waar we nog lang op terug zullen kijken.
Heerlijk land waar je zelf makkelijk excursies kunt regelen. De hotels en transfers weer super geregeld.
Wij blijven Rama Tours promoten en wij sparen weer voor de volgende reis.