Rama Tours
9,4
36 beoordelingen

Volg ons op:

Auteur
Irene van Steenbergen
Reisspecialist
Stel een vraag
reisspecialist irene | rama tours hoofdfoto

  Irene van Steenbergen

  Mijn persoonlijke verhaal

  Van jongs af aan droomde ik over exotische plekken, tropische stranden en avonturen. Toen ik ging nadenken over een studiekeus was toerisme een logische keus voor mij. Na het behalen van mijn HTRO (Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs) diploma was ik nog niet uitgeleerd. Het ontdekken en proberen te begrijpen van verschillende culturen en achtergronden hebben mij altijd geïnteresseerd. Daarom ben ik een master Social and Cultural Anthropology aan de VU in Amsterdam gaan volgen. De combinatie van beide studies sluiten goed op elkaar aan en zo heb ik mij verder kunnen verdiepen. Mijn eerste verre reis in 2007 ging naar Thailand en sindsdien heb ik het reisvirus echt te pakken. In de afgelopen jaren heb ik veel van de wereld gezien, maar uitgekeken ben ik nog lang niet. In Zuid Oost Azië heb ik Indonesië (Java, Bali, de Gili eilanden, Sumatra, Kalimantan en Flores), Sri Lanka, Thailand, Vietnam en Cambodja bezocht. Met veel plezier werk ik bij Rama Tours en help ik graag om uw eigen droomreis werkelijkheid te laten worden!

  Mijn favoriete foto’s

  Mijn favoriete hotel

  rondreis sumatra cubadak 3

  Paradiso Village Resort Cubadak. Na een prachtige en ook intensieve rondreis over Sumatra eindigde mijn rondreis op het verborgen bounty eilandje Cubadak. Een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van het strand en de groene omgeving. Op het eilandje is dit het enige resort met slechts 12 bungalows. De bungalows zijn sfeervol en gebouwd van natuurlijke materialen wat perfect past in de omgeving. Je verblijft hier op basis van volpension en de eigenaren kunnen fantastisch koken.

  Mijn Hoogtepunt in Zuidoost-Azië

  Mij hoogtepunt in Zuidoost-Azië is een meerdaagse boottocht langs de Komodo eilanden. Met een omgebouwde vissersboot heb ik 3 dagen door een adembenemend mooie omgeving gevaren. De zee is prachtig van azuurblauw tot heldergroen met een kleurrijke onderwaterwereld. Tijdens het snorkelen valt er heel wat moois te zien en heb ik zelfs het geluk om schildpadden voorbij te zien zwemmen! Ook zijn er mantaroggen te spotten, maar deze heb ik helaas gemist. Tijdens het varen maak je diverse stops bij verschillende eilandjes zoals Sandy Beach, Pink beach en Kanama eiland. Het mooiste uitzicht vond ik vanaf Padar eiland. Niet te ontbreken tijdens deze tour is natuurlijk een bezoek bij de reusachtige Komdodo varaan. Op de eilanden Rinca en Komodo ben ik samen met een ranger en een grote stok op pad gegaan en oog in oog met deze indrukwekkende beesten gestaan. Ze kunnen wel meer dan 3 meter lang worden en zijn razendsnel dus ik ben netjes op afstand blijven kijken. Wat een ervaring! s’ Nachts sliep ik buiten op het dek van de boot op een matras met klamboe. De temperatuur is dan heerlijk en het uitzicht over de sterrenhemel sprookjesachtig.

  Mijn favoriete gerecht in Azië

  Het lekkerste Aziatische gerecht is lastig kiezen, maar een authentieke Thaise tom kha kai behoort tot mijn favorieten. Een lekkere pittige kokossoep met kip, paddenstoelen, rode peper, laoswortel, citroengras, limoenblad en koriander. De combinatie van licht zurig, een beetje zoet, maar ook zout en romig is perfect. Niet voor niets is deze soep wereldberoemd!

  Terug naar reisspecialisten

  Recente reisverslagen van Irene