Rama Tours
9,4
36 beoordelingen

Volg ons op:

saskia rama tours
Auteur
Saskia Louwrink
Reisspecialist
Stel een vraag
reisspecialist saskia louwrink hoofdfoto 1700x1000

Saskia Louwrink

Mijn persoonlijke verhaal

Mijn liefde voor verre reizen is begonnen toen ik in 2003 voor mijn studie een reis naar China mocht maken. Ik dacht toen deze kans moet ik pakken, hier kom ik nooit meer! Inmiddels ben ik al diverse malen in China geweest en heeft Azië mijn hart gestolen. Wat ik vooral zo mooi en leuk vind aan deze regio is het leven op straat, de andere architectuur en vele culturen. Ik geniet het meest als ik mij samen met mijn vriend en zoontje onderdompel in het lokale leven. Een bezoek aan een (nacht)markt, ontmoetingen met locals, prachtige tempels en stuppa’s maar ook juist soms de eenvoud van een lokaal gerecht. Ik werk al ruim 18 jaar in de reiswereld en heb dan ook van mijn passie mijn werk gemaakt. Landen die ik de afgelopen jaren heb mogen bezoeken zijn onder andere Myanmar, India, Nepal, Sri Lanka, Malediven, Bali, Japan,  Zuid-Korea, Taiwan en Tibet. En hoog op mijn wensenlijstje staan momenteel nog Vietnam en Maleisië!

Mijn favoriete foto’s

Mijn favoriete hotel

rondreis india kerala backwaters houseboat 16

Na een indrukwekkende reis door het drukke India vond ik het heerlijk om even te ontspannen op de backwaters aan boord van een traditionele kettuvallam. Deze ‘woonboot’ is van alle gemakken voorzien en het personeel zorgt ervoor dat je niks anders hoeft te doen dan genieten. Je vaart door het prachtige landschap en ziet het lokale leven aan je voorbij gaan. Mensen die werken op het land, naar school gaande kinderen, moeders die een wasje doen. En dat allemaal onder het genot van een kopje ‘chai’ en een lekker maaltijd

Mijn hoogtepunt in Zuidoost-Azië

rondreis myanmar bagan hoogtepunt 10

Zonder twijfel Bagan in Myanmar, de oude hoofdstad. Het is prachtig gelegen aan de Irrawaddy rivier en op de uitgestrekte vlakte liggen duizenden indrukwekkende pagodes en tempels. Mooi bij zonsopkomst vanuit een luchtballon, overdag op de fiets of bij zonsondergang vanaf 1 van de hoger gelegen tempels. Het uitzicht is adembenemend mooi. Het lijkt of de tijd heeft stil gestaan en elke tempel heeft weer iets unieks.

Mijn favoriete gerecht in Azië

reisspecialist saskia louwrink favoriete eten dimsum

Je kan mij echt s ’nachts wakker maken voor dumplings. Er zijn natuurlijk zoveel soorten en elk land heeft vaak zo zijn eigen specialiteit en versie. Ben vooral gek op de Japanse Gyoza en op de Chinese met bouillon gevulde Xiaolongbao. Als ik in Azie ben check ik altijd of er ergens in het land waar ik doorheen reis een ‘Din Tai Fung’ is. Dit is een restaurant keten gespecialiseerd in dumplings en in Hong Kong kreeg dit restaurant zelf een Michelin ster!

Terug naar reisspecialisten