Rama Tours

Tetebatu

Het heuvelachtige landschap van Tetebatu, gelegen op de hellingen van de Rinjani, wordt bepaald door groene sawa’s, uitgestrekte tabaksplantages, dichte bossen en verborgen watervallen. Door de hogere ligging heerst er een aangename temperatuur en leent dit gebied zich prima voor lange wandelingen door de pittoreske dorpjes en eindeloze rijstvelden.

Het apenbos van Tetebatu (Taman wisata Tetebatu) is in vergelijking met het apenbos van Bali een rustige plek. In het park leven veel makaken, de meest voorkomende apensoort in Indonesië. Er zijn 23 verschillende soorten makaken en de genen van makaken lijken heel veel op die van de mens. Maak samen met een gids een prachtige wandeling door het park. Onderweg legt de gids veel uit over de rijstvelden en plantages en laat hij de meest mooie plekjes zien. Aan het einde van de tocht kunt u heerlijk afkoelen bij een paar prachtige watervallen.

Ook zijn de watervallen van Jukut (Air Terjun Jukut) erg mooi. De watervallen worden omringd door prachtig onaangetast regenwoud. Het water klettert van 20-meter hoogte naar beneden. Vanaf Tetebatu is het een wandeling van 2 uur door de rijstvelden. Onderweg komt u allerlei kruiden, planten en vruchten tegen waaronder vanille, orchideeën, gemberplanten, nootmuskaatbomen en avocadobomen. Deze kruiden en specerijen zijn hier goedkoop aanschaffen om mee te nemen naar huis. Eventueel is deze plek ook met de scooter te bereiken.

Het dorpje Kotaraja ligt op ongeveer 5 km afstand van Tetebatu en hier doet de lokale bevolking aan stokgevechten (ook wel peresehan genoemd). Hierbij worden ceremoniële gevechten gehouden tussen jonge Sasak mannen waarbij ze elkaar slaan met rotanstokken. De gevechten zijn een lokaal spektakel.

Mocht u meer willen leren over de lokale keuken van Lombok, dan kunt u een kookcursus volgen. Tijdens de kookcursus leert u lokale gerechten te bereiden. Het bekendste gerecht uit Lombok is de vegetarische delicatesse plecing kangkung – waterspinazie met sambal. Ook kunt u zelf koffiebranden, een proces waarbij met de hand bonen worden gemalen. U zult versteld staan hoeveel moeite het hele proces eigenlijk kost!

Meer informatie rondreis Lombok »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Joanne Weenk
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeeldreizen met dit hoogtepunt
Tetebatu, Mountain resort | Rama Tours
Tetebatu, Mountain resort

Het Tetebatu Mountain resort is gelegen in Tetebatu, in het groene hart van Lombok...

Lees meer
Tetebatu | Rama Tours
Tetebatu

Het heuvelachtige landschap van Tetebatu, gelegen op de hellingen van de Rinjani wordt...

Lees meer
Tetebatu, Mountain resort | Rama Tours
Tetebatu, Mountain resort

Het Tetebatu Mountain resort is gelegen in Tetebatu, in het groene hart van Lombok...

Lees meer
Tetebatu | Rama Tours
Tetebatu

Het heuvelachtige landschap van Tetebatu, gelegen op de hellingen van de Rinjani wordt...

Lees meer