Rama Tours
Bagan | Rama Tours
Bagan

In Bagan, gelegen in een droge vlakte en grenzend aan de Irrawaddy rivier, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In deze uitgestrekte vlakte liggen duizenden indrukwekkende pagodes en tempels, gebouwd in de 11de, 12de en 13de eeuw, toen Bagan de hoofdstad van Myanmar was. U kunt deze het beste per paard en wagen bezichtigen. In de ochtend of avond kunt u een van de hogere tempels beklimmen, bijvoorbeeld de Ananda tempel, een architectonisch hoogtepunt in de vorm van een Grieks kruis. Vanaf boven heeft u dan een schitterend uitzicht over de vlakte en kijkt u in het zachtrode licht van de laagstaande zon neer op de vele ruïnes. Om bij te komen van de overweldigende schoonheid van deze bouwwerken, kunt u een bezoek brengen aan de Nyaung Oa markt of de vele ambachtelijke fabriekjes waar onder meer lakwerk op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd. Voor een extra bijzondere ervaring kunt u een luchtballonvaart maken boven Bagan. Vanuit hoog in de lucht heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. Een unieke ervaring. U kunt dit alleen doen in het droogseizoen (begin oktober tot april).

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Bago | Rama Tours
Bago

De oude hoofdstad Bago uit het 16e eeuwse Mon-koninkrijk ligt 80 kilometer ten noordoosten van Yangon en werd al in het jaar 825 gesticht. Bago wordt meestal bezocht op de terugweg vanaf de Gouden Rots in Khaikhtyo, maar kan ook als dagtocht vanuit Yangon worden aangedaan. Onderweg maakt u dan eerst een stop bij het Htauk Kyant War Memorial, waar 27.000 soldaten uit de Tweede Wereldoorlog begraven liggen. Eénmaal aangekomen in Bago kunt u een bezoek aan de Shwemawdaw Pagoda brengen, de hoogste pagode van Myanmar die maar liefst 114 meter hoog meet. Tevens bezoekt u het Hanthawadi Paleis en het Kanbawza Thadi Paleis welke de thuishaven was van koning Bayinnaung (1551-1581) en helemaal gerestaureerd is in oorspronkelijke staat. Ook interessant is Shwethalyaung, de 55 meter lange liggende Buddha, gelegen bij een interessante markt waar u heerlijk rond kunt dolen. Op de terugweg naar Yangon kunt u nog een leuke stop maken bij een producent van traditionele medicijnen, die bijvoorbeeld worden gemaakt van schorpioen.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
De Gouden Rots (Kyaiktiyo) | Rama Tours
De Gouden Rots (Kyaiktiyo)

De Gouden Rots bevindt zich in Kyaiktiyo op ongeveer 4 tot 6 uur rijden ten oosten van Yangon en is één van Myanmar’s grootste pelgrimsites. De gouden rots is een metershoog granieten rotsblok dat door gelovigen is volgeplakt met bladgoud. De rots balanceert op de rand van de top van de 1200 meter hoge Mount Kyaiktiyo. Boven op de rots is een 6 meter hoge, gouden pagode gebouwd. Volgens de overlevering blijft het geheel in evenwicht door een haar van Boeddha die door hem geschonken zou zijn. De rots zelf zou erg op de schedel van Boeddha lijken. De gouden rots is daarom een belangrijk Boeddhistisch bedevaartsoord. Vrouwen mogen niet te dichtbij de rots komen.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Hsipaw | Rama Tours
Hsipaw

Hsipaw is een landelijk stadje op ongeveer 6 uur rijden ten oosten van Mandalay. De lokale markt is één van de bijzonderste markten in Myanmar. Diverse stammen, zoals de Shan en Kachins komen hier handel drijven. De koele Dauthtawaddy rivier ligt even ten oosten van de markt en is een fijne plek om even af te koelen. Aan de rand van de rivier krijgt u een uniek kijkje in het dagelijkse Birmese leven. Vanuit Hsipaw kunt u wandeltochten maken langs enkele dorpen van de Shan-stam en langs plantages waar het lijkt alsof de tijd stil is blijven staan. Dat hier nog nauwelijks toeristen komen merkt u aan de vriendelijke en verwonderde begroeting van de bevolking. U bezoekt dan onder meer de dorpen “Kun Kyaung”en “Naung Kon”, waar de inwoners zeer bedreven zijn in het maken van bamboe-meubelen en hand-waaiers.

