Rama Tours

Mataram

Hoewel veel reizigers Mataram links laten liggen op weg naar het dichtstbijzijnde strand, is deze hoofdstad van Lombok zeker een stop waard. Mataram bestaat eigenlijk uit drie dorpjes die in elkaar overgaan: Ampenan (de havenstad), Mataram (het bestuurscentrum) en Cakaranegara (de handelstad). Mataram is de bestuurlijke hoofdstad van Lombok en wordt gekenmerkt door moderne regeringsgebouwen. Mooie, brede lanen met veel schaduw maken het een aangename stad voor een wandeling.

Ook kunt u in Cakaranegara de Pura Meru bezoeken, de grootste tempel op Lombok. Verder is het in 1744 gebouwde waterpaleis Taman Narmada absoluut de moeite van een bezoek waard. Deze hindoeïstische plek is gebouwd als recreatiepark waar de god Shiva kan worden aanbeden. Het waterpaleis moest een afspiegeling vormen van de Rinjani vulkaan en het kratermeer. De naam Narmada komt van een zijtak van de Ganges, de Narmada Nadi, een heilige rivier in India. Er staan diverse gebouwen op het terrein. Zo is er de Bale Petirtaan, in het Nederlands vertaald “fontein van de eeuwige jeugd”. Het water dat uit de fontein komt het volgens de overleveringen een heilzame werking en de gelovigen wassen hun gezicht met dit heilige water.

Een andere bekende tempel op Lombok is de Pura Linsar, gebouwd door Balinese hindoes in 1714. Deze tempel is voor meerdere geloven een belangrijke plek: zo komen de lokale Sasaks, die hun eigen religie Wektu Telu beoefenen, ook naar deze tempel om te bidden.

Een schitterend gebouw om te bekijken is de moskee van Mataram. Deze moskee heeft prachtige felgekleurde torens. De bewaking is uiterst vriendelijk en legt van alles uit over de bouw van de moskee. Er gaat een lift naar de top van een van de 113-meter hoge torens. Vanaf hier heeft u een uitstekend zicht op Mataram.

Op de lokale markt van Mataram, de Cakranegara markt genaamd, kunt u allerlei spullen kopen: van agrarische producten tot vee, van souvenirs tot edelstenen en van vis tot huishoudelijke artikelen. Veel winkelplezier!

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Saskia Louwrink
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mataram | Rama Tours
Mataram

Hoewel veel reizigers Mataram links laten liggen op weg naar het dichtstbijzijnde strand...

Lees meer
Mataram | Rama Tours
Mataram

Hoewel veel reizigers Mataram links laten liggen op weg naar het dichtstbijzijnde strand...

Lees meer