Rama Tours

Sawahlunto, Inna Ombilin Heritage hotel

Het kleine Inna Ombilin Heritage hotel (voorheen Ombilin hotel) ligt in het centrum van het mijnwerkers stadje Sawahlunto. Het is een eenvoudig hotel dat in 1918 is gebouwd en destijds als onderkomen voor de elite van de steenkolenmijn diende. De accommodatie mogelijkheden in het stadje Sawahlunto zijn beperkt en wanneer u wat meer luxe zoekt, kunt u beter in Bukkittingi overnachten en een dagtochtje naar Sawahlunto maken.

Kamers
Het hotel bestaat uit twee gedeeltes. In het nieuwere gedeelte liggen de meeste kamers. Deze zijn eenvoudig ingericht, maar met comfortabel bed, eigen douche en toilet en warm en koud stromend water. In het oude hoofdgebouw zijn 4 suites die aan het terras grenzen. Deze zijn ruim en hebben meer grandeur met hoge plafonds, een zitje met koloniale meubels en airconditioning.

Faciliteiten
Het hotel beschikt over een klein restaurantje waar lokale Indonesische gerechten geserveerd worden en in de ochtend een eenvoudig ontbijt. Ook buiten het hotel vindt u diverse eetgelegenheden. Vanuit het hotel linksaf loopt u door de hoofdstraat waaraan meerder oude gebouwen liggen, nog stammend uit de Nederlandse tijd, toen hier nog volop steenkool werd gewonnen. U wandelt zo via deze straat naar het kleine pleintje in het midden van het stadje, waar ’s avonds gezellige eetstalletjes hun keuken openen.

Meer informatie rondreis door Sumatra »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Djordy Smits
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.