Rama Tours

Deel dit nieuws:

Shilla | Rama Tours
Auteur
Shilla Verburgt
Reisspecialist
Stel een vraag
rondreis maleisie header 1

Beste reisbestemming per maand

Shilla Verburgt, 14 januari 2022

Bij het plannen van een verre reis komt vaak als een van de eerste vragen “wat is de beste reistijd voor deze bestemming?” naar voren. Bij de beste reistijd wordt snel gedacht aan de periode met de minste regenval maar daarnaast is het natuurlijk ook prettig als het niet te druk is en reist iedereen ook het liefst in een periode dat de vliegtickets gunstig geprijsd zijn. Daarom kijken wij voor de beste reistijd van een land niet alleen naar het weer, maar ook naar een aantal andere factoren.

In deze blog nemen we u mee naar wat volgens ons de meest ideale reismaanden zijn voor een aantal van onze verre rondreizen, maar dit betekent niet dat de genoemde bestemmingen in de overige maanden niet te bereizen zijn. Op veel plekken zijn de seizoenen steeds minder duidelijk, en ook reizen in het regenseizoen kan zo zijn voordelen hebben. Zo is de natuur vaak prachtig groen en geniet u van aangename temperaturen.

Bent u zich aan het oriënteren voor een reis richting Zuidoost-Azië? Dan is onderstaand overzicht wellicht precies waar u naar opzoek was!

rondreis malediven meeru island resort hotel 12 

Januari

Thailand

Thailand, ook wel land van de eeuwige glimlach, heeft een tropisch regenklimaat en is in principe het hele jaar door goed te bereizen. Het droge seizoen is meestal van november tot en met februari. Deze periode wordt gezien als beste reistijd met veel zonuren en relatief weinig regen en het perfecte moment voor een Thailand rondreis met strand. In januari zijn er geen Nederlandse vakantieperiodes en zijn de tickets over het algemeen het meest betaalbaar.

Februari

Sri Lanka

Het fijne aan Sri Lanka is dat u voor deze bestemming niet gebonden bent aan een bepaalde periode. De zon schijnt (bijna) iedere dag en zelfs in de regentijd regent het nooit de hele dag. De beste reistijd is dus altijd! Een individuele rondreis naar Sri Lanka in februari is ideaal om de Nederlandse winter te ontsnappen en de zon op te zoeken.

Molukken

In tegenstelling tot andere Indonesische eilanden valt de droge periode in de Molukken van november tot en met maart. Deze maanden worden gezien als de beste reistijd voor een rondreis naar deze onontdekte parel. De Molukken zijn dus de perfecte oplossing als u Indonesië wil gaan bezoeken in de Nederlandse wintermaanden.

rondreis molukken seram hoogtepunt 1

Maart

India

Omdat India een groot land is zijn er ook verschillende klimaten te vinden. Over het algemeen zijn de maanden oktober tot en met maart de beste reistijd om India te bezoeken. Dan valt de minste regen en zijn de temperaturen rond de 30 graden. Bent u van plan naar het hoge noorden te gaan? Dan is juni t/m augustus een betere tijd om te gaan, dit gebied is namelijk een groot gedeelte van het jaar afgesloten door flinke sneeuwval. Omdat maart geen Nederlandse vakantieperiode is, zult u in deze maand een stuk minder andere toeristen tegenkomen.

Papua

Bij het plannen van een reis naar Papua is het goed om te weten dat u met twee verschillende regenseizoenen te maken heeft. Het regenseizoen valt van oktober tot en met april, maar de Raja Ampat archipel is een uitzondering. In tegenstelling tot de rest van het eiland is het droge seizoen daar meestal van november tot en met maart. Omdat de zee in deze periode ook het rustigst is, is dit ook de beste tijd voor een duikvakantie (het zicht onder water is het beste).

rondreis papua raja ampat gam biodiversity resort 15

April

Singapore

In de maanden maart tot en met september valt de minste neerslag en is de luchtvochtigheid aangenamer. Doordat de temperaturen aangenaam zijn in deze maanden haalt u het meeste uit uw bezoek aan Singapore. Bij Boat Quay en Clarke Quay kunt u heerlijk flaneren langs de vele terrasjes, bars en restaurants waar u meteen kunt genieten van de overheerlijke lokale specialiteiten. Singapore is daarnaast een van onze favoriete stopover steden om uw rondreis naar Zuidoost-Azië mee te beginnen of eindigen.

Mei

Dubai

Dubai is in principe het gehele jaar door goed te bereizen. In onze zomermaanden kunnen de temperaturen echter (zeer) hoog oplopen en daarom zouden we deze periode niet als beste reistijd bestempelen. Omdat Dubai ook een leuke bestemming is voor een korter bezoek is het een zeer geschikte bestemming voor de meivakantie.