 

Vanaf Hsipaw kunt u per trein naar Nyaung Cho afreizen. Deze treinrit is één van de mooiste ter wereld. U passeert het wereldberoemde Gokteik viaduct, dat 102 meter hoog is. Een bijzonder ervaring!

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Inle Meer | Rama Tours
Inle Meer

Idyllisch, magisch, mysterieus en pittoresk zijn maar een paar van de trefwoorden waarmee het gebied van het Inle-meer wordt aangeduid. Dit meer is bekend vanwege de unieke “één benige” roeiers, pittoreske uitzichten, drijvende markten en op palen gebouwde huizen. Langs en op het Inle meer leven de Intha, afstammelingen van de Mon-stam. Onvergetelijk is het romantische beeld van de Intha-visser die op zijn kleine prauw staat en met één been roeit. U maakt schitterende excursies per boot op het Inle meer, langs de prachtige drijvende tuinen, dorpjes en markten. Onderweg kunt u heerlijk genieten van de prachtige omgeving van rijstvelden en beekjes met daarin badende waterbuffels en spelende kinderen. Hoogtepunten tijdens deze tochten zijn de Phaungh Daw Oo Pagode en het sfeervolle houten Nga Phe Chaung klooster uit het jaar 1850, ook wel bekend als het “springende kat”- klooster.  Of breng een bezoek aan de verborgen schat van het Inle meer, het Shwe Indaing Pagoda complex. Dit is een ruïne uit de 13e eeuw welke pas zeer recentelijk is opengesteld voor toeristen. Bijzonder ook is een ontmoeting met de Palaung bevolking, ofwel de “longnecks”. De vrouwen van deze stam dragen vele ringen om hun nek, waardoor hun nek in de loop der jaren langer is geworden. Het Inle Meer staat tevens bekend om enkele lokale nijverheidsindustrieën; in de dorpen rond het Inle Meer zijn er nog zeer veel lokale ambachten te vinden en worden er onder meer zilveren juwelen, zijden kleding, sigaren en parasollen op traditionele wijze geproduceerd.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Kalaw | Rama Tours
Kalaw

Kalaw is een voormalig brits “hill station” op een hoogte van 1320 m, gelegen aan de rand van het Shan Plateau. Kalaw bereikt u via het kleine dorpje Pindaya, waar u kunt stoppen voor een bezoek aan het rustieke Pindaya meer en de Shwe U Min grot, bekend om zijn honderden Boeddhabeelden. De rit ernaartoe is erg pittoresk, met een fascinerend landschap van plantages, groene heuvelruggen en kleine dorpjes. Kalaw zelf was tijdens de Britse koloniale tijden een populair bergdorp en u kunt hier prachtige wandelingen maken in de bossen. Bezoek de kleurrijke lokale markt en de Thein Taung Pay pagode, gemaakt van bamboe, of verken de lokale dorpjes in de omgeving en geniet van de vergezichten over het mooie heuvellandschap. Vanuit Kalaw kunt u ook prachtige trekkings maken door de hooglanden richting het Inle Meer. Tijdens de tocht bezoekt u meerdere dorpen van lokale minderheden en maakt u van dichtbij kennis met hun authentieke en traditionele leefwijze.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Kengtung | Rama Tours
Kengtung

