Rama Tours

Belum Rainforest

Belum Rainforest is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Taman Negara, een vrij onontdekt natuurgebied op West-Maleisië. Tot op heden is het misschien nog wel één van de best bewaarde geheimen van Maleisië. Het park strekt zich uit over een enorme oppervlakte en grenst aan de noordkant aan Thailand. Naar zeggen is dit gebied meer dan 130 miljoen jaar oud en beslaat het ongeveer 300.00 hectare. Officieel heet het Royal Belum State Park.

Belum biedt een enorme diversiteit aan flora en fauna. Liefhebbers van jungletochten en ongerepte natuur kunnen hier hun hart ophalen. U kunt prachtige natuurtochten maken, ook per boot. Onderweg heeft u kans op het zien van herten, wilde zwijnen, insecten en vele soorten tropische bomen en planten. Ook schijnen er een aantal bedreigde diersoorten in het park te leven, zoals Maleisische tijgers en zonneberen, en neushoorns. De kans op het zien van deze diersoorten is echter klein. Vogels ziet u hier wel veel, in het bijzonder de neushoornvogel.

Belum is tevens een van de beste plekken om de grootste bloem ter wereld te spotten: de Rafflesia. Deze reusachtige bloem kan tot wel 7 kilo zwaar worden en staat gemiddeld maar zo’n 6 of 7 dagen in bloei. De eerste dagen is de bloem op z’n mooist, dus informeer ter plaatse of er een bloem in bloei staat (en voor hoe lang al). Een lieflijke bloem is het overigens niet. De Rafflesia verspreidt namelijk een nare geur (denk aan rottend vlees) om insecten aan te trekken die voor bestuiving zorgen. De grootst gemeten bloem ooit is maar liefst 111 centimeter in doorsnee!

Binnen Belum ligt Lake Temenggor, het op één na grootste meer in West-Maleisië (Lake Kenyir staat op nummer 1). In het meer leven vele soorten zoetwatervissen. Vissers komen er daarom graag. Verder zijn er meerdere (kleine) eilanden in het meer gelegen. Het eiland Pulau Banding is er één van, en op dit eiland is het mooie Belum Rainforest Resort gelegen. Dit resort ligt prachtig tegen de heuvel aan bij de ingang van het Belum Rainforest. Het is een eco-vriendelijk hotel met waanzinnig uitzicht over het meer en de jungle. Na een inspannende dag is het hier heerlijk vertoeven!

Vanuit Belum Rainforest Resort kunt u al wandelend de indrukwekkende omgeving verkennen. Trekkingen dienen wel onder begeleiding van een gids plaats te vinden, maar dat vindt menig bezoeker geen probleem. De gids wijst u precies de weg, weet de mooiste plekjes te vinden en zal u meer vertellen over het park. U kunt kiezen voor een trekking naar Upper Belum of Lower Belum. Upper Belum is primair regenwoud. Dat wil zeggen dat het gebied grotendeels onaangetast is, en bestaat uit bomen en planten die van nature zijn ontwikkeld, zonder invloeden van de mens. Lower Belum is secundair regenwoud en dat staat voor (her)bebossing door menselijk handelen of door de natuur zelf. Wilt u naar Upper Belum, houdt er dan rekening mee dat we voorafgaand aan uw reis een toelatingsbewijs dienen aan te vragen.

Tot slot kunt u tijdens uw verblijf in Belum ook een bezoek brengen aan een Orang Asli dorp en kennis maken met de leefomgeving en tradities van de oorspronkelijke bewoners van West-Maleisië.

Al met al is er in Belum genoeg te doen. Gaat u dus naar West-Maleisië en houdt u van natuur, overweeg dan zeker om Belum in uw reis op te nemen. Het is absoluut de moeite waard.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Joanne Weenk
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeeldreizen met dit hoogtepunt
Belum, Belum Rainforest resort | Rama Tours
Belum, Belum Rainforest resort

Middenin de mooie jungle van Belum ligt het Belum Rainforest resort.

Lees meer
Belum Rainforest | Rama Tours
Belum Rainforest

Belum Rainforest is één van de best bewaarde geheimen van West-Maleisië.

Lees meer
Belum, Belum Rainforest resort | Rama Tours
Belum, Belum Rainforest resort

Middenin de mooie jungle van Belum ligt het Belum Rainforest resort.

Lees meer
Belum Rainforest | Rama Tours
Belum Rainforest

Belum Rainforest is één van de best bewaarde geheimen van West-Maleisië.

Lees meer