Rama Tours

Gunung Rinjani

Het landschap van Lombok wordt gedomineerd door de Gunung Rinjani, de hoogste vulkaan van Indonesië, buiten Papua. De Rinjani torent met 3.726 meter uit boven een groep bergen die het noordelijk centrale deel van het eiland beheersen. De laatste uitbarsting van deze vulkaan was in 2016. Tegen de hellingen van de Gunung Rinjani liggen kleine dorpjes, van waaruit u mooie wandelingen kunt maken door rijstvelden waarbij u zo nu en dan stuit op een ijskoude waterval.

Voor bergbeklimmers is de Gunung Rinjani een onweerstaanbare uitdaging. De beklimming van deze 3700 meter hoge vulkaan is pittig, maar wordt beloond met een adembenemend uitzicht over het niervormige kratermeer Segara Anak. Dit vulkanisch gevormde meer ligt op ongeveer 2000 meter hoogte. Het schouwspel tussen schaduw en licht over het blauwe kratermeer zal een onvergetelijke ervaring zijn! Neem gerust een duik in het kratermeer, het water is namelijk aangenaam (tussen de 20-22 graden Celsius), terwijl de gemiddelde temperatuur van een bergmeer ongeveer 15 graden Celsius is.

U kunt in 2 of 3 dagen tijd de top van de Rinjani berg beklimmen. De eerste dag loopt u vanaf het beginpunt naar drie grote heuvels, die eerst beklommen moeten worden om vervolgens bij het eindpunt van de eerste dag te komen: de kraterrand. In een tentje op de kraterrand zal worden overnacht. Er zullen dragers meegaan die de tenten opzetten en voor (warme) maaltijden zorgen. De eerste avond heeft u prachtig uitzicht vanaf de kraterrand op de RInjani berg. Op dag 2 zult u  vroeg in de morgen de top van de berg beklimmen. U vertrekt al in de nacht om bij zonsopkomst de top te bereiken. Het uitzicht tijdens de zonsopkomst is fenomenaal. Eenmaal aan de top daalt u af naar het kamp waar uw tentje staat, waarna optioneel nog een wandeling naar het kratermeer en een bezoek aan een hotspring mogelijk is. De derde dag keert u terug naar het beginpunt via een wandeling door het regenwoud.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Simone Deckers
Managing Director / Eigenaar
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gunung Rinjani | Rama Tours
Gunung Rinjani

Het landschap van Lombok wordt gedomineerd door de Gunung Rinjani, de hoogste vulkaan van...

Lees meer
Gunung Rinjani | Rama Tours
Gunung Rinjani

Het landschap van Lombok wordt gedomineerd door de Gunung Rinjani, de hoogste vulkaan van...

Lees meer