Rama Tours

Rawa Island

Voor de zuidoostkust van West-Maleisië, op een kleine 30 minuten varen van de haven van Mersing, ligt een reeks prachtige (kleine) eilanden waarvan Rawa Island, ofwel Pulau Rawa, misschien één van de mooiste eilandjes is. Rawa Island heeft prachtige witte zandstranden, kristalhelder water, wuivende palmbomen en er waait een heerlijk tropisch briesje. De termen tropisch, idyllisch en paradijselijk zijn hier zeer van toepassing!

Rawa is vernoemd naar de (witte) bonte muskaatduif en maakt deel uit van de Seri Buat-archipel, een archipel die uit maar liefst 64 eilanden bestaat (niet alle eilanden zijn toegankelijk of bewoond). Tioman behoort ook tot deze archipel en staat met stip op 1 als het gaat om de populariteit. Rawa is minder bekend en wordt ook minder bezocht, maar dat is tegelijkertijd ook de charme van het eiland. Het is de uitgelezen plek om te ontspannen na een rondreis over het vaste land van Maleisië, want hier hoeft u helemaal niets. U kunt heerlijk luieren op het strand en eindelijk beginnen aan dat ene boek dat u zo graag wilt lezen. U kunt een duik nemen in de Zuid-Chinese Zee, genieten van een massage, of snorkelen langs het natuurlijke koraalrif op slechts enkele meters van de kust. Perfect voor kinderen! Evenals Tioman valt Rawa namelijk onder de Sultan Iskandar Marine Park. Dat betekent dat de blauwgroene wateren rondom het eiland met zijn koraalriffen en kleurrijke vissen zijn beschermd. Ook de zonsondergang vanaf het strand is erg mooi!

Zoals ook te zien is op de kaart is Rawa beduidend kleiner dan Tioman. Er loopt slechts één weg over het eiland. U kunt via deze weg in 20 tot 30 minuten (afhankelijk van uw conditie) naar de top van Rawa wandelen voor een prachtig panoramisch uitzicht over het eiland en de zee. Ook de zonsopgang is waanzinnig vanaf de top! Afgezien van de twee resorts op het eiland, die beiden aan het strand liggen, bestaat het eiland verder uit natuur en kliffen. Er is wel een cactussentuin van Rawa Island resort, erg leuk! Hier loopt u langs als u het pad volgt naar boven. Rawa Island resort is het meest bekende resort op het eiland en met zijn 77 kamers tevens het grootste resort. De enige voertuigen die u op het eiland tegenkomt zijn de (golf)karren van dit resort.

Rawa is een oase van rust (vooral doordeweeks en in het laagseizoen) en een prachtig eiland om toe te voegen aan uw reis door Maleisië.

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Joanne Weenk
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rawa Island, Rawa Island resort | Rama Tours
Rawa Island, Rawa Island resort

Rawa Island resort ligt op het gelijknamige tropische eiland Pulau Rawa.

Lees meer
Rawa Island | Rama Tours
Rawa Island

Rawa Island is een idyllisch eiland met prachtige witte zandstranden, kristalhelder water, en wuivende palmbomen.

Lees meer
Rawa Island, Rawa Island resort | Rama Tours
Rawa Island, Rawa Island resort

Rawa Island resort ligt op het gelijknamige tropische eiland Pulau Rawa.

Lees meer
Rawa Island | Rama Tours
Rawa Island

Rawa Island is een idyllisch eiland met prachtige witte zandstranden, kristalhelder water, en wuivende palmbomen.

Lees meer