Rama Tours

Taman Negara

Taman Negara is het oudste nationale park ter wereld. Het gebied heeft een oppervlakte van maar liefst 4343 vierkante kilometer en vormt het groene hart van West-Maleisië. Het is zelfs het grootste nationale park van heel Maleisië en ligt verspreid over de deelstaten Kelantan, Terengganu en Pahang. Het tropisch regenwoud moet vele miljoenen jaren oud zijn en is door de mens nog steeds niet helemaal ontdekt. Taman Negara is ook primair regenwoud. Dat betekent dat er nog nauwelijks is gekapt en dat het regenwoud nog in oorspronkelijke staat verkeerd. In 1938 is Taman Negara tot nationaal park verklaard. Een leuk weetje is dat Taman Negara de Maleise vertaling is voor Nationaal Park. Eigenlijk heeft het park dus geen naam.

Een reis door West-Maleisië is niet compleet zonder een bezoek aan Taman Negara. De strategische ligging is daarbij ook een pluspunt. Kuala Tahan, een klein dorp tegenover de ingang van Taman Negara, ligt op zo’n 4 tot 5 uur rijden van de hoofdstad Kuala Lumpur. Cameron Highlands ligt op eveneens op 4 tot 5 uur rijden. Om de ingang te bereiken dient u een lokale watertaxi te nemen die in een paar minuten naar de overkant brengt. Taman Negara is ook per lokale boot te bereiken. In dat geval stapt u op bij Kuala Tembeling. De boottocht duurt zo’n 3 uur en voert u steeds dieper het park in.

In Taman Negara leven meer dan 200 zoogdieren zoals olifanten, zwarte panters, tijgers en beren. De kans dat u ze zult zien is echter klein doordat ze zich vaak diep in de jungle terug trekken als gevolg van de vele toeristen die het park bezoeken. Desondanks zijn er tal van leuke activiteiten die u kunt doen. Het meest bekend is de Canopy Walkway: een lange horizontale touwladder op zo’n 40 meter hoogte door de boomtoppen waardoor u de rijke flora en fauna kunt bewonderen. Ook heeft u vanaf deze hoogte prachtige vergezichten. De lengte is ruim 500 meter en daarmee is het één van de langste canopy’s ter wereld! U kunt ook een boottocht maken naar de Lata Berkoh cascades of een (korte) trekking maken door het park. ’s Avonds worden er ook avondwandelingen georganiseerd.

In Taman Negara is ook een aantal Orang Asli dorpen te vinden. Orang Asli zijn de oorspronkelijke bewoners van West-Maleisië. Twee van de totaal 18 stammen van de Orang Asli wonen in de jungle. Ze leven nog volgens oude tradities. Zo gaan de mannen overdag jagen en zorgen de vrouwen voor de kinderen. Bij een verblijf in Taman Negara is het mogelijk om, onder leiding van een gids, een bezoek te brengen aan een dorp en kennis te maken met deze bijzondere mensen.

Meer informatie rondreis West-Maleisië »

“Ik help u graag bij het samenstellen van uw unieke rondreis”
Saskia Louwrink
Reisspecialist
  • Opmerkingen en vragen zijn welkom.

    Wilt u informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeeldreizen met dit hoogtepunt
Taman Negara, Mutiara Taman Negara resort | Rama Tours
Taman Negara, Mutiara Taman Negara resort

Het Mutiara Taman Negara resort bevindt zich in de prachtige jungle van het Taman Negara National Park.

Lees meer
Taman Negara | Rama Tours
Taman Negara

Het nationale park Taman Negara vormt het groene hart van West-Maleisië.

Lees meer
Taman Negara, Mutiara Taman Negara resort | Rama Tours
Taman Negara, Mutiara Taman Negara resort

Het Mutiara Taman Negara resort bevindt zich in de prachtige jungle van het Taman Negara National Park.

Lees meer
Taman Negara | Rama Tours
Taman Negara

Het nationale park Taman Negara vormt het groene hart van West-Maleisië.

Lees meer