Rama Tours

Kovalam (Poovar), Poovar Island Resort

Ten zuiden van Kovalam, op ongeveer een uur rijden ligt Poovar. Een gemoedelijk dorp in de backwaters. Tussen de backwaters en de zee ligt het Poovar Island resort. Werkelijk een magnifieke plek. Het resort is alleen met de boot te bereiken en de tocht er naar toe is al geweldig. Achter u liggen de backwaters en voor u een uitgestrekt wit zandstrand. Een plek bij uitstek om te ontspannen en te genieten van rust en mooie natuur. Poovar Island is ook speciaal geschikt voor meerdaagse en -weekse Ayurvedische pakketten.

Kamers

Poovar Island resort biedt diverse typen kamers. De standaard kamers bevinden zich in het midden van het resort. Gezellig ingericht en met een Frans balkonnetje. De kamers beneden hebben een veranda met hangmat. Daarnaast zijn er nog de luxere suite rooms. Vooraan het resort, aan het water liggen de topkamers; drijvend op het water met grote ramen en balkon uitkijkend over de zee. De inrichting is wel wat soberder maar de plek maakt het meer dan goed. Apart te vernoemen is het speciale Ayurveda gedeelte. Alleen gasten die minimaal een twee-weeks Ayurveda arrangement boeken mogen hier blijven. De kamers zijn luxe met mooie open badkamer en rondom het eigen zwembad gelegen. Andere gasten mogen hier dan ook niet komen.

Faciliteiten

De belangrijkste activiteit is hier het prachtige en uitgebreide Ayurveda centrum. Ze hebben een eigen dokter die de behandelingen voor u uitstippelt. U kunt kiezen voor losse behandelingen en massages of voor een compleet arrangement van bijvoorbeeld twee weken. Bij het laatste verblijft u in het speciale Ayurveda gedeelte met speciaal vegetarisch restaurant en eigen zwembad. Poovar Island organiseert ook boottochten door de achter gelegen backwaters en ze brengen u op verzoek naar het strand of een nabij gelegen hotel om een keer ergens anders te eten. Uiteraard beschikt het hotel zelf ook over een goed restaurant en een bar.

Meer informatie rondreis India »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Irene van Steenbergen
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.