Maleisië

Maleisië ligt even ten noorden van de evenaar en bestaat uit twee door de Zuid-Chinese Zee gescheiden gebieden. West-Maleisië is in principe het hele jaar door goed te bereizen, aangezien dit gedeelte geen echte regentijd kent. De oostkust van West-Maleisië, Borneo en Brunei hebben wel een regenseizoen. Het droge seizoen is meestal van april tot en met oktober. In mei is de natuur vaak nog erg mooi groen, omdat de regenperiode nog niet zo lang voorbij is. Daarnaast is het hoogseizoen nog niet begonnen en profiteert u van gunstigere prijzen.

rondreis maleisie sabah gaya island bunga raya resort 4

Juni

Bali

De beste reistijd voor Bali is meestal van april tot en met oktober. Omdat Bali één van de meest geliefde bestemmingen van Indonesië is, kan het er in de zomermaanden af en toe vrij druk zijn. Heeft u de luxe om buiten het hoogseizoen te kunnen reizen? Dan raden we juni aan als meest ideale reistijd. In deze maand geniet u van vele zonuren, weinig regen en gunstig geprijsde vluchten.

Kleine Sunda eilanden

De beste tijd om rondreis door de kleine Sunda eilanden te maken is van april tot en met oktober. Tijdens de Nederlandse zomermaanden geniet u van optimale weersomstandigheden in de kleine Sunda eilanden. Hoe later in het seizoen u gaat, hoe droger de natuur zal zijn. Vanaf april tot en met juni is de beste tijd om de komodo eilanden te bezoeken.

Juli

Lombok

Onze zomermaanden zijn de beste reistijd voor Lombok. April tot en met oktober zijn het droge seizoen, deze periode wordt gezien als beste reistijd met veel zonuren en relatief weinig regen. Lombok ligt naast Bali, maar wordt nog een stuk minder bezocht, waardoor u met een gerust hart in het hoogseizoen naar deze bestemming kunt afreizen.

Sulawesi

De beste periode om naar Sulawesi te gaan is tussen mei en oktober. Zelfs in het hoogseizoen is het niet druk in Sulawesi en daarom is het een van onze favorie bestemmingen voor de zomervakantie.

rondreis sulawesi bunaken hoogtepunt 1

Augustus

Sumatra

Net als de meeste andere Indonesische eilanden kunt u Sumatra het beste bezoeken in het droge seizoen, tussen mei en oktober. Het is het gehele jaar door aangenaam warm op Sumatra, maar tijdens het regenseizoen kan er wel echt veel regen vallen. Met name een jungle trekking kan lastiger worden met hevige regenval.

Kalimantan

Kalimantan heeft een tropisch regenklimaat en is in principe het hele jaar door goed te bereizen. De temperatuur ligt tussen de 25 en de 35 graden. In de hogere gebieden kan de temperatuur soms iets lager liggen. Omdat deze bestemming nog niet zo bekend is bij het grote publiek hoeft u zich zelfs in het hoogseizoen geen zorgen te maken over drukte.

September

Java

De beste periode voor een reis naar Java is van april tot en met oktober. Tijdens de Ramadan en het Suikerfeest zijn Javanen vaak vrij en gaan familie bezoeken. U dient in deze periode rekening te houden met extra drukte op de wegen en gesloten restaurants. Indien u de reis in september plant heeft u geen last van de drukte van het hoogseizoen en geniet u nog steeds van vele zonuren. Ideaal!

Oktober

Myanmar 

Klimatologisch is Myanmar in te delen in drie seizoenen, namelijk het droge seizoen, het hete seizoen en het regenseizoen. Het droge seizoen van oktober tot en met februari is wellicht de meest aangename periode om naar Myanmar te reizen. Het is over het algemeen droog en de temperaturen in het centrale deel van Myanmar liggen tussen de 21 en 28 graden Celsius.

rondreis myanmar bagan hoogtepunt 20

November

Cambodja

De beste tijd voor een reis naar Cambodja is tussen oktober en februari. Eind februari beginnen de temperaturen al fors op te lopen en maart, april en begin mei zijn over het algemeen zeer heet. Na deze hete periode brengt de moesson enigszins verkoeling, maar uiteraard ook veel regen met zich mee. Cambodja is dus een fijne bestemming om de Nederlandse winter te ontsnappen!

Laos

Laos is één van de meest bijzondere landen van Zuidoost-Azië en het enige land in Indochina dat niet aan zee grenst. Het droge seizoen, en daarmee de beste reistijd, loopt van oktober tot en met februari. November is een mooie maand om Laos te bezoeken, omdat u dan de toeslagen rond de kerstperiode ontwijkt, en de natuur nog mooi groen is omdat het regenseizoen pas net is afgelopen.

December

Australië

Aan de andere kant van de wereld zijn de seizoenen precies het tegenovergestelde van Nederland. In december kun je het beste naar het noorden en zuidoosten. Deze maand valt buiten het regenseizoen en de temperatuur rond de 30 graden ligt. In de rest van het land zijn verschillende klimaatzones en dus verschillende beste reistijden, wil je daar meer over lezen neem dan een kijkje op onze website.

Vietnam

De verschillende weersomstandigheden in het noorden en zuiden zorgen ervoor dat er niet één beste maand is om naar Vietnam te reizen. U kunt het beste van mei t/m oktober naar het noorden en van december t/m maart naar het zuiden. In december zijn de meest optimale weersomstandigheden per regio en volgens ons dus de beste reistijd als u beide delen wilt bezoeken!

rondreis vietnam hoogtepunt ninh binh tam coc 8

Volg ons op:

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.