Rama Tours

Perhentian Islands

De Perhertian eilanden liggen voor de oostkust van Maleisië en staan bekend om hun parelwitte stranden en mooie koraalriffen. Deze kleine eilandengroep bestaat uit twee eilanden: Pulau Perhentian Besar (besar betekent groot) en Pulau Perhentian Kecil (kecil betekent klein). Beide eilanden zijn even mooi.

De Perhentian eilanden zijn te bereiken met een fast ferry. Deze vertrekt vanaf Kuala Besut jetty, even ten zuiden van de stad Kota Bharu. Kuala Besut jetty is een enigszins chaotisch doch gezellig haventje met veel locals die eten en drinken verkopen. Vanaf het haventje vertrekken veel bootjes naar de eilandjes voor de kust. Naar de Perhentians is het ongeveer 45 minuten varen.

De eilanden zijn erg populair, met name bij backpackers. Het aanbod aan leuke accommodaties is dan ook vrij groot. De resorts en hotelletjes die wij doorgaans boeken liggen altijd idyllisch aan het prachtige witte zandstrand. Vanaf uw chalet of hotelkamer loopt u zo de azuurblauwe zee in en waant u zich in een klein paradijs. De sfeer is er heel relaxt!

Een van de hoofdredenen om de Perhentian eilanden te bezoeken is de onderwaterwereld. Perhentian valt onder Terengganu Marine Park en is een beschermd gebied. Om deze reden zijn de condities van de onderwaterwereld uitstekend, al gaat de kwaliteit op sommige plekken wel achteruit. Gelukkig zijn er nog wel plekken te vinden waar u vanaf het strand met een snorkelset het water in kunt lopen en op zoek kunt gaan naar bijzondere vissen en andere zeedieren. Om mooi koraal te zien is het echter beter om een snorkeltrip te boeken. Wilt u liever duiken? Er zijn op de eilanden ook meerdere duikscholen te vinden waar u voor een prima prijs uw PADI kunt halen.

Op de Perhentians zijn geen wegen; wel loopt er een aantal junglepaden over de eilanden. Om op het andere eiland te komen, wordt er veel gebruik gemaakt van watertaxi’s.

Mocht u in de wintermaanden naar West-Maleisië willen gaan, dan raden we aan om het eiland Langkawi op te nemen in de reis, want gedurende de natte moesson zijn de meeste hotels op de eilandjes in de Zuid-Chinese zee gesloten.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Quinn Montvidas
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeeldreizen met dit hoogtepunt
Perhentian Islands | Rama Tours
Perhentian Islands

De Perhertian eilanden liggen voor de oostkust van Maleisië en staan bekend om hun parelwitte stranden.

Lees meer
Perhentian Islands | Rama Tours
Perhentian Islands

De Perhertian eilanden liggen voor de oostkust van Maleisië en staan bekend om hun parelwitte stranden.

Lees meer