De Kengtung regio staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan lokale etnische stammen, allen met hun eigen gebruiken, klederdracht en rituelen. In Kengtung zelf kunt u een bezoek brengen aan Kyaing Tong Bazaar, waar u de kans krijgt verschillende “hilltribes” samen te zien, die hier naartoe komen om hun gewassen en producten te verhandelen. In de omgeving kunt u een trekking maken om onder meer dorpjes van de Shan-bevolking en de Wa-stam te bezoeken, maar ook van de “Khun”, de “Lahu” en de “Akha” stammen. Het dorp van de “Akha” bevolking bereikt u door middel van een korte wandeling door plantages en tropische begroeiing. Deze tocht is zeer de moeite waard, omdat de “Akha” vaak geïsoleerd leven en doorgaans prachtig zijn uitgedost met zilveren hoofdversieringen en kleurige klederdracht. In deze dorpen zijn nog een aantal traditionele weverijen en pottenbakkerijen, waar u veel kunt leren over het productieproces van de kleding, stoffen en potten. Wellicht krijgt u ook de kans om de “Ann” bevolking te ontmoeten, een zeer kleine bevolkingsgroep die vooral zwarte kledij draagt, en waarvan de vrouwen zich versieren met kleurige oorbellen.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Loikaw | Rama Tours
Loikaw

Loikaw is het bescheiden hoofdstadje van de Kayah provincie, één van Myanmar’s minst bezochte regio’s en te bereiken via een lange boottocht zuidwaarts vanaf het Inle Meer. In het plaatsje zelf is de Taung Kwe Pagode een echte blikvanger; gelegen op enkele karstheuvels steken de torentjes van deze pagode hoog boven het landschap uit. In de omgeving van Loikaw bevinden zich vele dorpjes met etnische stammen, waaronder de Kayan.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Mandalay en omgeving | Rama Tours
Mandalay en omgeving

Mandalay is de tweede stad van het land en het centrum van de Birmese cultuur. Beroemde kloosters en tempels zijn het Shwenandaw klooster, de Kyauktawgyi pagode en de Mahamuni Pagode waar u één van de meest heilige Boeddha beelden van het land kunt bewonderen. De Kuthodaw Pagoda met 729 marmeren tegels, ook wel bekend als ’s werelds grootste boek, ligt aan de voet van Mandalay Hill vanwaar u het mooiste uitzicht heeft over de stad. Mandalay kent natuurlijk ook vele gezellige markten zoals de ochtendmarkt Kine Dan Zei. Een prachtig gezicht bieden de waterbuffels aan de oevers van de Ayeyarwady rivier.

Buiten Mandalay bevinden zich de oude koningssteden Amarapura, Inwa en Sagaing met hun prachtige kloosters en tempels. In Amarapura staat Myanmar’s grootste klooster Mahagandayon. Hier kunt u deelnemen aan de dagelijkse maaltijd van de duizenden monniken die in het klooster wonen. Bezoekt u vooral ook de Ubein-brug, die met1,2 kilometerde langste teakhouten brug ter wereld is.

Wij vonden de Dee Dote waterval een absoluut hoogtepunt van ons bezoek aan Mandalay. De waterval is ongeveer een half uur wandelen vanaf het beginpunt. Het turquoise gekleurde water is heerlijk fris. Een pluspunt: het is hier redelijk rustig.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer
Monywa | Rama Tours
Monywa

Monywa is een klein plaatsje dat weinig wordt aangedaan door internationale toeristen, maar desalniettemin een aantal van Myanmar’s meest unieke bezienswaardigheden herbergt. Hier bezoekt u bijvoorbeeld Mount Po Win Taung en Mount Shwe Ba waar een omvangrijk complex van 947 grotten, trappen en niches in de zandstenen heuvels zijn uitgegraven. Deze grotten bevatten een van de rijkste collecties muurschilderingen en Boeddha beelden van zuidoost Azië. Op een paar honderd meter van de grotten vindt u andere interessante archeologische plaats waar kloosters en tempels uit de rotsen zijn gehakt. Ook kunt u hier naar Mohnyin en de indrukwekkende Than Buddhe Pagode waar meer dan 500.000(!!!) Boeddhabeelden de muren sieren. In de Bodi-Ta-Htaung Pagode vindt men de langste liggende Boeddha in Myanmar, 100 meter lang en 27 meter hoog.

Meer informatie rondreis Myanmar »

Lees meer