Rama Tours

Deel dit nieuws:

Auteur
Irene van Steenbergen
Reisspecialist
Stel een vraag
Kaeng Krachan Nationaal Park

Kaeng Krachan: het grootste Nationaal Park van Thailand

Irene van Steenbergen, 18 maart 2024

Ontdek het best bewaarde geheim van Thailand: Kaeng Krachan National Park. Met een oppervlakte van 3000 vierkante kilometer, is dit park het grootste van het land. Toch blijft het voor velen een onbekende schat. Wat maakt het park zo bijzonder? Het antwoord is de grote biodiversiteit en de overvloed aan wildlife. Het park bestaat uit bos, bergen, graslandschappen en een groot meer. Een uniek gebied waar luipaarden door de dichte begroeiing sluipen, terwijl olifanten rustig grazen op de uitgestrekte graslanden. Reis mee naar het altijd groene woud van Kaeng Krachan.

Ligging

Het Kaeng Krachan National Park ligt in de provincies Phetchaburi en Prachuap Khiri, op slechts 2,5 uur rijden van Bangkok. In 2021 kreeg het de erkenning door opgenomen te worden in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wildlife

In het nationale park leven onder andere luipaarden, olifanten, apen, herten, panters, zwarte beren, jakhalzen, tapirs en wilde zwijnen. Hoewel u zou verwachten dat deze dieren moeilijk te spotten zijn, worden ze regelmatig gezien. De gevarieerde leefomgeving biedt dieren voldoende voedsel, schuilplaatsen en drinkplekken. Dit zorgt, in combinatie met effectief natuur beheer, voor een grote kans om een breed scala aan wildlife met eigen ogen te kunnen zien.

Voor vogelliefhebbers is het Kaeng Krachan een waar paradijs: hier leven meer dan 500 soorten gevleugelde bewoners, waaronder de iconische neushoornvogel. Het park staat bekend als een van de beste vogelkijklocaties in Azië.

De beste reistijd

Het beste moment om wildlife te verkennen is tijdens het droge seizoen: van februari tot mei. Dan verzamelen de dieren zich bij waterpoelen en langs de hoofdwegen, waardoor ze gemakkelijker te spotten zijn.

Wandeltochten

In Kaeng Krachan National Park zijn er enkele wandelroutes die u zonder gids mag betreden.

Voor een ontspannen wandeling volgt u het 2 kilometer lange pad van de Nature Trail, langs het meer. Kijk onderweg uit naar nieuwgierige gibbons in de bomen. Mag het iets uitdagender? De Dirt Road Trail brengt u over een afstand van 7 kilometer dieper de jungle in. Zo beleeft u de natuurlijke schoonheid optimaal.

Bezienswaardigheden

Bent u sportief en avontuurlijk? Dan is de uitdagende beklimming van de Panoen Thung Mountain iets voor u. Deze berg rijst ruim 1200 meter boven de zeespiegel op. Onderweg wordt u beloond met panoramische uitzichten en ziet u in de diepte, de ‘zee van mist’  die de jungle met name in de wintermaanden bedekt.

Mis vooral de Pa La-u waterval niet! Een van de hoogste watervallen van Thailand, die uit maar liefst 16 verschillende etages bestaat, omgeven door weelderige jungle. Neem een verfrissende duik in één van de vele poelen.

Genieten van natuur en wildlife vanaf het water is magisch. Huur een kajak bij de Kaeng Krachan Dam en peddel langs de oevers en door verborgen waterwegen. Spot zeldzame, exotische vogels. Laat u zich liever varen? Scheep in voor een boottocht! Of ga vissen. Visuitrusting is te huur.

Tot slot wachten de Hua Chang Cave en de Khao Pakarang Caves op verkenning. De ingang van de eerste grot heeft de opmerkelijke vorm van een olifantenhoofd en is ongeveer 70 meter lang. Niet ver daarvandaan liggen de Khao Pakarang Caves, die worden bewoond door vleermuizen. Dwaal door de ondergrondse gangen, en ga op in de mysterieuze sfeer. Doe dit wel onder leiding van een ervaren gids.

Tijdens de rondreis ‘zomervakantie in Thailand‘ ontdekt u het Kaeng Krachan National Park. Rama Tours is al ruim 35 jaar dé Zuidoost-Azië specialist. Onze reisspecialisten kennen de bestemmingen door en door en adviseren u graag bij het uitstippelen van uw volgende rondreis. Neem gerust contact met ons op en we denken graag met u mee!

Volg ons op:

Vorig blog

Reisverslag door Indonesië: Onderweg naar 2024

Rama Tours Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte blijven van de laatste
weetjes? Meld u dan nu aan!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.