Rama Tours

Sabah eilanden

De eilanden van Sabah zoals Sipadan, Mabul, Kapalai, en Lankayan behoren tot de meest spectaculaire duiklocaties ter wereld. Deze koraaleilanden worden van elkaar gescheiden door 1000 meter diepe geulen met unieke koraalwanden. Onder water ontdekt u enorme scholen barracuda’s, hamerhaaien, schildpadden en prachtig koraal. Een waar paradijs voor wie van duiken houdt!

Lankayan is op ongeveer 1,5 uur varen van Sandakan gelegen en is een klein eiland waar u te voet in 20 minuten over het eiland loopt. U kunt hier prachtig duiken. Een ware belevenis! Snorkelen is ook mogelijk vanaf het strand bij de pier, echter is Langkayan niet de allermooiste snorkelspot. U kunt eventueel ook per boot naar andere locaties gevaren worden. Verder is Langkayan met name bijzonder door de schildpadden die hier steeds meer aan land komen. De beste periode om schildpadden te zien is van juni tot en met september.

De eilanden Sipadan, Mabul en Kapalai zijn te bereiken vanaf de vissersplaats Semporna, gelegen in het zuiden van Sabah. Leuk weetje: in Semporna wordt één keer per jaar een prachtig feest gehouden genaamd Regatta Lepa. Dit feest is rond eind april en de Bajau Laut, ofwel zee nomaden, komen uit heinde en verre met hun traditionele zelfgemaakte boten om die vervolgens te showen in de haven van Semporna. De kleurrijke boten zijn een genot voor het oog en is één van de feestelijkste festivals van Borneo!

Kapalai is gelegen op het Ligitan rif en betreft een zandbank in plaats van een echt eiland. U vindt hier een klein strandje om te zonnen. Tijdens eb is het mogelijk om over de zandbank te lopen. Rondom Kapalai draait het allemaal om duiken en snorkelen aangezien de onderwaterwereld hier zeer indrukwekkend is. Bij Kapalai is een mooi huisrif gelegen waar mooi gedoken en gesnorkeld kan worden. Niet-duikers kunnen eventueel een bezoek brengen aan de dichtbij gelegen eilanden Pom Pom en Mataking waar u prachtige stranden vindt en de snorkelcondities nóg iets beter zijn.

Het eiland Mabul is gelegen op 20 minuten varen vanuit de haven van Semporna en op dit eiland is het heerlijk vertoeven! Zodra u het eiland bereikt wordt u warm onthaald door de kinderen. Opvallend zijn ook de houten huizen op palen boven het water. De lokale bevolking leeft namelijk in harmonie met de zee en is bovendien afhankelijk van de visvangst. De grootste trekpleister van het eiland is uiteraard de onderwaterwereld. Vanaf het strand zijn diverse huisriffen te vinden waar u de meest mooie koralen en vissen kunt spotten. Met een beetje geluk zelfs een walvishaai.

Pulau Sipadan is hét hoogtepunt in dit gebied voor wat betreft duiklocaties. Het behoort zelfs tot de beste duiklocaties van de wereld! Als duikliefhebber mag u deze spot dus niet overslaan als u naar Maleisië op reis gaat. Sipadan is alleen per dagtrip te bezoeken, er zijn namelijk geen accommodaties op het eiland. Ook wordt er ter bescherming van de onderwaterwereld per dag maar een maximum aantal duikers toegelaten op Sipadan. Wees er daarom op tijd bij als u hierheen wilt. Juist door deze strenge regels is het koraal rondom Sipadan in perfecte staat en telt het gebied meer dan 3000 soorten vissen! Denk bijvoorbeeld aan zeeschildpadden, barracuda’s, trevally’s, mantaroggen, adelaarsroggen, clownvissen, en scholen tonijn. Met enige regelmaat wordt er zelfs de zeldzame hamerhaai gespot.

Meer informatie rondreis Sabah »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Shilla Verburgt
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeeldreizen met dit hoogtepunt
Kapalai, Sipadan Kapalai Dive Resort | Rama Tours
Kapalai, Sipadan Kapalai Dive Resort

Kapalai Island resort is een accommodatie die gebouwd is op houten palen boven het water.

Lees meer
Sabah eilanden | Rama Tours
Sabah eilanden

De koraaleilanden Lankayan, Sipadan, Kapalai en Mabul behoren tot de meest spectaculaire duiklocaties ter wereld.

Lees meer
Kapalai, Sipadan Kapalai Dive Resort | Rama Tours
Kapalai, Sipadan Kapalai Dive Resort

Kapalai Island resort is een accommodatie die gebouwd is op houten palen boven het water.

Lees meer
Sabah eilanden | Rama Tours
Sabah eilanden

De koraaleilanden Lankayan, Sipadan, Kapalai en Mabul behoren tot de meest spectaculaire duiklocaties ter wereld.

Lees meer